Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

PEKİ BU ADAMI HATIRLAYAN VAR MI?

AKP'nin Meclis'e sunduğu ve alkol yasaklarının kapsamını büyük oranda genişletecek öneride Sağlık Bakanlığına bağlı “Türkiye Ye...

AKP'nin Meclis'e sunduğu ve alkol yasaklarının kapsamını büyük oranda genişletecek öneride Sağlık Bakanlığına bağlı “Türkiye Yeşilay Cemiyeti” adıyla kurulacak vakıfın 'fuhuş'la mücadele etmesi de yer alıyor. Yeşilay Cemiyeti Mardin Şubesi Başkanı Lütfü Günlüoğlu'nun açıklamaları ise hala akıllarda!
AKP'nin Meclis'e sunduğu teklifle alkol konusunda yeni yasak, kısıtlama ve cezalar getirilmesi planlanıyor. Ayrıca teklife göre Yeşilay sadece içkiyle değil, 'fuhuş'la da mücadele edecek. Teklif yasalaşırsa Sağlık Bakanlığı bünyesinde, merkezi Ankara’da bulunan “Türkiye Yeşilay Cemiyeti” adı altında vakıf kurulacak.
Bu amaçla vakıf için bakanlık bütçesinden 10 milyon lira aktarılacak. Bu vakıf, içki, uyuşturucu ve sigara bağımlılığı gibi toplum ve gençliğin, beden ve ruh sağlığını tahrip eden bağımlılıklar yanında kumar, fuhuş, internet ve ekran bağımlılığı gibi gençliğe ve topluma zarar veren bütün zararlı alışkanlıklarla mücadele etmek için çalışacak.
"Hayasızca el ele gezmeye başladılar"
Yeşilan ve 'fuhuş' konusunda akla ilk gelen örnek ise Yeşilay Cemiyeti Mardin Şubesi Başkanı Lütfü Günlüoğlu'nun açıklamaları... Günlüoğlu, Mardin Artuklu Üniversitesi'nde okuyan ve kent dışından gelen öğrencilerin, kente ahlaksızlığı getirdiğini ve manevi çöküntüyü hızlandırdığını savunmuş, "Artık kız- erkek gençlerimiz özgürlük ve medeniyet adına el ele, kol kola, sarmaş dolaş, uluorta gezmeye, gün ortasında herkesin önünde hayasızca sevişmeye başladılar. Büyükşehirler Ankara, İstanbul ve İzmir’deki gençler arasındaki hayasızlık manzaraları Mardin’de de sık sık görülmeye başlandı. Gençlerimiz her geçen gün bu işi ilerletmeye başladı. Artık bir kısım gençlerimiz kız- erkek parklarda, çimenler, yada banklar üzerinde uzanarak işi öpüşerek sevişmeye kadar götürdü" demişti.
"Fiili zinaya gidiyor" demiş "ahlak zabıtası" istemişti!
Hızını alamayan Günlüoğlu, "Şimdiden önlem alınmaz ise, herkes bu vebalin altında kalabilir. İşte burada bizler sivil toplum kuruluşu olarak yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bu işe el atmaz, gereken tedbirler alınmaz ise çok daha vahim manzaralar ile karşılaşabiliriz. Önce el ele, sonra sarılarak, sonra da dudak dudağa öpüşerek fiili zinaya doğru gidiliyor" diyerek skandal açıklamalarını sürdürmüştü.
Kamuoyundan gelen büyük tepkiler dahi Günlüoğlu'na geri adım attıramamış, Günlüoğlu "Bence ahlak zabıta kurumunu faaliyete geçirmekte fayda var. Bu gençleri bu yoldan alıkoymada fayda var" açıklamasında bulunmuştu.