Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Halkevleri'nden Reyhanlı için genel yas çağrısı

Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy Hatay ziyaretinde Cumartesi günü için tüm Türkiye'ye yas çağrısı yaptı. Halkevleri Türkiye halkl...

Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy Hatay ziyaretinde Cumartesi günü için tüm Türkiye'ye yas çağrısı yaptı. Halkevleri Türkiye halklarını Reyhanlı'da gerçekleşen katliamın 1. haftasında yas eylem ve etkinlikleri yapmaya çağırdı Halkevleri bulunduğu her yerde düzenleyeceği eylem ve etkinlikleri Halkevleri sitesinden duyuracak.   
Hatay Reyhanlı'da meydana gelen bombalı saldırı sonrası onlarca yurttaşımız hayatını kaybetmişti. Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy ve beraberindeki Halkevleri heyeti bugün Hatay'a giderek çeşitli ziyaretlerde bulundu.
Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, Örgütlenme Sekreteri Kazım Erkut Güzel, Halkevleri Çukurova Bölge Temsilcisi ve GYK Üyesi Osman Erkut ve Hatay Halkevi Başkanı Eylem Mansuroğlu'ndan oluşan Halkevleri heyeti bugün Hatay'da çeşitli ziyaretlerde bulundular. Halkevleri heyeti ziyaret kapsamında ilk olarak Reyhanlı'ya geçerek patlamalarda hayatını kaybeden yurttaşların evlerine taziye ziyaretinde bulundu. Evine saldırı düzenlenen Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ali Yeral'ı ziyaret eden heyet ardından Reyhanlı'da saldırıya uğrayan mekanları ziyaret etti. Antakya'nın Alevi kanaat önderi olarak bilinen Ali Yenal ziyarette evine 15 gün önce girerek tehdit notu bırakıldığını ifade etti.
Reyhanlı'daki programın ardından Antakya'ya dönen heyet burada esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Esnaf ziyaretleri sırasında İHD yöneticisi David Çağan'la da bir süre sohbet edildi. Çağan 22 Nisan'da kaçırılan 2 din insanının bulunmasını talep ettiklerini iletti. Akşamüstü saat 18.00'de ise Hatay Halkevi önünde geniş katılımlı bir halk toplantısı düzenlendi.  Toplantı küçük Şule'nin okuduğu mektupla başladı. Toplantıda bir konuşma yapan Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy sorumluların Erdoğan ve Davutoğlu olduğunu söyledi. Ersoy, konuşmasında bugün Ankara'da ODTÜ ve Ankara Üniversiteleri'nde yaşanan polis saldırılarını da kınadı.
Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy Cumartesi günü Hatay Halkevi'nin çağrısıyla saat 13.45'te yapılacak olan "Reyhanlı için yastayız, kardeşlik için ses veriyoruz" eylemini ülke çapında yas eylem ve etkinliklerine dönüştüreceklerini duyurdu.