Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Türk-İş açlık raporunu açıkladı

Türk-İş'in yaptığı araştırma asgari ücretin yine açlık sınırının altında kaldığını ortaya koydu. Araştırmaya göre Nisan ayında dört ...

Türk-İş'in yaptığı araştırma asgari ücretin yine açlık sınırının altında kaldığını ortaya koydu. Araştırmaya göre Nisan ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 12 lira, yoksulluk sınırı ise 3 bin 297 lira olarak hesaplandı.
Asgari ücret yine açlık sınırının altında kaldı. Hesaplamalar bu kez  Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'ndan geldi.

Türk-İş temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla her ay yaptığı ''açlık ve yoksulluk sınırı'' araştırmasının nisan ayı sonuçlarını açıkladı.
Çalışmada dört kişilik bir ailenin, bilimsel olarak belirlenmiş beslenme kalıbı temel alındı. Buna göre nisan ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 12 lira, yoksulluk sınırı ise 3 bin 297 lira olarak hesaplandı.

Yapılan araştırma yaşamın gün geçtikçe pahalandığını da gösterdi. 4 kişilik bir ailenin yaşam maliyeti 2013 yılı Ocak ayından bu yana 89 lira arttı.

Gıda enflasyonun ise son 12 ay itibarıyla yüzde 7,74 oranında artış gösterdi.

Nisan ayınd süt ürünlerinde önemli bir fiyat değişikliği tespit edilmezken yumurta ve bakliyat fiyatları geriledi.  Mart ayında ortalama kilogram fiyatı 3,33 lira olan yaş sebze ve meyvenin fiyatı da bu ya 2,93 lira oldu.