Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Bakan Güler, Vali Mutlu ve yüzlerce yaralı!

1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak isteyen emekçiler bugün polisin öldürmeyi göze alarak binlerce gaz bombası, kimyasal içerikli tazyikli su ...

1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak isteyen emekçiler bugün polisin öldürmeyi göze alarak binlerce gaz bombası, kimyasal içerikli tazyikli su ve plastik mermi kullandığı saldırılara maruz kaldı. Vali Mutlu ise 16.00’da yaptığı açıklamada açığa çıkan tabloyu övdü
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu İstanbul’daki 1 Mayıs çatışmaları hakkında bir açıklama yaptı. Mutlu, Taksim’deki olası bir 1 Mayıs mitinginin ortaya çıkaracağı “acı tabloyu engellediklerini” iddia etti. İçişleri Bakanı Muammer Güler de Taksim’e kesinlikle izin verilmeyeceğini açıklamıştı.
Emekçilerin Valiliğin çağrısına uyarak Taksim’e gelmediğini söyleyen Mutlu, DİSK, KESK, TTB, TMMOB, CHP, BDP, ÖDP, Halkevleri ve HDK’nin de aralarında bulunduğu binlerce kişi için “3 bin 500 kadar, sayıları çok ama marjinal küçük gruplar” ifadesini kullandı.
Yere düşürülen ve coplanan eylemci görüntüsü olmamasıyla övünen Mutlu, bugün yere düşenlerin kaçarken düştüklerini söyledi.
Mutlu, hedef gözeterek atılan ve kırıklara yol açan binlerce gaz bombası, plastik mermi ve kimyasal içerikli tazyikli su kullanımının ise olağan olduğunu söyledi.
Taksim’deki inşaat çukuruna kimsenin düşmemesiyle övünen Vali Mutlu’nun emriyle saldıran polis yüzlerce kişiyi yaraladı. Yaralılardan üçünün durumunun ağır.
DİSK tarafından paylaşılan bilgilere göre polis saldırısı sonucu Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 10, Şişli Etfal Hastanesi’ne 100’den fazla, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 10, Türkiye Hastanesi’ne 2 ve Haseki Hastanesi’ne 1 yaralı ulaştığı tespit edildi.
Hastaneye kaldırılanlardan 23’üne adli muayene raporu verildiği ve bu kişilerin polis hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.
Mutlu durumu ağır olan 3 yaralının “marjinal gruplara” üye olduğunu ve birinin eylemci taşıyla yaralandığını öne sürerken, gaz bombasıyla yaralandığı bilinen 2 emekçinin ne şekilde yaralandığının bilinmediğini savundu.
Sağlıkçıların aktardığı bilgilere göre polis çatışmalar sırasında Şişli Etfal Hastanesi’ne girerek burada da gaz bombası ve tazyikli su kullandı, sağlık çalışanları ve hastalar gazdan etkilendi.
Çatışmalar sonucunda 22 polis yaralanırken, 72 kişi de gözaltına alındı.