Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Kalplerden cennete... Bu yazı bir "saygı duruşudur"

Eylül 2012’de kalp krizi geçirerek 26 yaşında hayatını kaybeden Ediz Bahtiyaroğlu anısına çekilen “Kalplerden Cennete” adlı belgesel, 14...

Eylül 2012’de kalp krizi geçirerek 26 yaşında hayatını kaybeden Ediz Bahtiyaroğlu anısına çekilen “Kalplerden Cennete” adlı belgesel, 14 Mayıs’ta gala yapacak. Eskişehirspor taraftarının Ediz Bahtiyaroğlu için bir koreografi hazırladığını duyan Mustafa Çağlar İlim, taraftarın Ediz’e vedasını belgesel haline getirmek için yola çıkar. Gerekli donanımı yakınlarından toplar, koreografi için gereken maddi desteği Koreoeses taraftar grubunun açtığı hesaba para yatıran Eskişehirspor taraftarları sağlar. Belgeselin çekilme hikâyesi aynı zamanda bir unutturmama çabasının, bir vefa borcu ödeme derdinin ürünü. Bir veda ve vefa hikâyesi.
Spor tarihi, Ediz Bahtiyaroğlu gibi sağlıklı ve genç bedenleriyle ölüme çok uzak gibi görünen pek çok sporcunun zamansız vedasını yazar…

Kırmızı-beyaz ve siyah

20 Ocak 1989’da Samsunspor takımı, Malatyaspor maçına gitmek için yola çıkarken, aynı şehrin takımı Çarşambaspor kafilesi de Diyarbakır deplasmanı için yola çıkar. İki takım otobüsü yolda ara ara karşılaşırlar, sonra aralarına mesafe girer. Çarşambaspor kafilesi, Samsunspor otobüsünü Havza çıkışında kamyonla çarpışmış ve şarampole yuvarlanmış olarak bulur. Kazaya ilk müdahale eden onlar olur, yaralıları taşırlar, hastaneye yetiştirirler, kan verirler.
Teknik direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, şoför Asım Özkan hayatını kaybetmiştir,  futbolcu Zoran Tomic,  altı ay komada kaldıktan sonra hayatını kaybeder, hayatta kalanların birçoğu ağır yaralanır, bir kısmı geri dönüşsüz sağlık sorunları yaşar. Şehrin acısı tarifsizdir, kepenkler iner, gazete manşetleri “Ağla Samsun, kimse ayıplamaz!” der.  O sezon, ligin Onur Şampiyonu ilan edilen Samsunspor, kırmızı-beyaz olan renklerine, yaşanan bu acının ardından “siyahı” ekler.
ELİF ÇONGUR TÜFEKÇİ-HÜRRİYET