Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Avusturya Halkın kurtuluşu okurlarından EMEP saldırganlığını kınama

Bugün Viyanada Demokratik Güç birliği tarafınfan düzenlenen Yürüyüşe Halkın kurtuluşu Viyana okurlarıda katılarak, Emep in 1 Mayısta ke...

Bugün Viyanada Demokratik Güç birliği tarafınfan düzenlenen Yürüyüşe Halkın kurtuluşu Viyana okurlarıda katılarak, Emep in 1 Mayısta ketlettiği Yoldaşları İbrahim Kutluay ın Katledilmesiyle ilgili hem Halkın Kurtuluşu yazı işleri müdürü imzasıyla kamuoyuna yazılan bildiriyi dağıttılar hemde Avusturya Halkın kurtuluşu okurları olarak kaleme almış oldukları basın açıklamasını dağıtarak Mitinge katılanları konu hakkında bilgilendirdiler.
Kendileriyle konuştuğumuz bir çok insan böylesi ölümlerin kendilerine Emekten yanayız diyen kurum ve partiler tarafından yapılması çok üzücü buluyor ve kınıyoruz derken, kimileri bunların içinde mit, Ajan ve polisin olduğuna kikkat çekerek, devrimciler, Emekten yana olanlar böyle bir saldırı yapmazlar yapmamalılar diyerek üzüntülerini dile getirdiler.
Halkın kurtuluşu taraftarlarının dağıtmiş oldukları o Bildiriler:
Yoldaşlarımıza, Basına ve Devrimci Kamuoyuna!
Dünya işçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs birkez daha kana bulandı! Emep ve Emep gençliği birkez daha devrimci kanı dökerek kendisinin sağ oportonist yüzünü göstermiştir.
İbrahim Kutluay yoldaşımız fiziki olarak aramızdan ayrılarak Deniz, Hüseyin Yusuf, İmran, Kenan, Erdal, Kadir, Mahir, İbrahim, Sinan, Oktay, Faysal, Yusuf, Veli, Murtaza, Elif, Kadife, Nuray, Ekrem, Yunus, Hidayet ve isimlerini sayfalara sığdıramayacağımız devrim ve sosyalizm davasında yitirmiş olduğumuz yoldaşlarımızın kervanına katıldı.
Bugüne kadar nasılki bu yoldaşlarımızı her türlü baskı, zorbalık, işkence ve tehdite karşı ölümüne savunduk ve sahip çıktıysak, İbrahim yoldaşımızada öyle sahip çıkacağımızı dost ve düşmana karşı her yerde haykıracağız. Acımız ne kadar büyük olursa olsun! gün yas tutma, ağlama ve sızlanma günü değil, mücadeleye daha sıkı sarılma ve safları sıklaştırma günüdür!
İstanbulda 1 Mayıs kutlamalarına katılan işçi ve emekçilere saldıran Polis ve Devletin kolluk güçleri 17 Yaşındaki Dilanı ölümüne yaralarken, İzmirdeki 1 Mayıs Kutlamalarında demir sopa ve kalaslarla EMEP ve Emep gençliği tarafından planlı ve programlı devrimcilere saldırıldığını ve bu saldırıda Halkın Kurtuluşu kortejinde yürüyen devrim ve sosyalizme bağlılığı ile bilinen İbrahin Kutluay olay yerinde fenalaştığından izmir devlet hastahanesine kaldırılarak tedavisi yapıldıktan sonra eve gönderilmişti. Aynı gün akşam tekrardan fenalaştığından Kutluay Ege üniversitesine kaldırılmış ve yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve hayatını yitirmiştir.
Gün devrimcilerin, Aydınların, dürüst Sendikacıların, işçi ve emekçi sınıfların mücadelesine gönül verenlerin, 1 Mayıs dünya işçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele gününün özüne uygun bir duruşla kutlama günüdür!
Gün bugünü kana bulayanlara karşı hep birlikte mücadele etme günüdür!
Her iki saldırıda Devrimcilere, Sosyalistlere, işçi ve emekçilere karşı yapılmış saldırılardır! bu saldırılar her kim tarafından yapılırsa yapılsın! Bu tür saldırıları birdaha yaşamamak için, bugünden sonra dar grup çıkarcılığı, bana dokunmayan yılan bin yaşasın, ben merkeziyetçi anlayışlardan vaz geçerek devrim ve sosyalizm cephesinin gelişmesi için ortak hareket etmekle yükümlü olduğumuzu bilmek durumundayız!
EMEP in bu saldırısı ilk olmadığı gibi sonda olmayacaktır!
EMEP bu tutumunu daha önce İstabulda Natoya karşı yapılan Mitingde TDKP-GKB
Flamaları dağıtan Nazım Bostancı yoldaşımıza saldırarak yoldaşımızı katletmişlerdi.
Bunların yurt dışı verziyonu olan Didf yurt dışında yoldaşlarımıza işkence yaparak, hamile eşlerinin yanında Yoldaşlarımıza saldırmış ve yoldaşlarımızı bu mücadeleden caydırmak için eşlerinin önünü kesemek gibi alçakça tutumlara girmişlerdi.
Bugün Emep in başında olan şefleri daha öncede devrimcilere karşı bu tür saldırı ve katliamlar planladığı türkiye devrimci hareketinin bilincindedir! Geçmişteki bu şeflerin tutumunu son olarak Halkın Birliği açıklamasında detaylı olarak verdiğinden biz birkez daha değinme gereği görmüyoruz.
Bu saldırılarında başarılı olamıyacaklarını anladıklarında bizimle diğer devrimci demokrat kurumların arasını açmak için bizlere (kendilerinin yapmakta oldukları) Ajan, provakatör, polis gibi yakıştırmalara baş vuranlarda gene bunlardı.
Bu nedenledirki bugün bizlere karşı yapılan bu karşı devrimci saldırılar, yarın başka devrimcilerede uygulanacağını tüm devrimciler hesaba katmak zorundadırlar! Didf kendisinin kitleselleştiği dönemlerde özellikle türkiyeli devrimcilere hitaben ’’kara kafalılarla iş yapmayız’’ diyerek devrimcilere karşı kullandıkları bu ırkçı cümleler ve bugüne kadar yapmış oldukları saldırı ve karalamalarına dair en ufak bir özeleştiri vermeden! bundan iki üç hafta öncesine Avusturyanın değişik bölgelerinde yapılan ortak toplantılarda Didf adına konuşan yetkililer, devrimci demokrat kurumlar karşısında utanıp sıkılmadan bu kurumlara hitaben ’’bizlerin konuşarak çözemeyeceğimiz hiç bir sorunumuz yok, var olan kırgınlıkları kaldıralım’’ derlerken bugün devrimcilere saldıran partileri Emep’e bu insanlara niye saldırıyorsunuz? Devrimcileri neden katlediyorsunuz diye sormaları gerekmezmi?
Biz Avusturyada var olan tüm Devrimci, Demokrat, İlerici kurum, kuruluş ve kişileri devrimci sorumlulukları gereği, Didf yetkililerine yukarıda belirtmiş olduğumuz soruyu sormalarını taleb ediyoruz!
Bugünden erkeni yok Devrimciler, Aydınlar, Sendikacılar, Hukukçular, Sanatçılar, Emekten yana olan herkes Devrimcilere saldıran ve devrimcileri katledenlere karşı birlik ve dayanışma içerisine girerek, bunları bu tutumlarından vaz geçip devrimcilere saldırmalarının hesabını vermedikleri sürece hiç bir devrimci eylem ve birlikteliğin içerisine almamaları artık bir zorunluluktur.
İşçiler, Emekçiler ve Türkiye ezilen haklarına!
Bu yılki 1 Mayıs kutlamalarında bir çok saldırı, Tartaklama ve Gözaltına şahit olurken, istanbulda polisin atmış olduğu gaz bombası sonucu yaralanan 17 Yaşındaki bir genç kızın ölümle pençeleşmesini izlediniz, İzmirde kendilerini EMEP (’’emek partisi’’) olarak lanse eden bu partinin saldırısında almış olduğu darbeler sonucu bir Babanında ölümüne şahit oldunuz!
Bu tablonun değişmesi işçi ve emekçilerin kendi bayramları olan 1 Mayısı diğer tüm bayramlar gibi huzur, neşe ve bayram havasında kutlaması bizlerin elinde!
Eğer biz işçiler, emekçiler, ezilen Halklar kendi bayramımıza ve mücadelemize sahip çıkarsak yeni Ibrahim ve Dilanların çıkmasını önliyebiliriz.
Tüm bu olayların esas sorumlusu şu an Hükümette olan AKP hükümeti ve Emep (Burada bugün halen Emepin tabanında olan devrimci, dürüst ve samimi insanları buranın dışında tuttuğumuzu belirtmek isteriz)! gibi çete vari örgütleridir!
Her yıl 1 Mayıs kutlamaları Tutuklanmalar, Yaralanmalar, Gaz bombaları ve ölümler görürken Ramazan, Kurban, 23 Nisan, 19 Mayıs gibi bayramlar niye huzur ve neşe içerisinde kutlanıyor? Çünkü bu bayramlara ne ülkenin başında olan Hükümet nede Emep gibi sağ oportonist Partiler karşı! Onun içindirki bu bayramlar huzur içerisinde geçiyorlar.
Bu yılki Diyarbakır Newroz bayramı buna açık bir örnektir aslında! Bu yılki Newrozu kışkırtan Hükümet ve Emep vari provakatör partiler konu üzerinde kendi çıkarları gereği hem fikir olduklarından kaynaklı olarak kışkırtma gereği duymadıklarından, Newroz halklar tarafından barış ve huzur içerisinde kutlandı.
Eğerki 1 Mayıs da Hükümet ve Emep gibi Çete örgütleri insanları kışkırtıp işçi ve emekçilere saldırmasa bu insanlar kendi Bayramları olan 1 Mayısı da huzur ve barış içerisinde kutlayacaklarına hiç kimsenin şüphesi olmasın.
İbrahim kutluay yoldaşın anısına!
Yoldaş senin bedenini toprağa değil, senden önce bizi bedenen terk eden yoldaşlarımıza teslim ederken, senin düşünceni Revizyonistlere, sağoportonistlere, teslimiyetçilere değil, devrim ve sosyalizm davasında ser verip sır vermeyen, dürüst samimi ve gerçek devrimcilere teslim edeceğimizi teyit ediyoruz.
Bıraktığın bayrağı, bir koltuk uğruna satacak döneklere değil, o bayrak için kendi bedenlerini verebilecek genç komünistlere teslim edeceğimize sana söz veriyoruz!
Avusturya Halkın kurtuluşu okurları 03.05.2013 Cuma-URL: http://www.halkinkurtulusu.info/?p=1786