Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

'Tek yaptığım el kaldırıp indirmek'

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Türkiye’de parlamenter sistemin iflas ettiğini iddia etti. Tayyar, parlamentoda el kaldırmaktan...

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Türkiye’de parlamenter sistemin iflas ettiğini iddia etti. Tayyar, parlamentoda el kaldırmaktan öte misyonu bulunmadığını da öne sürerek, "İktidar partisi isterse parlamentoyu çalıştırır, isterse çalıştırmaz. Parlamentonun sade bir üyesi olarak, bir milletvekili olarak el kaldırıp indirmekten öte hiçbir misyonum yok" dedi.

'OT YOLMAYA BENZETİYORUM'

Konuşmasında, parlamentoda el kaldırıp indirmek dışında hiçbir fonksiyonun olmadığını ve bunu askerlerin ot yolma işine benzettiğini belirten Şamil Tayyar şöyle konuştu:

"Parlamentonun sade bir üyesi olarak, bir milletvekili olarak el kaldırıp indirmekten öte hiçbir misyonum yok. Ben bunu biraz da ot yolmaya benzetiyorum. Askerlik yapanlar bilirler. Askerler çok düşünmesin, kafayı da meselelere yormasınlar diye boş zamanlarında ot yoldururlar. Bizin aslında milletvekili olarak yaptığımız da parlamentoda biraz ot yolmanın dışında fazla anlam taşımıyor.