Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Eskişehir’de Reyhanlı Katliamı’nı protesto eden öğrencilere polis saldırdı!

Eskişehir'de Reyhanlı Katliamı'nı protesto etmek isteyen üniversitelilere polis saldırdı. Eskişehir’de Reyhanlı Katlia...

Eskişehir'de Reyhanlı Katliamı'nı protesto etmek isteyen üniversitelilere polis saldırdı.
Eskişehir’de Reyhanlı Katliamı’nı protesto etmek için AKP İl Başkanlığı’na yürümek isteyen öğrencilere polis biber gazı ve tazyikli suyla saldırdı.
İstanbul ve Ankara’dan sonra Eskişehir’de de Reyhanlı Katliamı’nı protesto etmek isteyen üniversite öğrencilerine polis saldırdı. Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi’nden yaklaşık 200 öğrenci, Reyhanlı’da yaşanan katliamın hesabını sormak için AKP Eskişehir İl Başkanlığı’nın önüne yürümek istedi.
Yürüyüşe geçen öğrencilerin AKP İl Başkanlığı’na yaklaştıkları sırada, öğrencilerin önlerini kesen polis biber gazı ve tazyikli suyla saldırarak grubu dağıtmaya çalıştı. Polisin attığı biber gazı kapsülleri sonucunda bir öğrenci yaralandı. Baygınlık geçiren yaralı öğrencinin durumunun iyi olduğu öğrenildi.
eskisehir-saldiri1.jpg
Saldırı sonrasında bir süre tramvay yolu trafiğe kapandı. “Reyhanlı’nın katili Tayyip Erdoğan”, “Katil ABD taşeron AKP”, AKP savaş gençlik barış istiyor” sloganlarını atan öğrenciler Adalar Migros önünde tekrar toplanarak burada bir basın açıklaması yaptı.
AKP’nin katliamdaki sorumluluğunun belirtildiği açıklamada, Türkiye’yi AKP’ye dar edeceğiz, gençlik ayakta” ifadelerine yer verildi. Açıklamanın ardından öğrenciler eylemi sonlandırdı.