Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Gençler dikkat: ÖSO'cu değilseniz polis peşinize düşebilir!

Özgür Suriye Ordusu propagandasına izin vermeyen öğrenciler hakkında emniyet soruşturma başlattı. Çukurova Üniversitesi'nd...

Özgür Suriye Ordusu propagandasına izin vermeyen öğrenciler hakkında emniyet soruşturma başlattı.
Çukurova Üniversitesi'nde 22. Bahar Şenlikleri kapsamında açılan standa Özgür Suriye Ordusu adlı çetecilerin propagandasını yapmaya kalkışanlara, üniversite gençliği izin vermemiş ve standları kaldırtmıştı.
Özgür Suriye Ordusu'na ait bayrağı indiren 10 Türkiye Komünist Partisi üyesi öğrenci ifadesi alınmak üzere karakola çağrıldı. Suriye uyruklu olduğu iddia edilen kişilerin şikayeti üzerine haklarında polis tarafından soruşturma başlatılan öğrenciler avukatlarıyla birlikte Sarıçam Polis Merkezi'ne giderek ifade verdiler. Öğrenciler ifadelerinin alınmasından sonra sağlık kontrolünden geçirilerek serbest bırakıldı.
Okul şenliklerimiz "Arap Baharı Şenliği"ne dönüştürülemez
TKP'li Öğrenciler konuyla ilgili bir açıklama yayınlayarak "memleketimizi, bölgemizi ve üniversitemizi çetecilere teslim etmeyeceğiz" dedi.
Açıklamanın tam metni şu şekilde:
Bahar Şenlikleri'nin üçüncü günü 8 Mayıs tarihinde, ülkelerin tanıtım standları açıldı. Ortadoğu ülkelerinin yoğunlukta olduğu standlar içinden Suriye Standı, dikkatlerimizi çekti. Çünkü Suriye standında, Suriye Bayrağı yerine, ÖSO adlı terörist çetenin bayrağı; emperyalistlerin ve yobaz katillerin deyişiyle “Özgür Suriye Bayrağı”nın asılı olduğunu fark ettik. Okulumuzun içinde kurulan bu stantta, neden teröristlere ait bir bayrağın asılı olduğunu sorduk. Bu haklı sorumuz, standtaki öğrenciler(!) tarafından, durumun üniversite yönetiminin bilgisi ve izni dâhilinde olduğu, bizim karışmamamız gerektiği ve karışamayacağımız şeklinde yanıtlandı.
Yetinmedik üniversite yönetimiyle görüştük. Okulumuzda bu terör çetesinin propagandasının yapılmasını istemediğimizi, bu bayrağın ve standın derhal kaldırılması gerektiğini söyledik. Ancak aldığımız yanıt farklı olmadı.
Bizler de, memleketine ve bölge halklarına sahip çıkma bilincindeki, barış yanlısı, yurtsever, devrimci üniversiteliler olarak üzerimize düşen görevi yaptık. Bu terörist çetenin bayrağını ve standını kaldırdık.
Bölgemiz emperyalizmin saldırısı altındadır. Kimi zaman açık işgallerle, kimi zaman darbelerle, kimi zaman muhalif(!) çetelerle; ama her zaman kanın, gözyaşının, fakirliğin ve gericiliğin eşliğinde bölgemize yerleşmeye çalışıyor emperyalistler. Kendilerine güveniyorlar; ordularına, silahlarına, terörist çetelerine, yobaz işbirlikçilerine güveniyorlar; “Arap Baharı” dedikleri yıkım projesinin ilk ayağı olduğuna inandıkları Türkiye’ye güveniyorlar; çocuklarının kanı satılırken, memleket terörist çetelerin yatağı haline getirilirken, topraklarımız bölge ülkelerine karşı emperyalizmin füze kalkanı yapılırken; insanımız emperyalizmin uşağına dönüştürülürken; ülkenin emekçi halklarının, gençlerinin, yurtseverlerinin sessiz kalacaklarına güveniyorlar.
Komşumuz Suriye Halkları, ateş ve zulüm altındayken susacağımızı sanıyorlar; okulumuzdaki “Bahar Şenlikleri”ni, “Arap Baharı Şenlikleri”ne çevirebileceklerini sanıyorlar.
YANILIYORLAR! İZİN VERMEYECEĞİZ!
Bugüne dek attıkları her adımda nasıl karşılarına dikildiysek; memleketimize, bölgemize, kentimize nasıl sahip çıktıysak; üniversitemize de böyle sahip çıktık ve çıkacağız. Bu terörist çetenin uzantılarına, okulumuzda propaganda imkânı tanımadık ve tanımayacağız.
Hem emperyalistler, hem onların işbirlikçisi AKP ve hem de Çukurova Üniversitesi yönetimi bilsin ki; öğrenciler hem memleketlerine, hem okullarına, ne pahasına olursa olsun sahip çıkacaktır.
YAŞASIN BARIŞ!
YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE!