Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Vali, Halkevcileri tutuklamayan hakimi HSYK’ya şikayet etti

Kocaeli Adliyesi Hakimi Mesut Erbaş’ı, Halkevleri üyelerini tutuklamadığı için Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na şikayet ettiler

Kocaeli Adliyesi Hakimi Mesut Erbaş’ı, Halkevleri üyelerini tutuklamadığı için Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na şikayet ettiler

kocaeli-polis-saldiri
Kocaeli Valiliği’nin bir süredir kente dayattığı keyfi “yürüyüş” yasağı ilginç bir olayın yaşanmasına neden oldu. Halkevleri’nin kuruluşunun 81’inci yıl dönümü nedeniyle yürümek isteyen Halkevciler polis saldırısına maruz kalmış, gözaltına alınmıştı.
Yerel basına, Halkevcilerin yürüyüş yapmak istedikleri için adliyeye sevk edilmesi karşısında Kocaeli Adliyesi hakimlerinden Mesut Erbaş’ın tepki gösterdiği şeklinde haberler yansımıştı. Kocaeli 2. Sulh Ceza Hakimi Mesut Erbaş, eylemcileri tutuklamayarak serbest bırakmıştı.
Bizi Kocaeli gazetesinin haberine göre Erbaş’ın daha sonra polislere, “Sizin başka işiniz yok mu? Polis, hem savcı hem hakim haline gelmiş” diyerek tepkisini ortay koyduğu öğrenildi. İşte Erbaş’ın bu sözlerinin ardından hakkında tutanak tutuldu. Valiliğin bu tutanağı bu Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na gönderdiği öğrenildi.
Avukatlar sorgu sırasında polisle tartışmalar yaşandığını, hakimin polisin tutuklama ısrarı karşısında tepkisini dile getirdiğini, söz konusu şikayetin kaynağının da Kocaeli polisi olduğunu belirtti.