Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Üniversiteliler yine püskürttü!

İstanbul Üniversitesi’ne 20 kişilik bir grup gerici faşist bugün (22 Nisan) polis gözetiminde üniversiteye girdi. Üniversitelere  günler...

İstanbul Üniversitesi’ne 20 kişilik bir grup gerici faşist bugün (22 Nisan) polis gözetiminde üniversiteye girdi. Üniversitelere  günlerce saldıran gerici faşist grup  İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi bahçesinde toplandı. Polis gericilere hiçbir müdahalede bulunmazken,  fakülte içerisini ablukaya aldı. Sayıları giderek artan gericiler tekbir getirerek okul bahçesinde bekledi.

Üniversiteliler bir araya gelerek, kendilerine günlerce saldıran gericileri ve onlarla işbirliği yapan polisleri protesto etti.
Polis, Edebiyat Fakültesi bahçesinde toplanan gerici faşistlerle Hergele Meydanı’nda karşı karşıya gelen üniversiteliler arasına barikat kurdu.
Üniversitelilerin kararlı duruşu sonucu gerici faşistler ve polis üniversiteden çıkmak zorunda kaldı.
Üniversitede gerilim sürerken Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa ile ilgli bir konferansa katılmak için üniversiteye Burhan Kuzu’nun geldiği öğrenildi. Üniversiteliler bunun üzerine Fen Edebiyat Fakültesi önünde bir basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.