Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Gezi parkı yıkılmalıdır (!)

Hayri Tunç Avm’ler bu toprakların doğasında olan, genel anlamıyla tarihinde var olan kurumlardır. Yaşamsaldır, alınan nefes, içilen su...

Hayri Tunç
Avm’ler bu toprakların doğasında olan, genel anlamıyla tarihinde var olan kurumlardır. Yaşamsaldır, alınan nefes, içilen su kadar önemlidir. Bu topraklarda yaşayan kim varsa Avm’ler ile tanışmalı, onlarla yaşamalı, onları olmazsa olmaz haline getirmelidir.
Avm’lerin olmadığı yerler her daim eksik yerlerdir. Bir yerde Avm yoksa, orada kültür, orada eğlence, orada alışveriş her zaman eksiktir. Bu toprakların her karışında Avm olmak zorundadır. Bir Avm, olduğu yaşam alanının tamamı kapsayacak, her köşesinde insanı meraklandıracak, ilgi ve alaka içinde bırakacak yerler olmalıdır. Bir Avm’nin gezmesi bir gün değil, en az iki gün sürmeli ki adam her geldiğinde yeni yerler görmelidir.
Avm’ler bir neslin bütün zamanını geçirdiği, yaşadığı yerlerdir. İnsanlar orada kendisine bir eş bulmakta, orada yaşamakta, orada çalışmakta, orada nefes almaktadır. Hem bir Avm, unutulmamalıdır ki, kışın seni soğuktan, yağmurdan, çamurdan korumakta, yazın sıcaktan korumakta, baharlarda polenlerden, rüzgarlardan korumaktadır. Avm’ler, insanlar için olmazsa olmaz yerlerdir ancak bilinmelidir ki öyle herkes, her şekilde bu yerlere giremez.
Bir Avm’ye girmek için, elbiselerin temiz, yeni olması, cebinde paranın olması gerekmektedir. Cebinde para bile olsa, asla ve asla yırtık pırtık kirli elbiselerle içeri giremezsiniz. Avm’ler, sadece elit insanların girdikleri yerlerdir. Oraya giren insanlar para harcamak, bir şeyler almak zorundadırlar.
Avm’lere girmeyi hak etmeli insan.
Bu şehrin her yerinde, paranın döneceği her alanda bir Avm olmalı, herkes orada alışverişini yapmalıdır. Bunun için insanların gidebileceği neresi varsa, oraya bir tane Avm yapılmalıdır. Avm'ler bu ülkenin olmazsa olmazlarıdır. Onlar bir neslin yetiştiği, zaman geçirdiği yerlerdir. Bir insan doğar, büyür, avm'ler de yaşar ve ölür o kadar. Bu dengeyi kim veya ne bozacaksa yok edilmelidir.
Ülkenin ağaca değil, Avm’lere ihtiyacı vardır. Ağaç telefon vermez size, yemek vermez, kitap vermez, sevgili bulmanızı sağlamaz ama işte Avm’ler bunlar için vardır. Avm’lere sahip çıkın, yaşatın yoksa hayatın ne anlamı olabilir ki.