Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Aczmendiler tabela astı, mahalleli tepkili

Bir dönem gündeme sıkça gelen Aczmendiler yine ortaya çıktı. Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin müdahalesiyle indirilen ‘Aczmendi Dergah...

Bir dönem gündeme sıkça gelen Aczmendiler yine ortaya çıktı. Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin müdahalesiyle indirilen ‘Aczmendi Dergahı’ tabelası, aynı evin girişine 1 yıl sonra yeniden asıldı.
Esentepe Mahallesi Selçuk Sokak’taki Esentepe Ulu Cami yanındaki tek katlı bir evin girişine, önceki yıl asılan ‘Aczmendi Dergahı’ tabelası kentte tepkilere neden olmuştu.
Sakarya gazetesinin haberine göre, Tepebaşı Belediyesi, gelen tepkiler üzerine tabelayı kaldırarak konu hakkında inceleme başlatmıştı. Binanın giriş kapısından kaldırılan tabela, geçtiğimiz günlerde yeniden asılınca mahalleli tepki gösterdi.
“Kimden izin alındı?”
Cami yanında Aczmendi Dergahı açılmasına tepki gösteren vatandaşlar, “Burada faaliyet göstermek için kimden izin aldılar? Bu tür yapılanmalar yasal olarak faaliyet gösterebiliyor mu? Belediyenin kaldırdığı tabelayı yeniden asmak için kimden izin aldılar? Camları çarşaflarla kapatılan bu evde ne yapılıyor, içeriye kimler girip çıkıyor belli değil. Aylardır tedirginiz. Yetkililer burayla ilgili çalışma başlatmalı” diyerek yetkilileri göreve davet etti.