Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Samsun’da polis öğrencilerin üzerine otobüs sürdü

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde polis önce faşisleri kollayarak üniversiteli devrimci ve yurtsever öğrencilere saldırdı. Saldırının ardı...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde polis önce faşisleri kollayarak üniversiteli devrimci ve yurtsever öğrencilere saldırdı. Saldırının ardıdan gözaltına alınan arkadaşlarıyla dayanışmak için karakol önünde bir araya gelen üniversitelilerin üzerine bu kez polis, çevik kuvvet otobüsünü sürdü.
Yaralanan öğrencilerden bir kişi hastaneye  kaldırıldı.
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde, faşistlerin çevik kuvvet ve Özel güvenlikçilerin (ÖGB) gözetiminde açtıkları “Türkiye Türklerindir” standına üniversiteliler müdahale etti.  Faşistler polis ve ÖGB işbirliğiyle devrimci ve yurtsever öğrencilere saldırdı. Üniversiteyi savaş alanına çeviren polis fakültelelerin kapılarını kırdı,  dersliklerde üniversitelilere saldırarak 42 öğrenciyi gözaltına aldı.
42 kişinin gözaltına alınarak karakola götülmesinin ardından üniversiteliler de arkadaşlarıyla dayanışmak için karakol önünde bir araya geldi. İçerideki arkadaşlarına yemek götürmek isteyen öğrencilere polis yine saldırıyla yanıt verdi.
Gaz bombasıyla üniversitelilere saldıran polis, öğrencilerin karakol önünden dağılmaması üzerine üzerlerine çevik kuvvet otobüsünü sürdü. Yaralanan iki kişiden biri ambulanla hastaneye götürüldü.
Üniversitellilerin karakol önünde bekleyişi sürüyor.
Sendika.Org/ Samsun
omu1

Hiç yorum yok