Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

İnşaat işçiler, "O işçi"yle birlikte Profilo AVM önünde!

İnşaat ve Yapı İşçileri Derneği, bir işçinin üzeri pis olduğu gerekçesiyle içeri alınmadığı Profilo AVM önünde açıklama yaparak AVM yön...

İnşaat ve Yapı İşçileri Derneği, bir işçinin üzeri pis olduğu gerekçesiyle içeri alınmadığı Profilo AVM önünde açıklama yaparak AVM yönetiminin işçi düşmanlığını bırakıp derhal özür dilemesi gerektiğini belirtti.
İnşaat ve Yapı İşçileri Derneği 21 Mayıs tarihinde bir işçinin üzeri pis olduğu gerekçesiyle Profilo AVM'ye alınmaması üzerine dün AVM önünde bir basın açıklama yaptı.
İnşaat işçisi Abdurrahman Sazcı, PROFİLO AVM içinde bulunan bankamatiği kullanmak istemiş ancak iş kıyafetleri ile içeri girilemeyeceği gerekçesiyle güvenlikçiler tarafından alışveriş merkezi alınmadı. Savcı içeri girmek için ısrar etmesi üzerine skandal bir yanıt ile karşılaştı, bu kez güvenlik amiri "bu kıyafetlerle içeri giremeyeceğini, bu halde içerde bulunanları rahatsız edeceğini, bu kararın şirket politikası gereği olduğunu" söyleyerek Savcı'yı içeri almadı. Bu çirkin olayın üzerine dün Profilo AVM önünde basın açıklaması yapan İnşaat ve Yapı İşçileri Derneği, işçileri şantiyelerde, iş güvenliği olmadan insan onurunu zedeleyen kölelik koşullarında çalıştıranların, şimdi de kıyafetlerine bakarak not verme cüreti gösteremeyeceğini, yönetimin derhal özür dilemesi gerektiğini vurguladı.
Eylem esnasında; “İşçi düşmanı Profilo AVM”, “İşçiyiz, haklıyız, artık boyun eğmeyiz”, “İşte burası işçi düşmanı”, “Eşitlik, özgürlük işçilerle gelecek” ve “Köle değil işçiyiz, artık boyun eğmeyiz” sloganları atıldı.
“AVM yönetiminin bu aşağılayıcı şirket politikasına sessiz kalmayacağız”
İnşaat ve Yapı İşçileri Derneği adına basın açıklamasını okuyan Halil Çağlayan şunları söyledi:
“Her binanın temelinde olduğu gibi Profilo AVM’nin temelinde de alın terimiz, emeğimiz, kanımız var.
Onurlu insanlar, biz inşaat işçisine baktığında her yıl şantiyelerde iş kazası sonucunda ölen yüzlerce işçi arkadaşımızı görürler, bir ömür çalışmasına rağmen sigortası tam yatırılmadığı için emekli olamayan milyonlarca inşaat işçisini görürler, üç kuruş için çoluğunu çocuğunu memleketinde bırakarak gurbete çalışmaya gelen inşaat işçisini görürler, şantiyelerde çamur içinde barakalarda kalan, bodrum katlarında bekar evlerinde kalan inşaat işçisini görürler.
Ama aklı körelmiş, vicdanı çürümüş insanlar bize baktığında kıyafetimizi görüyorsa onlara bir çift sözümüz var. Üzerine çöreklendiğiniz bu AVM'lerin de sizden çok bizim emeğimiz var. BU AVM'lerin her tuğlasında çalınan emeğimiz var.
Profilo AVM yönetiminin bu aşağılayıcı şirket politikasına sessiz kalmayacağız. Öncelikle tüm yasal haklarımızı kullanarak, arkadaşımızın aşağılanması nedeniyle manevi tazminat davası açacağız. Ayrıca yine arkadaşımıza yönelik ayrımcı ve aşağılayıcı tutum nedeniyle Profilo yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunacağız.
Buradan bir kez daha Profilo AVM yönetimini uyarıyoruz, işçilere emekçilere karşı her ayrımcı tutumunuzda karşınızda bizi göreceksiniz, İşçi düşmanlığınızı bir kenara bırakın ve derhal Özür dileyin.”
“Ben kendi adıma hakarete uğramadım. Tüm inşaat işçileri adına uğradım”
AVM'ye alınmayan işçi Abdurrahman Sazcı ise şöyle konuştu:
“Ben kendi adıma hakarete uğramadım. Tüm inşaat işçileri adına uğradım. Ben sadece hakkımı aradım. Neden arka kapıdan gireyim? İnsan değilmiyim ben? Benim üzerimde mikroplar mı var? Evlerinizi biz yapmıyor muyuz? Evleriniz pis mi? Biz sokakta yürüyoruz, mikrop saçıyorsak yarın bizlere sokağa çıkmayı da yasaklayacakmısınız? Çok öfke doluyum ama kendi adıma değil, milyonlarca inşaat işçisi adına. Bundan sonra da elimizden geleni yapacağız.”