Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Halkevleri ve ÖDP’den Radikal’in “CHP’nin sol kanadı, ÖDP ve Halkevleri’yle ortak çalışacak” haberi ile ilgili açıklama

Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy ve ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, “CHP’nin sol kanadı ÖDP ve Halkevleri’yle ortak çalışacak” başlıklı ...

Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy ve ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, “CHP’nin sol kanadı ÖDP ve Halkevleri’yle ortak çalışacak” başlıklı haberle ilgili düzeltme açıklamaları yaptılar
Halkevleri, bugün Radikal gazetesinde yer alan “CHP’nin sol kanadı ÖDP ve Halkevleri’yle ortak çalışacak” başlıklı haberle ilgili bir açıklama yayımladı.
Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy,  söz konusu haberin kendi görüşlerine başvurulmadan hazırlandığını, “ittifak” iddialarının  gerçeği yansıtmadığını, Halkevleri’nin halihazırda “Kürt sorununda toplumsal ve demokratik çözüm” hedefli pratik bir çalışma içinde bulunduğunu ve söz konusu habere konu olan şeyin ise “barış” konulu bir panele katılmaktan ibaret olduğunu belirtti.
“Süreç”te aktif bir taraf olacaklarını ve Kürt halkının demokratik taleplerinin yanında AKP’nin karşısında pratik bir mücadele örgütlediklerini belirten Ersoy, söz konusu panel gibi bu doğrultudaki diğer girişimleri de destekleyeceklerini söyledi.
halkevleri.org.tr‘de yayımlanan açıklamanın tam metni:
Radikal gazetesi 14 Mayıs 2013 Salı günü “CHP’nin sol kanadı, ÖDP ve Halkevleri’yle ortak çalışacak” başlıklı bir haber yayımlamıştır. “Siyasette yeni bir ittifak mı doğuyor” flash’ıyla verilen söz konusu haber, “siyasi bir ittifak” ya da “ortak siyasi kampanya”yı öne süren sunuşuyla gerçeği yansıtmamaktadır.
Söz konusu haber, 21 Mayıs’ta Ankara’da İnşaat Mühendisleri Odası’nda düzenlenecek olan ve bizim de konuşmacı olarak davetli olduğumuz “barış” konulu bir panele katılımınızdan ve Mehmet Karlı’nın “sosyaldemokratlarla sosyalistlerin tabanda buluşmasını hedefledikleri” açıklamasından hareketle yazılmıştır.
Halkevleri, AKP iktidarı ve Kürt hareketi arasında başlatılan müzakere sürecinde başından bu yana Kürt halkının demokratik taleplerinin yanında AKP’nin karşısında aktif bir taraf olacağını ve bu süreçte sosyal şovenizme karşı da etkin bir duruş sergileyeceğini açıklamış, bu amaçla da “Kürt sorununda toplumsal ve demokratik çözüm” hedefiyle pratik bir mücadeleyi örgütleme sürecine girmiştir. Bu doğrultuda çeşitli aydınlarla temas içinde ortak bir inisiyatif başlatılmıştır ve yakında kamuoyu ile de paylaşılacaktır. Halkevleri bu hedefe uygun diğer her türlü çabayı da destekleyecektir.
Söz konusu panele konuşmacı olarak katılmamız da bu hedef doğrultusunda attığımız bir adımdır ve bunun ötesinde “siyasi ittifak” gibi anlamlar yüklenmesi de doğru değildir.
Böylesine önemli bir konuda bir ittifak iddiasını dile getirirken, ilgili tarafların tamamının görüşünün alınmaması da talihsiz bir durumdur.
Kamuoyuna duyurulur.
Oya Ersoy
Halkevleri Genel Başkanı
ÖDP Genel Başkanı Alper Taş da Radikal’de yayımlanan açıklamasında CHP’li sol kanatla herhangi bir ittifaklarının bulunmadığını, toplantılar dizisinde yer almadıklarını açıkladı. Fakat “barış” konusunda “süreci tümden reddeden ulusalcı veya tümden onaylayan liberal seçeneklerin” dışında bir sol seçenek kurmak istediklerini, bu yönde parti olarak Halkevleri ile birlikte girişimlerinin sürdüğünü ifade etti. Sosyaldemokratları, Alevi ve emek örgütlerini de içine alan girişim tarafından, CHP’li sol kanatla da görüşüldüğünü belirten Taş, bir sol seçenek oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.