Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Yüzleri maskeli gericiler, öğrencilere saldırdı (VİDEO)

İstanbul Üniversitesi’nde, Dicle’deki Hizbullah saldırısını ve Beyazıt’ta yaşanan gerici saldırıyı protesto etmek için basın açıklamas...

İstanbul Üniversitesi’nde, Dicle’deki Hizbullah saldırısını ve Beyazıt’ta yaşanan gerici saldırıyı protesto etmek için basın açıklaması yapan üniversitelilere yüzü maskeli gericiler saldırdı. Polis, basın açıklaması yapanlara biber gazı ile saldırdı

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, hafta başından beri Dicle Üniversitesi’nde Hizbullah polis işbirliğiyle gerçekleşen saldırılara karşı Beyazıt ana kapı önünde basın açıklaması yaparken, yüzleri kapalı bir grup gericinin sopalı saldırısına uğradı. Yüzleri maskeli gerici grup, “Yaşasın şeriat” , “Bu basın açıklaması yapılmayacak” sloganlarıyla basın açıklamasını engellemek istedi. Üniversite önündeki polisler, gerici saldırganları engellemek yerine, gaz bombasıyla basın açıklaması yapmak isteyen öğrencilere saldırdı. Beyazıt meydanını gaza boğan polise, özel güvenlik de okul kapılarını öğrencilere açmayarak destek verdi.
Üniversiteliler yaşanan saldırı sonrası tekrar bir araya gelerek, saldırı yüzünden yapılamayan basın açıklamasını yaptılar. Basın açıklamasında üniversitelerin gericilere, faşistlere bırakılmayacağı vurgulandı.
Açıklama sonrası toplu bir şekilde okul içine giren yaklaşık 1000 öğrenci yaşanabilecek bir saldırıya karşı toplu çıkış gerçekleştirdi.
maskeli-gerici
maskeli-grup

Hiç yorum yok