Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

AKP bu sefer 'polislerden' sahte üye yaptı

Daha önce pek çok siyasi parti üyesinin AKP'ye sahte üye yapıldığı ortaya çıkmasının ardından bu sefer yaklaşık 2 bin 500 polisin h...

Daha önce pek çok siyasi parti üyesinin AKP'ye sahte üye yapıldığı ortaya çıkmasının ardından bu sefer yaklaşık 2 bin 500 polisin haberleri olmaksızın AKP’ye üye yapıldıkları ortaya çıktı.
Son üç yılda güneydoğuda beş şehirde görev yapan yaklaşık 2 bin 500 polisin haberleri olmaksızın AKP’ye üye yapıldıkları ortaya çıktı. Devlet Memurları Kanunu’na göre, siyasi parti üyeliğinin meslekten men gerekçesi sayılması, sahtecilik yoluyla AKP’ye üye kaydedilen polisleri alarma geçirdi. En az 20 polisin savcılığa başvuruda bulunduğu belirtiliyor.
Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre sosyal medyada bir araya gelen polislerin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosu ile yaptıkları görüşme sonunda Şırnak, Van, Hakkari, Bitlis ve Tunceli’de 2010-2011 ve 2012 yıllarında görev yapan 2 bin 500 kadar polisin haberleri olmaksızın AKP’ye üye yapıldıkları ortaya çıktı. Sahte yollarla üyelikleri yapılan polisler, Devlet Memurları Kanunu’na göre siyasi parti üyeliğinini meslekten men sebebi sayılması nedeniyle Yargıtay Başsavcılığı’na iletilmek üzere savcılıklara dilekçe verip üyeliklerinin silinmesini istedi.
Bu arada, üye kaydı için nüfus cüzdan fotokopisi, iki resim ve imzalı dilekçenin gerekli olması nedeniyle polis memurları, bu bilgelerin amirleri tarafından verilmiş olabileceği kuşkusunu yaşıyor. Öte yandan sağlık ve milli eğitim personelinin de AKP’ye sahte yollarla üye yapıldığı ileri sürülüyor.