Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Basına ve Demokratik Kamuoyuna..!

İZMİR’DEKİ  1  MAYIS KUTLAMALARINDA, GAZETEMİZ HALKIN KURTULUŞU KORTEJİNE BİR  GRUP EMEP Lİ DEMİR Ç UBUKLARL İLE  SALDIRDI..! BU ALÇAK S...

İZMİR’DEKİ  1  MAYIS KUTLAMALARINDA, GAZETEMİZ HALKIN KURTULUŞU KORTEJİNE BİR  GRUP EMEP Lİ DEMİR ÇUBUKLARL İLE  SALDIRDI..!
BU ALÇAK SALDIRIYI  ŞİDDETLE  KINIYOR DEVRİMCİ  KURUM VE KURULUŞLARI ,AYDINLARI DAYANIŞMAYA ÇAGIRIYORUZ.
Gazetemiz pankartı ve flamaları ile  1 Mayıs kutlamalarında yer alan HK taraftarlarına  EMEP’li bir grup çetevari bir saldırı yapıldı. Bu saldırı  planlı ve programlı bir saldırıydı. 32 yıl sonra yeniden devrimci duygu ve HK’u ruhu ile alanlarda yeniden yer almak başta EMEP ve tasfiyeci güruhları  rahatsız etmiştir. HK’u geleneginin ve devrimci duruşunun bu ülkede bırakmış olduğu devrimci degerlerin yeniden yeşermesine tahammülü olmayanların kime ve neye hizmet etmiş oldukları da bu vesile ile bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu saldırı ve tehditleri ile ne ülkemizde ve ne de dünya sosyalist hareketlerinin tarihinde devrimcileri yıldıramadı ve bu saldırıları ile de yıldıramayacaklardır.
 1 Mayıs coşkusunu flamaları, sloganları, pankartları ile karşılayan gazetemiz taraftarları, EMEP tarafından pusu kurulmak suretiyle saldırıya uğradılar. Pankartlarımız / flamalarımız yırtıldı, megafonlarımız / fotoğraf makinalarımız kırıldı. Bir arkadaşımızın başı yarıldı, diğer arkadaşımız hastanede.
EMEP Gençliği, “hepinizin tek tek fotoğraflarınızı çektik!” (Polise iş bırakmadan) diye tehditler savurdular. Saldırıya karşılık veren yoldaşlarımız, yapılan saldırı ve tehditlere papuç birakmadı. Halkın kurtuluşu pankartlarını indirmeden alana giremezsiniz tehditlerine karşın alanda pankartlarımızın dalgalanmasın durduramadılar. Durduramayacaklar. Alandaki kurum, parti, DKÖ temsilcileri kortej görevlilerimize gelerek geçmiş olsun dileklerini ilettiler ve bu saldırıyı kınadılar.Zulmün olduğu yerde sessiz kalanlar alçaktır.
Evet, bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak..!
 30 Yıldır düzene bir saldırısı olmayan bu bayların ellerine almış oldukları demir çubuklar ile Taksimde polisin işçilere kalkan copları ile aynı anlamda düzeni savunan bir ortak ruhu işaret etmektedir. Öyleki Izmir de bu işi EMEP Istanbulda ise devletin polisi devleti savunmuş oldukları ortak bir payda da bulunarak birlik ve beraberliklerini ortaya koymuşlardır. EMEP merkezi yönetimi İzmirdeki  gazetemiz taraftarlarına yapılan bu saldırıdan sorumludur.
 Bir kez daha duyarlı demokratik basın ve sosyalist güçleri,kişileri olay karşısında duyarlı olmaya ve devrimci duyarlılıkla tavır almaya cağırıyoruz.
 FAŞİZME ÖLÜM HALKA HÜRRİYET… SLOGANLARIMIZ HER TÜRLÜ İHANETE  RAĞMEN  DAHA DA GÜR ÇIKACAK VE DÖKÜLEN  KAN İLE KIZILLAŞAN BAYRAĞIMIZ DALGALANMAYA DEVAM EDECEKTİR…
 01.05.2013
HALKIN KURTULUŞU AVRUPA TEMSİLCILIGI-URL: http://www.halkinkurtulusu.info/?p=1751