Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

'Abdullah Gül'e darbe yaptınız!'

Meclis Genel Kurulu’nda, BDP’nin “anadilde eğitim” konusundaki grup önerisinde “darbe” tartışması yaşandı. CHP İzmir Milletvekili Aytun ...

Meclis Genel Kurulu’nda, BDP’nin “anadilde eğitim” konusundaki grup önerisinde “darbe” tartışması yaşandı. CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “Siz burada oylarınızla Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bir daha seçilmemesini sağlayacak kanunu çıkartarak 27 Nisan’ın başaramadığını başarmış darbecilersiniz siz” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda, BDP’nin “anadilde eğitim” konusundaki grup önerisi reddedildi.

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, BDP grup önerisinin aleyhinde söz aldığını ifade etti. Kürsüye geldiğinde Gürcüce Genel Kurul Salonu’nda az sayıda milletvekili olduğunu ifade eden Altay, şöyle dedi:

"Bizim, Cumhuriyet Halk Partisi olarak BDP'nin ana dilde eğitim talebine başından beri tavrımız, anlayışımız çok nettir. Biz Türkiye'de herkesin, bütün insanların, benim de biraz önce ana dilimden kullandığım bir cümle gibi, istedikleri şekilde, diledikleri şekilde bu ana dillerini kullanmalarını, gelecek kuşaklara aktarmalarını, ana dilleriyle kültür, müzik, sanat faaliyetleri ve eserleri ortaya koyabilmelerinden yanayız. Ancak, Türkiye'de uzun yıllardır var olan Kürt sorununun, ana dilde eğitime, genel affa, yerel özerkliğe indirgenmesi, bunlar olmazsa Kürt sorununun çözülemez iddiaları bu sorunun çözümüne yönelik değil çözümsüzlüğün devamına yönelik bir anlayıştır."

DARBE TARTIŞMASI ÇIKTI

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, kürsüye yakasında kırmızı karanfil ile geldi. Çıray, “Bu karanfil Suriye savaşına karşı çıktığımı göstermek için takılmıştır. Çünkü Suriye savaşı Türkiye’nin milli davası değildir. Ve o savaşa karşıyız” dedi. Çıray şöyle devam etti:
“Siz burada oylarınızla Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bir daha seçilmemesini sağlayacak kanunu çıkartarak 27 Nisan’ın başaramadığını başarmış darbecilersiniz siz. Siz darbe görmezsiniz. Bu ülkede darbeyi kimler görür biliyor musunuz. 15 günde bir Amerika’ya gidip yağ çeken başbakanlara bu ülkede darbe olmaz. Darbeci sizsiniz ve bu darbeyi Cumhurbaşkanı’na yaptınız. Darbeyi kanunla çıkardınız.”

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da, “Bu ülkede artık AK Parti ile birlikte darbelerde darbecilerde tarihe karışmıştır. Dolayısıyla artık bu ülkede CHP’nin iktidar olma şansı da kalmamıştır. Çünkü her darbe sonrası ancak iktidara gelebilmiştir” diye konuştu.