Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Belgelerin içeriğine değil, "sızdıran"a odaklandılar: 2 asker Sivas'ta işkence altında!!!!

Red Hacak'in Reyhanlı katliamını El Nusra adlı El Kaide'ye bağlı örgütün yaptığını ortaya çıkaran belgeler yayınlamasının yank...

Red Hacak'in Reyhanlı katliamını El Nusra adlı El Kaide'ye bağlı örgütün yaptığını ortaya çıkaran belgeler yayınlamasının yankıları devam ediyor. Hükümet 'Belgeyi sızdıranı bulduk' derken Red Hack, '2 asker işkencede sahip çıkın' çağrısı yaptı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Reyhanlı saldırısına ilişkin Jandarma belgelerini RedHack'e sızdıran bir askerin gözaltında olduğunu açıklamıştı. Redhack ise, "Bakan yanlış bilgi verdi. 2 asker gözaltına ve Sivas'ta şu an işkence altındalar" açıklaması yaptı.
BELGELERİN İÇERİĞİNE DEĞİL SIZDIRANA ODAKLANDI
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, PTT Ahlatlıbel Tesisleri'nde basın kuruluşlarının haber müdürleriyle biraraya geldi ve gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Reyhanlı ziyaretinin bu hafta sonu gerçekleşeceğini belirten Çelik, Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'daki ön görülen programlarına başka bakanları göndererek, kendisinin Reyhanlı ziyaretini gerçekleştireceğini söyledi.
'SIZDIRAN GÖZALTINDA'
Reyhanlı saldırısına ilişkin sanal ortamda Redhack grubunun yayınladığı bilgi ve belgelerin de Jandarma Genel Komutanlığı'nın internet sitesinin hacklenerek elde edildiği iddialarının doğru olmadığını belirten Çelik, şunları söyledi: "Hacklenme meselesi doğru bir mesele değil, Jandarma Genel Komutanlığı'nın sitesi hacklenmemiştir. Bir ilimizdeki jandarma eri, cep telefonuyla o ile ulaşmış bazı belgelerin fotoğrafını çekerek, bu dediğimiz kimselere servis etmiştir. O kişi şu anda gözaltına alınmıştır. Bir hacklenme söz konusu değildir, oradan hareketle bazı basın yayın organları birçok şeyi birbirine karıştırmıştır. Başka bir örgüte yönelik istihbaratı bu mesele ile ilişkilendirmişler, işin aslı, astarı budur. Bu bir hacklenme değil, sızdırmadır. İlgili amirine bu bilgileri bildirmekle yükümlü olan birinin yaptığı bir iştir.
REDHACK: 2 ASKER SİVAS'TA İŞKENCE ALTINDA
Çelik'in açıklamasının ardından Redhack, twitter adresinden şu açıklamayı yaptı: "Bakan yanliş bilgi verdi. 2 asker gözaltında ve Sivas'ta şuan işkence altındalar. İnsan Hakları Örgütleri'ni göreve davet ediyoruz! RedHack'e belge sızdırdığı gerekçesiyle 2 Er Sivas'ta işkence altındadır. Bu insanları sahipsiz bırakmak Reyhanlıya ortak olmaktadır."
EmekDünyası.Net/Evrensel