Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

İran'a karşı 'şer ittifakı'

ABD'nin İran'a karşı “radar ve füze savar teknolojilerine erişimi” konusunda İsrail, Türkiye, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Em...

ABD'nin İran'a karşı “radar ve füze savar teknolojilerine erişimi” konusunda İsrail, Türkiye, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün'le işbirliği yapacağı iddia edildi.
ABD'nin İran’a karşı “radar ve füze savar teknolojilerine erişimi” konusunda paylaşıma gidilmesini öngören “4+1” girişimiyle İsrail, Türkiye ve üç Arap devleti arasında işbirliğinin yapılmasının öngörüldüğü öne sürülüyor.
'Şii hilali'nin yerine 'ılımlı hilal'
ANKA'nın İngiltere’'de pazar günleri yayınlanan Sunday Times gazetesinden aktardığı habere göre göre, İsrail, Türkiye, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün’'ün katımlıyla gerçekleşmesi planlanan işbirliği anlaşması ile bölgede İran, Irak, Suriye ve Hizbullah’'tan oluşan "Şii hilali"nin yerine "“ılımlı bir hilal"”i tesis edilmesi amaçlanıyor.
İsrail'le al gülüm ver gülüm
İsrailli Jerusalem Post gazetesince yansıtılan habere göre ise, girişimin kapsamında İsrailli teknisiyenlerin, Suudi Arabistan ve BAE’nde radar teknolojilerinden elde edilen verilere erişmelerinin karşılığında, Suudi Arabistan ve BAE de İsrail'in füze savar ve ileri radar savunma sistemlerinden yararlanabilecek.
Bu arada, Sunday Times'ın haberinde Washington’un “4+1” planına ilişkin bir İsrailli yetkilinin “Amerikalılar, Tahran’ı caydırmak ve yayılmasını önlemek amacıyla bölgesel bir ittifak üzerinde çalışıyorlar” sözlerine de yer verildi.