Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

HERŞEYE RAĞMEN GREV 2. GÜNÜNDE!

Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasında 24'üncü dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ard...

Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasında 24'üncü dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından greve bugün ikinci gününde.
Dün sabaha karşı başlayan grevde ikinci güne girilirken, THY işvereni ile Hava-İş Sendikası arasında iptal tartışması başladı. THY yönetimi uçuşlarda greve bağlı iptaller olmadığını ifade ederken, Hava-İş ise THY’yi kesin bir dille yalanladı. Hava-İş tarafından verilen son bilgilere göre, 15 Mayıs günü, grevin başladığı 03.00 ile 24.00 saatleri arasında yapılması gereken 560 seferden 218 tanesi yapılmadı.
grev-ucak-listesi.jpg
Hava İş Sendikası, Uçuş Harekât Kontrol Merkezi'nden edindiği bilgilere göre, dün 03.00 ile 12.00 saatleri arasında A340 tipi uçaklarla 25, Boeing 777'lerle 7, A320'lerle 157 ve Boeing 737 serisi uçaklarla 153 olmak üzere toplam 342 sefer gerçekleştirildi. Planlanan sefer sayısının toplam 560 olduğunu öne süren sendika, 218 seferin yapılamadığını bildirdi.
Ayrıca sendika, dün yapılan İstanbul-Shangai seferinde eğitimi ve sertifikası olmayan kabin personellerinin yasalara aykırı bir şekilde görevli olarak uçtuğunu açıkladı. Hava-İş dün yaptığı açıklamada, “Uçak seferleri sorunsuz gerçekleşti” haberlerinin ardından Sunexspres çalışanlarının ve yeni mezun uçuş ekibinin grevi kırmak için THY’de çalıştırıldığını ifade etmişti
grev-3.jpg
Öte yandan hükümetin, grevdeki işçiler, sabah saatlerinde THY Genel Müdürlük binası önünde toplanırken, direniş çadırının kurulacağı alana çevik kuvvet takviyesi yapıldığı öğrenildi. TOMA araçlarının da hazır bekletildiği grev alanında toplanan havayolu emekçileri Reyhanlı'da hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.
Hava-İş grev temsilcilerinin ise kabin ekip odalarında greve katılım konusunda yaptıkları çalışmalar sürüyor.
cevik-kuvvet.jpg
Foto: airporthaber
Havalimanında gösteri yasak iddiası
Diğer taraftan, İHA bugün yer verdiği haberinde grev süresince Atatürk Havalimanı’nda gösteri yapmanın yasaklandığını iddia etti. Söz konusu haberde, Atatürk Hava Limanı Mülki İdare Amiri ve İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu başkanlığında oluşturulan Danışma Heyeti Kurulu’nun grev süresince Hava- İş Sendikası’nın Atatürk Havalimanı’nda gösteri ve toplanmasını yasakladığı ileri sürüldü.