Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Google artık “Filistin toprakları” değil, “Filistin” diyor!

Google’ın sahibi olduğu bütün ürün ve programlarda “Filistin toprakları” ifadesini “Filistin” olarak değiştirdi. İsrail Dışişleri sözcü...

Google’ın sahibi olduğu bütün ürün ve programlarda “Filistin toprakları” ifadesini “Filistin” olarak değiştirdi. İsrail Dışişleri sözcüsü Google’ın uluslararası siyasete bulaşmaması gerektiğini söyledi.
Google Filistin devletini programlarında fiili olarak tanıdı. Google sözcüsü Nathan Tyler yaptığı açıklamada bütün ürünlerindeki “Filistin Toprakları” ifadesinin “Filistin” olarak değiştirileceğini açıkladı.
Yaptığı açıklamada Tyler bu konuda bir hamle yapmadan önce bir çok kaynağa ve otoriteye başvurduklarını ve bazı uluslararası örgütlerin öncülüğünde bu şekilde hareket ettiklerini açıkladı. Hamlede BM’nin Filistin için “üye olmayan gözlemci devlet” statüsü sağlamasının da büyük bir önemi var.
Israil, “Filistin’in devlet olması birel çıkışlar ile olamaz”
İsrail Devleti ise yaptığı açıklamada Filistin’in devlet olma sorunun iki ülke arasındaki görüşmeler sonucu şekillenmesi gereken bir husus olduğunu dile getirdi. İsrail Dışişleri Sözcüsü Yigal Palmor, “Google’ın bir diplomatik varlığı bulunmamaktadır, ki bu da neden uluslararası siyasete karıştıkları sorusunu beraberinde getiriyor.”
BM sözcüsü Farhan Haqsaid ise bölgenin Filistin’in BM önündeki statüsünün değişmesinin ardından belgelerde Filistin olarak geçtiğini belirtti.