Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Halkevleri’nden çağrı: Cumartesi günü tüm Türkiye’de Reyhanlı için yastayız!

Halkevleri 18 Mayıs Cumartesi tüm Türkiye’de Reyhanlı için anma eylemleri düzenleyecek Hatay Halkevi’nin başlattığı girişimle 11 Mayı...

Halkevleri 18 Mayıs Cumartesi tüm Türkiye’de Reyhanlı için anma eylemleri düzenleyecek
Hatay Halkevi’nin başlattığı girişimle 11 Mayıs Cumartesi günü 13.45’te meydana gelen Reyhanlı patlamalarının birinci haftasında tüm Türkiye’de yas etkinlikleri ve eylemler düzenlenecek.
İlk önce Hatay için yapılan eylem çağrısı Halkevleri heyetinin Hatay ziyareti sırasında bütün Türkiye’ye genişletildi.
Halkevleri heyeti Hatay’daydı
Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy ve beraberindeki Halkevleri heyeti bugün (15 Mayıs) Hatay’a giderek çeşitli inceleme ve temaslarda bulundu.
Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, Örgütlenme Sekreteri Kazım Erkut Güzel, Halkevleri Çukurova Bölge Temsilcisi ve GYK Üyesi Osman Erkut ve Hatay Halkevi Başkanı Eylem Mansuroğlu’ndan oluşan Halkevleri heyeti ilk olarak Reyhanlı’ya geçerek patlamalarda hayatını kaybeden yurttaşların evlerine taziye ziyaretinde bulundu.
Evine saldırı düzenlenen Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ali Yeral’ı ziyaret eden heyet ardından Reyhanlı’da saldırıya uğrayan mekanları ziyaret etti.
Reyhanlı’daki programın ardından Antakya’ya dönen heyet burada esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Esnaf ziyaretleri sırasında İHD yöneticisi David Çağan’la da bir süre sohbet edildi. Çağan 22 Nisan’da kaçırılan 2 din insanının bulunmasını talep ettiklerini iletti.
Ayrıntılar için bkz halkevleri.org.tr
Halkevleri’nden tüm Türkiye’ye çağrı: “Reyhanlı için yastayız”
Akşamüstü saat 18.00′de ise Hatay Halkevi önünde geniş katılımlı bir halk toplantısı düzenlendi. Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy sorumluların Erdoğan ve Davutoğlu olduğunu söyledi. Cumartesi günü Hatay Halkevi’nin çağrısıyla  yapılacak olan “Reyhanlı için yastayız” etkinliklerine herkesi davet eden Ersoy, konuşmasında ODTÜ ve Ankara Üniversiteleri’nde yaşanan polis saldırılarını da kınadı.
Cumartesi günü Halkevciler, Reyhanlı’da yaşamını yitirenleri anmak içinde Halkevi şubelerinde, mahalle meydanlarında, semt merkezlerinde eylemde olacak.
Sendika.Org/ Hatay
1dakikasesver1