HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Hopa Metin Öğretmen’ine sahip çıktı

Hopalılar, 31 Mayıs Hopa direnişinin ve Metin Lokumcu’nun katledilmesinin ikinci yıldönümünde “Derelerimize, suyumuza, geleceğimize ve ...

Hopalılar, 31 Mayıs Hopa direnişinin ve Metin Lokumcu’nun katledilmesinin ikinci yıldönümünde “Derelerimize, suyumuza, geleceğimize ve Metin öğretmenimize sahip çıkıyoruz” diyerek bir araya geldi
Hopalılar, 31 Mayıs 2011’de gerçekleşen Hopa direnişinin ve Metin öğretmenlerinin katledilişinin ikinci yılında bir kez daha buluştu. Hopa’da kurulan inisiyatifin programı ile TMMOB’nin anma programı birleştirildi.
Halkevleri, Derelerin Kardeşliği Platformu, Kemalpaşa Dereleri Koruma Platformu, Yeşil Artvin Derneği, Artvin 78’liler Derneği, Hopa Esnaf Sanatkarlar Odası, Hopa Esnaf Kefalet Kooperatifi, ESP ve CHP tarafından düzenlenen anma etkinliğine Dereiçi Köyü Muhtarı ve Metin Lokumcu’nun kardeşi Mete Lokumcu, Kemalpaşa Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Şenol Çelik, Kemalpaşa Karaosmaniye Köyü Muhtarı Mehmet Karahan, Kemalpaşa Kaya Köyü Muhtarı Rüştü Tatar, Kemalpaşa Selimiye Mahallesi Muhtarı Selehattin Karaşah, Hopa Yoldere Köyü Muhtarı Alaattin Gedik ve Hopa Başköy Muhtarı Murat Özçep de katıldı.
Hopa Çay Fabrikası önünde bir araya gelen Hopalılar, Hopa Meydanı’na yürüdü. Hopa Meydanı’nda Lokumcu Ailesi, TMMOB, Eğitim-Sen, Halkevleri, DEKAP, HDK, ESP, ÖDP, CHP adına konuşmalar yapıldı.
Metin Lokumcu’nun kardeşi Mete Lokumcu şunları söyledi:
Metin ölmedi metinler işte burada. AKP’ye Hopa’yı dar eden direnen tüm dostlara selam gönderiyorum. Metin’in katili AKP’dir. Onurumuza derelerimize sahip çıkacağız. AKP’ye teslim etmeyeceğiz.
TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı ile TMMOB adına Ercüment Çervatoğlu’nun konuşmalarının ardından yerel inisiyatif adına Kemalpaşa Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Şenol Çelik, 31 Mayıs’ta Hopalıların çayına suyuna göz dikenlere karşı meydan okunduğunu belirterek “Metin Hoca’mıza Karadeniz’in isyanını zafere erdireceğimize söz veriyoruz” dedi.
Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, Metin Lokumcu’nun ve Hopalıların itirazının, AKP’nin kurmaya çalıştığı düzene itiraz olduğunu belirterek “Bu düzene karşı birleşerek mücadele etmemiz siyasal iktidarın karşına dikilmek gerekir” dedi.
DEKAP adına Kamil Ustabaş söz aldı. Ustabaş, derelerine ve çaylarına sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtti ve şunları söyledi:
HES’ çileri bu sokaklardan kovana kadar mücadelemiz devam edecek AKP’ye meydan okuyacağız. Sizi bu dereler boğacak.
ESP adına konuşan Alp Altınörs şu ifadelere yer verildi:
Metin Hoca’mıza ve Hopa halkına selam olsun. Hopa bir semboldür. Dün Hopa da bindirilmiş kıtalarla miting yapmaya kalkanlar bugün Reyhanlı’da katliam yapanlar, Taksim’de emekçilere saldıranlardır.
Halkevleri Genel Başkan Samut Karabulut şunları söyledi:
Çanlar AKP için çalıyor. Çanlar Tayyip Erdoğan için çalıyor. Hopa direnişi ile başlayan çanlar AKP için çalıyor. 31 Mayıs ve Hopa denildiğinde akla iki şey geliyor. Direniş ve Metin lokumcu. Hopa direnişi, Tayyip Erdoğan’ın korkulu rüyası olan tek yol sokak tek yol devrimi gösterdi. Bu slogan bugün tüm sokaklarda.
ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş da, Metin Lokumcu’nun 31 Mayıs’ta AKP zulmünün karşısında dikildiğini ifade ederek “Ne mutlu tüm direnenlere” dedi.
CHP İlçe Örgütü Başkanı Fehmi Ustabaş, 31 Mayıs’ta Hopa’daki direnişin faşizme ve AKP zulmüne karşı direniş olduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından eylemciler yolu trafiğe kapatarak Kemalpaşa’ya yürüdü. Kemalpaşa’da Metin Lokumcu anısına yapılan anıt mezarın açılışı yapıldı.
Anıt açılışının ardından panel ve resim sergisiyle anma etkinlikleri son bulacak.

Business News