Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

1 Mayıs'ta Hayatını Kaybeden İbrahim Kutluay Toprağa Verildi

İzmir’de 1 Mayıs kutlamaları sırasında, Halkın Kurtuluşu gazetesi kortejine yapılan saldırı sonucu hayatını kaybeden İbrahim Kutluay...



İzmir’de 1 Mayıs kutlamaları sırasında, Halkın Kurtuluşu gazetesi kortejine yapılan saldırı sonucu hayatını kaybeden İbrahim Kutluay, bugün Bornova Merkez camisinde kılınan ikindi namazı sonrası, Bornova Yeni Mezarlığında toprağa verildi.

Birlik Mücadele ve Dayanışma günü olan 1 Mayıs’ta, İzmir’de yapılan kutlamalar sırasında korteji saldırıya uğrayan, onlarca yaralı veren İbrahim Kutluay’ı kaybeden, Halkın Kurtuluşu gazetesi, Devrimci Kamuoyuna saldırıyı anlatan bir bildiri yayınladı.

Yoldaşımız İbrahim Kutluay, 1 Mayıs alanında  uğradığı saldırı sonucu  hastaneye kaldırıldı ve maalesef yaşamını yitirdi. EMEP örgütünce bu planlı saldırıyı gerçekleştiren aşağılık tertipçiler, şimdi de utanmadan kamuoyunu yanıltmaya, yoldaşımız sanki doğal bir biçimde evinde yaşamını yitirmiş gibi bir algı yaratmaya çalışıyorlar.

EMEP İzmir İl Başkanlığınca yapılan açıklamada, partilerinin bu konuyla alakası olmadığını söylerken, olayı gençlik grubunun gerçekleştirmiş olabileceğini itiraf ediyor, yoldaşımızın bir kalp krizi sonucu öldüğünü söyleyip bizi ajan pravakatörlükle suçluyor. İbrahim yoldaşımızın mağruz kaldığı saldırı, başından sonuna kadar videoya kaydedilmiş ve o videoda saldırgan güruhun hangi kasıtla geldiği ,nasıl saldırdığı, İbrahim Kutluay’ın, saldırıları nasıl savuşturduğa çalıştığı açık olarak görülmektedir.İbrahim Yoldaş’ın o arbede esnasında fenalaştığı,yoldaşlarımız tarafından aceleyle en yakın hastaneye kaldırıldığı herkes tarafından görülüp bilinmektedir.

Saldırıya en yakın tanık, IHD ve CHD İzmir kadrolarıdır. Saldırgan EMEP grubunu durdurmak için, yoğun çaba harcadıkları herkesin malumudur. Bizlere ve genel olarak devrimci örgütlere şiddet uygulanmaktan kaçınmayan EMEP’in aynı öfkeyi karşı devrimcilere,işçi ve halk düşmanlarına karşı da gösterememiş olmaları, içinde bulundukları aczin ifadesidir. Bu devrimci katili örgütün bırakın özeleştiri vermeyi, öldürdükleri insanın eceliyle öldüğünü iddia edecek  kadar  da yüzsüzdür. Onlara şunu hatırlatmak  isteriz, Metin Lokumcu’ da kalp krizi geçirmişti değil mi? Başbakanın korumaları orantısız güç kullanmışlardı ve  katili hükümetti.

EMEP’i aklama gayreti ve çabası içinde olanlar bu durumu göz önüne bulundururlarsa, şiddet uygulayan devletin polisini de akladıklarının farkına varmaları gerekir. Çoğunluğu onlarca yıl hapis yatmış, işkence tezgahlarından geçmiş,hayatını devrim ve sosyalizm mücadelesine adamış ve bu uğurda  bedel ödemiş yoldaşlarımızdan oluşan kitlemize saldıran, bu devrimci katili örgütün ‘’ Halkın Kurtuluşu Engellenemez’’
‘’Faşizme Ölüm Halka Hürriyet’’ pankartlarını saldırarak parçalamasını,Yoldaşlarımızın  ölümüne neden olan bu örgütü lanetliyor ve kınıyoruz.

Gazetemizin kortejinin alana sokulmama tehditlerine karşı ‘bu kortejin alana sokulmaması durumunda Halkın Kurtuluşu Gazetesi taraftarlarının yanındayız,biz de tarafız’ diyerek tavır koyan devrimci örgütlere teşekkür ediyor, tüm devrimci demokrat örgütleri bu dayanışmayı büyütmeye ve kitlemize yönelik saldırıyı kınamaya çağırıyoruz.  

SUSMAK ONAYLAMAKTIR!

HALKIN KURTULUŞU ENGELLENEMEZ!

FAŞİZME ÖLÜM, HALKA HÜRRİYET!

İBRAHİM YOLDAŞ ÖLÜMSÜZDÜR!
GAZİEMİR.NET