Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

'Sıra Meclis'teki bayrağa mı geldi?'

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, TBMM Binasının muhalefet kulisinin girişinde bulunan duvardaki amblemde Türk Bayrağının olmadığ...

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, TBMM Binasının muhalefet kulisinin girişinde bulunan duvardaki amblemde Türk Bayrağının olmadığına dikkat çekerek, "Sıra Meclisteki Türk Bayrağını kaldırmaya mı geldi?" diye sordu.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yazılı cevaplaması istemiyle bir soru önergesi veren Çıray, "Başta web sitesi olmak üzere TBMM'nin tüm belgelerinde ve meclis ambleminde Türk bayrağı varken, dikkatli bakıldığında, TBMM Binasının muhalefet kulisi girişinde bulunan amblemde Türk bayrağı olmamasının gerekçesi nedir?" dedi.

Çıray; "Bir süredir devlet dairelerinden ve tüm belgelerden T.C. ibaresi çıkarılmakta, Başbakan ve Bakanlar artık Türk Milleti sözcüğünü kullanmamaktadırlar. Nitekim Sayın Beşir Atalay, TBMM'de yaptığı son konuşmasında sürekli 'Millet'en söz etmiş, ısrarla 'Hangi milletten söz ediyorsunuz, adını söyler misiniz?' diye sormama karşın sessiz kalmayı tercih etmiştir" diyerek soru önergesinde şu konulara yer verdi:

"Yeni yapılacak Anayasayı AKP'nin Oslo'da pazarlık ettiği artık açıkça ortaya çıkmıştır. PKK, yeni Anayasa’da 'Türk milleti, Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti' gibi tanımlamaları istememektedir. Ayrıca yine PKK'nın "incitilmemesi" adına AKP iktidarı tarafından PKK gösterilerine ve o gösterilerde, Türk bayrağı yerine PKK paçavrası asılmasına göz yumulmaktadır. Hukuki tanımlama ile iktidar mevcut Anayasa'ya aykırı olarak orada PKK'ya egemenlik devrinde bulunulmaktadır.

Geçmişten bu yana siyasi çizginizi Milliyetçi muhafazakar olarak sürdürdüğünüzü izliyoruz; bu durumda Türk milletini kimliksizleştirecek ve etnik temelli federatif bir sistem oluşturacak, üniter devleti ortadan kaldıracak PKK-AKP Anayasası sürecini destekliyor musunuz? Demokrasinin mabedi denilen TBMM'nin duvarlarına yaptırdığınız TBMM ambleminden Türk bayrağının çıkarılması da PKK ile Anayasa yapma sürecinin gereği midir?"

Hiç yorum yok