Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Dersim'de 1 Mayıs coşkuyla kutlandı

Dersim'de işçiler ve emekçiler 1 Mayıs kutlamaları için bir araya geldi. Güncelleme: 13.08 Alana akil insanlar arasında y...

Dersim'de işçiler ve emekçiler 1 Mayıs kutlamaları için bir araya geldi.
Güncelleme: 13.08
Alana akil insanlar arasında yer alan Zübeyde Peker, Abdurrahman Kurt, Can Paker ve Abdurrahman Dilipak'ın gelmesi sloganlarla protesto edildi. Can Paker ve Abdurrahman Dilipak'ın konuşma yapmasına izin verilmedi.
Güncelleme: 12.59
Dev Sağlık İş adına konuşan Ali Ekrem emek ve işçi örgütlerinin üzerine yapılan baskıları ve siyasi iktidarın emeğe karşı yaptığı saldırıyı kınadı.

Güncelleme: 12.56
DİSK Genel İş'ten Aşi Kemal Yıldırım kürsüde yaptığı konuşmasında herkesi emek sömürüsüne karşı mücadele etmeye çağırdı.
Güncelleme: 11.56
Türkiye Komünist Partisi Dersim İl Başkanı Faysal Azamlı basın açıklamasını okudu.
"Bugün ülkenin dört bir yanında paranın saltanatını, gericiliğin karanlığını, emperyalizmin oyunlarını reddediyoruz" diyen Azamlı açıklamanın devamında şu şekilde devam etti:
"10 yıllık AKP iktidarı boyunca bu ülkede gericilik aldı başını yürüdü, işsizlik oranlarını saklayamıyorlar, yanı başımızda bir komşu ülkeye Suriye’ye alenen savaş ilan eden gerici yobaz çeteleri besleyen bir iktidar var. Ve bu kadar şeyin üstüne bir de yıllarca ezilen yok sayılan Kürt halkının acılarını kendi politikalarına alet edip barış getireceğiz diyorlar. Bunlar halklara barış getirebilir mi… Bunların demokrasilerini, bunların barışlarını Irak’ta, Afganistan’da, Suriye’de gördük. Kürtlerin, Alevilerin eşitlik özgürlük talepleri ancak sosyalizmde mümkündür. Bu 1 Mayısta bunları haykıracağız... 1 Mayısların bir sözü olmalı… Alevilere, Kürtlere, kadınlara, gençliğe, işte biz bu sözü söyleyeceğiz bu 1 Mayısta… Bu sözü söyleyeceğiz ki, bu kan emiciler bu kadar rahat hareket etmesin.
Kardeşler, bugün diyorlar ki, size bir anayasa lazım... Evet, doğru bize yeni bir anayasa lazım… Sermayenin değil emekçilerin anayasası, emperyalizmin değil yurtseverlerin anayasası, gericilerin değil aydınlıktan yana olanların anayasası... Türkiye AKP anayasasına sığmaz. Türkiyeli emekçilerin yapacağı anayasaya da AKP, ABD, sermaye, gericilik ve faşizm sığmaz."

Güncelleme: 11.25
Sanat Sokak'ta toplanan siyasi örgütler ve sendikalar Hastane Caddesi'ne yürüyüşe geçti. Buradan Okullar Caddesi'ne devam edecek kortejler, güzergahın devamında Kışla Meydanı'na girecekler.
dersim-2.jpg
Dersim'de 1 Mayıs Kutlamaları için toplanılmaya başlandı. Birçok siyasi örgüt ve sendika Sanat Sokağı'nda toplanıyor. Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyeleri de Dersim İl Örgütü önünde toplanmaya devam ediyor. Saat 11'de alana girişler başlayacak.
Sendikalar alana doğru yürüyüşe geçti.
(soL - Haber Merkezi)