Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

O gün en önde AKP’li Belediye Başkanı ve Vali vardı

İstanbul Valisi bugün Taksim meydanının 30 bin metrekaresini göstermeyen bir kadraj seçerek çukurların önünde bir basın açıklaması yapa...

İstanbul Valisi bugün Taksim meydanının 30 bin metrekaresini göstermeyen bir kadraj seçerek çukurların önünde bir basın açıklaması yaparak Taksim yasağının “teknik” bir yasak olduğunu iddia etti. Oysa bu açıklamadan iki gün önce 10 bin kişinin katıldığı ve Taksim’de sona eren bir yürüyüşün en önünde AKP’nin bir Valisi ile bir Belediye Başkanı vardı. Bu etkinliğin planlanmasında hedef kitle 100 bin ilan edilmişti.
giresun2Cihan Haber Ajansı’nın haberine göre Giresun’un plaka numarası olan 28′e vurgu yapmak amacıyla ‘Giresun Günleri’ 28 Nisan’da gerçekleştirildi. Galatasaray Meydanı’nda toplanan yaklaşık 10 bin Giresunlu, kendi kültürlerini tanıtmak amacıyla İstiklal Caddesi’nde yürüdü. Yürüyüşe Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da katıldı. Yöresel kıyafetlerini giyen Giresunlular yol boyunca horon tepti. Yürüyüşe, bazıları atlarıyla geldi. Giresunlulara Beyoğlu Belediyesi’nin bando takımı da eşlik etti.
Hedef 100 bin… Önde Vali, Belediye Başkanı…
İhlas Haber Ajansı’nın yürüyüşten bir gün önce yayımlanan haberine göre ise katılım hedefi 100 bin olarak açıklandı. Haberde 100 bin kişilik yürüyüşe “Beyoğlu Belediyesi bando ekibi eşliğinde gerçekleştirilecek olan yürüyüşe Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, İstanbul Milletvekili Mehmet Geldi, Ahmet Baha Öğütken ve Ünal Kaçır’ın yanı sıra ‘Osman Ağa’ filmi oyuncuları, pek çok yerel yönetici, bürokrat, STK temsilcisi, iş dünyasından ünlü isimler ve medya temsilcileri de katılacak” dendi.
Tüm bu gerçeklere rağmen 1 Mayıs’ta Vali’nin temsili çelenk bırakmak dışındaki seçenekleri hukuk dışı ilan etmesi kararın politik gerekçelerle alındığını bir kez daha kanıtladı.