Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

'Melih Gökçek boyunun ölçüsünü alacak'

Cumhuriyet Halk Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Eskişehir’den aday olac...

Cumhuriyet Halk Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Eskişehir’den aday olacağı yönündeki haberlerle ilgili olarak, "Bu sadece bir rivayet ama Melih Gökçek’in buraya gelip boyunun ölçüsünü almasını bekliyorum” dedi.

Birtakım ziyaretlerde bulunmak için Eskişehir’e gelen Erdoğan Toprak, partisinin il binasında basın toplantısı düzenlendi. Çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan Toprak, yaşanan çözüm süreci için, "Çözüm süreci İmralı’da ve Kandil’de meze yapılıyor" dedi.

CHP’in çözüm sürecine neden destek olmadığının sorulduğunu belirten Toprak, "Güneydoğu’da bulunan Kürt kardeşlerimizin sorunu olabilir. Bu sorunları parlamento çözmelidir. Bu konuda elimizden geleni yaparız ama Başbakan bizden destek almak yerine, İmralı’dan destek almayı seçti. Bu süreci Türkiye Cumhuriyeti devleti yönetmiyor. Kandil ve İmralı’dan yönetiliyor. Silahların susmasına onlar karar veriyor. Hangi yasaların çıkarılacağına onlar karar veriyor. Bizim söylediğimiz birkaç nokta vardı. Şeffaf olunmasını istedik, kamuoyunu bilgilendirilsin ve devamlı bu konularla ilgili istişare içinde olalım istedik. Başbakanın yaptığı bir hareket, Türkiye’yi uluslararasında zor durumda bırakmıştır. Bugün 40 bin kişinin katili olan teröristi artık uluslararası mahkemelerde meşrulaştırdık. Biz bugün çözümü isterken çözülmenin karşısındayız. Bu ülkede süreç çözülmeye doğru gidiyor. Biz Türkiye’de Kürt meselesinin çözülmesinden yanayız. Biz bu konuda adım atmak istiyoruz. Biz Kürt vatandaşlarımız ile terör meselesini birbirinde ayırmalıyız. Kandil’den gelen talimat ile parlamento da yasa çıkarsa bu Türkiye Cumhuriyeti’nin ayıbı olur” ifadelerini kullandı.

CHP’de yaşanan ‘Barış ve demokrasi bildirisi’ tartışması konusuna da değinen Toprak, “Gerekli bilgileri Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu açıkladı. Bu ülkede 76 milyonun kardeşçe yaşamasından yanayız” dedi.

'TÜRKİYE KİRLİ SAVAŞ İÇİNDE OLMAMALIDIR'

Türkiye’nin iki süreci beraber yaşadığını ifade eden Toprak, “Bir tanesi terörün bitme süreci. Diğer taraftan ülke bazı güçler tarafından ümüğüne basılarak bir komşu ile savaşa sürüklenmeye çalışılıyor. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamada, ‘Amerika Birleşik Devletleri Suriye’ye kara harekatı düzenlerse biz de karadan destekleriz’ diye konuştu. Bu bir kirli savaş. Türkiye kirli bir savaşın içinde olmamalıdır. Türkiye’nin komşusu ile böyle bir savaş noktasına gelmesini üzgün bir şekilde takip ediyoruz” diye konuştu.

Bir gazetecinin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne aday olacağı, buna karşılık olarak AK Parti’nin ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i Eskişehir’den aday göstereceği söylentilerinin doğruluğunu sorması üzerine Toprak, “Parti olarak yerel yönetimler politikası oluşturuyoruz. Halkımızın nabzını tutuyoruz. Halkımızın ve örgütümüzün süzgecinden geçirerek bu yol haritasına devam edeceğiz. Bunlar sadece rivayet ama Melih Gökçek’in buraya gelip boyunun ölçüsünü almasını bekliyorum” dedi.