Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

İzmir ve Dikili "O"nu bağrına bastı!

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in eve dönüş’ü Dikili’de sevinç gösterileri ve coşkuyla karşılandı. Dikilililer belediye Başkanla...

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in eve dönüş’ü Dikili’de sevinç gösterileri ve coşkuyla karşılandı. Dikilililer belediye Başkanları Osman Özgüven’i adeta bağrına bastı.

İzmir’e aktarmalı gelen Özgüven’i Ankara’da Yerel Yönetimlerden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık karşıladı. İzmir’de ise CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ile Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç hiç yalnız bırakmadı.

Yol boyunca coşku vardı
Havaalanında başlayan davullu zurnalı karşılama coşkusu yol boyunca da devam etti. İzmir’de ki sevgi gösterileri sonrası yola çıkan konvoy Aliağa’da da durduruldu. Burada ‘Osman Babamız hoş geldin’ pankartıyla karşılanan Özgüven’e Aliağalı vatandaşlar da sahip çıktı. CHP eski Milletvekili Hakkı Ülkü, Özgüven ve beraberinde ki konvoyu Aliağa’da bir süre konuk ederken, buradaki karşılamaya Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’da katıldı. CHP İzmir Milletvekili Moroğlu, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve eşi ise Osman Özgüven’i bir an bile yalnız bırakmadı.

Aliağa’dan çıkan konvoy Çandarlı yolunda bir kez de Çandarlılılar tarafından karşılandı. Özgüven ve berberindeki konvoyu Dikilililer ise Esentepe köyünde karşıladılar. Maytap ve alkışlarla karşılayanlar arasında Midilli Adası Ayaparaskevi’nin eski Belediye Başkanı Apostolos Komninakos ile Aleksandros Evangelinos’da vardı. Yunanlı başkanlar; "Osman bizim can dostumuzdur. O bir barış adamıdır. Türk Yunan dostluğunun öncüsüdür. Yaptığı her şeyde ona kefiliz. Çok sevinçliyiz " dediler.

Meydan da tarihi gün
Esentepe köyünde bekleyen 500’den fazla araçla oluşturulan konvoy Dikili girişinden itibaren katılan araçlarla coşku’da doruk noktasına ulaştı. Nazım Hikmet Parkı’da duran konvoydan inen Özgüven burada ise vatandaşların yoğun tezahüratı ile karşılandı. Sahil yolu boyunca yapılan yürüyüşe binlerce Dikilili katılarak ‘sana kefiliz’, ‘Dikili Seninle gurur duyuyor’ sloganları attılar. Yürüyerek gelinen Atatürk Meydanında ki karşılama ise Duman Grubunun ‘Senden daha güzel’ adlı parça ile yapıldı. Meydana kurulan sahneye çıkan Belediye Başkanı Osman Özgüven dakikalarca tezahüratlarla alkışlandı. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu’nun konuşmasının ardından söz alan Dikili Belediye Başkanının ilk sözleriyse “Sizleri çok seviyorum, hepinizi çok özledim. Bana gurur verdiniz, onurlandırdınız” oldu. Özgüven’in burada yaptığı konuşma sırasında birçok kişinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Özgüven yaptığı konuşmanın ardından cezaevinden çıkan arkadaşlarını tek tek kürsüye çağırarak onlarla kucaklaştı.

Meydanda yapılan tören havai fişek gösterileriyle devam ederken Dikili’de ki birçok mekânda gece boyunca Osman Özgüven’in gelişi şerefine eğlenceler düzenlendi, şampanyalar patlatıldı.