Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Polisten tazyikli su, gaz ve ana avrat küfür

Emekçiler 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı kararlılığını sürdürüyor. Polisin saldırıları karşısında çatışmalar yaygınlaşıyor. Beşiktaş, Dolapd...

Emekçiler 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı kararlılığını sürdürüyor. Polisin saldırıları karşısında çatışmalar yaygınlaşıyor. Beşiktaş, Dolapdere, Tarlabaşı, Bomonti, Çağlayan’da tüm sokaklarda çatışmalar sürüyor
1mayis2013barbaros
13.35: Beşiktaş Çarşı içine çok sayıda gaz bombası atan polis Ortaköy tarafında da emekçilere saldırıyor. Polis gaz bombalarını emekçilere hedef gözeterek atıyor. Emekçiler çatışmayı sürdürüyor.

13.30: Beşiktaş’ta saldırıların arından emekçiler Serencebe Yokuşu’nda ve Yıldız’da bir araya geldi.

13.25: Beşiktaş’ta polis saldırısı sonrasında emekçiler ara sokaklarda bir araya gelmeye başladı. Ara sokaklarda bir araya gelen emekçilere polis yeniden saldırıyor. Beşiktaş’ta çatışmalar sürüyor.

13.20: Beşiktaş Meydanı’nda konuşmalar sona erdi. CHP’lilerin kitleye yönelik dağılmalarına dair yaptığı konuşmanın ardından dağılan olmadı. Polis, meydanda toplanan binlerce kişiye saldırdı.
13.05: Beşiktaş Meydanı’nda bir araya gelenlerin sayısı giderek artıyor.

12.57: Beşiktaş’ın tüm ara sokaklarından binlerce kişinin Beşiktaş Meydanı’na doğru hareketi sürüyor.
12.56: Beşiktaş Meydanı’nda kurulan kürsüde İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, TTB yöneticisi Osman Öztürk, KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul kitleye seslenmeye devam ediyor. Yapılan konuşmalarda Türkiye’nin yıllardır böylesi bir direniş görmediği, AKP faşizmine karşı sokak sokak nasıl çatışılacağını emekçilerin herkese gösterdiği ve bu çatışmanın saatlerce sürdürülebileceği ifade edildi.
polisinsaldirisioncesi
Tayyip Erdoğan’ın polisleri çaresizlikten küfre sarıldı
Tayyip Erdoğan’ın polisleri, emekçilere küfrederken görüntülendi. Gaz bombaları, plastik mermiler, tazyikli sularla saatlerce emekçilere saldıran AKP polisi, emekçilerin muhteşem 1 Mayıs-Taksim kararlılığı karşısında ne yapacağını şaşırıp, çaresizlikten küfre sarıldı. Fotoğraf kareleri, kuşkusuz, AKP iktidarının işçi düşmanı-gerici kinini en iyi yansıtan görüntüleri oluşturuyor.
Foto: Fahrettin Erdoğan
12.51: Polisin tüm saldırılarına rağmen binlerce kişi çatışa çatışa Beşiktaş Meydanı’na ulaştı. Burada kitleye seslenen TTB yöneticisi Osman Öztürk, “Saatlerdir AKP faşizmine karşı mücadele ediyoruz. Bu güne biz başladık, bugünü ancak biz bitiririz.” dedi. Öztürk ara Beşiktaş’taki herkesi Beşiktaş Meydanı’na çağırdı. Beşiktaş ara sokaklarından binlerce kişi Beşiktaş Meydan’a doğru hareket ediyor. Balıkpazarı’ndaki polis barikatını aşan Halkevleri üyeleri de Beşiktaş Meydanı’na doğru ilerliyor.
12.46: Beşiktaş Balıkpazarı’nda çatışma sürüyor. Halkevleri eski Genel Başkanı İlknur Birol bir konuşma yaparak “Meydana çıkıyoruz” dedi.

12.45: Çoğu ÖDP’li 2 bin 500 kişi Yıldız’dan Beşiktaş Meydanı’na doğru “İsyan” diyerek koşuyor.

12.42: Beşiktaş Balık Pazarı tarafından polis Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri ve Çarşı grubu üyelerine saldırdı, çatışma çıktı.
12.38: Polis saldırılarına tepki gösteren Beşiktaş halkı sokaklarda bir araya gelerek Beşiktaş Meydanı’na yürüyor.

12.33: Beşiktaş’taki saldırının ardından Beşiktaş Meydanı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi polis saldırılarını protesto ediyor.
12.31: DİSK çevresinde bir araya gelen eylemciler DİSK Genel Merkezi’ne ulaşmaya çalışıyor.
Çatışma genişliyor
12.30: İstanbul’da Beşiktaş’ın tüm sokaklarında, Okmeydanı ve Bomonti’de tüm ara sokaklarda çatışmalar sürüyor. Dolapdere’de polis, eylemcilerin kurduğu barikatı aşamadı. Tarlabaşı’nda ve DİSK binası yakınında çatışmalar sürüyor. Emekçilerin Taksim kararlılığı sürüyor.
12.28: Beşiktaş’ta polis amirlerinin gaz bombası atan polislere “doğrudan eylemcilerin üzerine sıkın” talimatı verdiği ifade ediliyor.
12.26: Beşiktaş’ta Yıldız’a bakan sokaklarda çatışmalar sürüyor. Cadde üzerinde bine yakın kişi bir araya geldi. Beşiktaş’ta yediden yetmişe herkesin elinde taşlar var.

12.24: DİSK arkasında işçilere polis saldırdı.
12.20: DİSK binasından Mecidiyeköy’e giden işçilere polis saldırdı.
İstanbul eylemcilere sahip çıkıyor polise tepki gösteriyor
12.15: Beşiktaş’ta polis saldırıları karşısında gaz bombasından etkilenenlere çevredekiler yardım ediyor. Yaralılar mahallelilerin çabalarıyla hastaneye kaldırılmaya çalışılıyor. Cevahir Otel civarındaki saldırılar sürerken apartmanların camlarından çıkanlar polise tepki gösterirken eylemcilere alkışlarıyla destek veriyor.
12.14: Cevahir Otel yakınlarında çatışmalar sürerken, Okmeydanı Hastanesi tarafından gelen eylemcilere polis saldırdı.
12.12: BDP, Kaldıraç, DHF, Partizan üyeleri polis saldırılarının ardından Cevahir Otel yakınlarında bir araya geldi polisle çatışıyor.
Beşiktaş çatışıyor
12.06:  Çatışmalar sürerken Beşiktaş Meydanı’nda “grev halayının” sesini duyan işçiler halay çekmeye başladı. Polis, halay çeken işçilere de saldırdı. Polis, Beşiktaş’taki Hakan Pastanesi’nin içine de gaz bombası attı.
12.05: Polis, Beşiktaş Vapur İskelesi’nde KESK’lilere saldırdı.

12.04: Beşiktaş’ın tüm sokaklarında çatışmalar ve direniş sürüyor. Üç kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
‘İşçi sınıfına kalkan faşist eller kırılır’
12.00: DİSK Genel Başkanı Kani Beko bir ön basın açıklaması yaptı yeni bir basın açıklaması daha yapacağını duyurdu. Beko özetle şunları söyledi:
AKP faşist diktatörlüğünün, faşist polisin işçi sınıfına saldırısını kınıyoruz. İşçi sınıfına, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na kalkan eller kırılacak. Sokaklarda işçi sınfının, halkın önüne konulan barikatlar kaldırılsın, sokaklar özgürleşsin. DİSK tarihinden beri demokrasi mücadelesi verdi, bundan sonra da vermeye devam edecek. İşçilere, halka, 1 Mayıs kutlayanlara yönelik polis saldırılarının hesabını soracak
11.58:Beşiktaş’ta Sinanpaşa önünde bir araya gelenlere polis saldırıyor.
11.56: Beşiktaş’taki polis saldırısı sonucu çok sayıda yaralı var. Durumu ağır olan bir kişi için uzun süredir ambulans bekleniyor.

11.54: Barbaros Caddesi’nde bir araya gelen eylemciler Beşiktaş Meydana’ına yürümeye çalışıyor.
11.53: Polis, Ortaköy’deki KESK üyelerine saldırdı.

11.49: Polis, DİSK Genel Merkezi’nin sokağından geri çekildi. DİSK Genel Başkanı Kani Beko bir açıklama yapacak.

tarlabasicatisma
Dolapdere’de çatışma sürüyor.
11.47: KESK üyeleri Ortaköy’de yeniden bir araya geliyor. Halkevleri, CHP, ÖDP üyeleri Beşiktaş Meydanı’nda bir araya geliyor.
11.43: Dolapdere’de eylemciler polis saldırısı karşısında havai fişek atıyor.
11.41: Beşiktaş’ta çatışmalar sürüyor.
11.40: Osmanbey’deki Askeri Müze civarında polis eylemcilere plastik mermi kullanarak saldırdı.
tarlabasicatisma2
11.30: Dolapdere’de polis Halk Cephesi üyelerine gaz bombası atarken eylemciler de polis saldırısı karşısında lastiklerden barikat kurup yakmaya başladı.

11.29: DİSK Genel Merkezi önünde emekçiler bir araya geldi. “Katil polis sokaklardan defol”, “Taksim bizimdir, bizim kalacak” sloganları atılıyor. DİSK Genel Sekreteri Arzu Atabek Çerkezoğlu bir basın açıklaması yapacak.

11.27: Beşiktaş’ta ara sokaklarda çatışmalar sürüyor, evlerinin camından çıkanlar polis saldırılarına tepki gösteriyor.

11.26: Beşiktaş’ta çatışmalar Ortaköy tarafında sürüyor.
11.21: Tarlabaşı’ndaki Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü yakınlarında polisle eylemciler arasında çatışma çıktı.
UYARI
11.20: SOSYAL MEDYADA YANILTICI BİLGİLER DOLAŞIYOR. SOSYAL MEDYADA SÖYLENENİN AKSİNE KONFEDERASYONLARIN TAKSİM’E ÇIKMA KARARLILIĞISÜRÜYOR
11.16: Polis DİSK Genel Merkezi’nin etrafını sardı.
11.15:BDP, DHF, Partizan, Kaldıraç, Halkevleri üyesi 2 bin kişi Çağlayan’da bir araya geldi ve Taksim’e yürümeye hazırlanıyor.
11.12: Beşiktaş’ta teneke reklam levhalarını kalkan yapan ÖDP, KESK, Çarşı Grubu üyeleri Başbakanlık Ofisi önüne yürüdü. Polis gaz bombası attı.
11.10: DİSK önünde polis saldırısı karşısında emekçiler “Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız” sloganı atıyor.

11.00: Şişli’den Fulya’ya doğru çatışmalar sürüyor. Fulya’da biber gazı ve tazyikli suyla saldırına polise karşı çöp kutularından barikatlar kuruluyor.

mecidiyekoy
Devrimci 1 Mayıs Platformu Mecidiyeköy’de toplanırken
10.59: Beşiktaş’taki Çarşı içinde Fenerbahçeli taraftarlar, EMEP, Halkevleri, TKP 1920, Eğitim Sen, TümİGD, Sürekli Devrim Hareketi bir araya geliyor.
10.58: DİSK Genel Merkezi’nin camlarından çıkan emekçiler slogan atıyor, konuşmalar yapıyor.
10.56: Beşiktaş Meydanı’nda polis saldırısı sürüyor. Gaz bombası ve tazyikli suyun kullanıldığı saldırı sonucunda çok sayıda kişi yaralandı.
10.53: Dolapdere yakınlarında eylemcilerle polis arasında çatışma başladı.
1mayis2013tuncel-onder
Sabahat Tuncel ve Sırrı Süreyya Önder Taksim Meydanı’nda açıklama yaparak polis saldırısını protesto etti.
‘Tayyip’in itleri yıldıramaz bizleri’
10.52: DİSK Genel Merkezi önünde polis saldırısı sürüyor. Polis hedef gözeterek gaz bombası atıyor. DİSK içinde ve önünde bulunan ESP, EMEP, HKP, DİSK ve Halkevleri üyeleri “Tayyip’in itleri yıldıramaz bizleri” sloganı atıyor.

10.46: Şişli Camisi önünde bir araya gelenlere polis saldırıyor.
10.45:  Beşiktaş’a ambulanslar geldi. Barbaros Bulvarı üzerinde çatışmalar sürüyor.
10.44: DİSK önünde polis saldırısı sürüyor. İşçiler AKP karşıtı sloganlar atmaya devam ediyor. Polisin attığı gaz bombasından etkilenen astım hastası bir işçi hastaneye kaldırıldı.
10.40: Beşiktaş Köyiçi’nde ÖDP, Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri, Politeknik ve Çarşı grubu bir araya geldi. Bin 500 kişi yürüyüşe hazırlanıyor.
10.35: Balmumcu’da bir araya gelen ÖDP, Gençlik Muhalefeti, Hava-İş, Halkevleri, İşçilerin Sesi ve CHP üyeleri Yıldız’a doğru yürüyüşe geçti.
10.34: Beşiktaş’ta ses aracından İstanbul Valisi’ne seslenen İstanbul Tabip Odası Başkanı Taner Gören, üç kişinin kalp krizi geçirme riski olduğunu söyledi.
10.27: Polis, DİSK Genel Merkezi’ne yeniden saldırıya geçti.
1mayis2013egitimsen
10.25: Beşiktaş Meydanı’nda polis sert bir şekilde saldırdı. Polisin kullandığı gaz bombaları nedeniyle İskele Meydanı’nda göz gözü görmüyor. Saldırı sonrasında Türk-İş yöneticileri işçiler ses aracına doğru çağırsa da işçiler yöneticileri dinlemiyor. Barbaros Caddesi’nde kalıp “Faşizme karşı omuz omuza” sloganını atmaya devam ediyor.

10.23: DİSK Genel Merkezi önündekiler polis saldırısını püskürttü. Panzerler geri çekilmek zorunda kaldı. Geri çekilen panzer özel olarak basının bulunduğu bölüme su sıktı. Panzerin sıktığı su sonucu yaralanan basın emekçileri var. Kameraları bozulanlar var.

10.21: Beşiktaş’taki tüm eylemciler Beşiktaş Meydanı’nda bir araya geldi. Binlerce kişi Taksim’e yürüyüşe geçmeye hazırlanıyor.
10.20: Ergenekon Caddesi’nde polis saldırısı sürerken direneneler haykırıyor: ‘Faşizme karşı omuz omuza’

10.15: Kurtuluş’taki ara sokaklarda bir araya gelen eylemciler Halaskargazi Caddesi’ne çıkmaya çalışıyor. Polis saldırısı sonucu Şişli ile Osmanbey arasında hayat tamamen durdu.
1mayis2013balmumcu
10.14: Beşiktaş’ta Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri, Politeknik ve Çarşı üyeleri bir araya gelerek Beşiktaş Meydanı’na yürümeye hazırlanıyor.
10.13: Beşiktaş Meydanı’nda KESK, Halkevleri, TTB, Sosyalist Feminist Kolektif ve ÖDP üyeleri bir araya geldi.
10.12: Beşiktaş Sakıp Sabancı Lisesi önünde bir araya gelen Çarşı taraftar grubuna polis saldırdı. Taraftar grubu polisin saldırısına taşla karşılık verdi.
10.11: DİSK Genel Merkezi önüne gelen üçüncü ambulansa polis gaz bombası attı. Sağlıkçılar, polis saldırısına rağmen yaralıları ambulansın içine almayı başardı.

1mayis2013aliduman10.07: Beşiktaş Köyiçi’nde bir araya gelen Halkevleri üyeleri sloganlar ve marşlarla yürüyüşe geçmeye hazırlanıyor.
10.05: DİSK Genel Merkezi önüne iki ambulans geldi ancak DİSK içinde çok sayıda yaralı var. DİSK üyeleri daha fazla ambulans gönderilmesini istedi.
10.00: Polis saldırısı sonrasında bir araya gelen Yol-İş üyeleri Beşiktaş Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.
09.58: CHP yöneticileri Beşiktaş Meydanı’nda bir araya gelerek polis saldırısını protesto ediyor.
Polis ambulans ve itfaiyeyi engelliyor
09.56: DİSK Genel Merkezi’nin bulunduğu sokakta bir eve gaz bombası isabet etti. Gaz bombasının isabet ettiği evde yangın çıktı. Polis, itfaiyenin girişini de engelliyor.
09.53: DİSK Genel Merkezi’ne polisin saldırısı sürüyor. Saldırılar sürerken bazı eylemciler Sıracevizler Caddesi’nde bir araya geldi. Yüzlerce kişi polis saldırısına direniyor.
09.53: Beşiktaş’ta Yıldız’daki polis saldırısı sonrasında ara sokaklarda bir araya gelmeye çalışan eylemcilere polis plastik mermiyle saldırdı.
1mayis2013besiktas
2008 1 Mayıs’ı yeniden yaşanıyor
09.52: Polis, DİSK Genel Merkezi’nin içine gaz bombası atmaya başladı. DİSK’in içindeki çok sayıda kişi biber gazından etkilendi. Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu da yaralananlar arasında.
09.50: DİSK Genel Merkezi’ndeki polis saldırısının ardından Kurtuluş’taki ara sokaklarda bir araya gelenler polis saldırısına direniyor.
1mayis2013he409.45: Polis, DİSK Genel Merkezi önünde plastik mermi kullanmaya başladı. Polis, DİSK Genel Merkezi’ne yönelen iki ambulansı Şişli Camisi önünde engelliyor.
09.41: Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri üyesi yüzlerce kişi Abbasağa Parkı’nda bir araya gelerek Barbaros Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Kortejin önünde çocuklar, kadınlar ve emekliler var.
09.40: Polis, DİSK Genel Merkezi’ne gaz bombası yağdırmaya ve tazyikli su sıkmaya devam ediyor. Yaralanan Enerji-Sen Genel Başkanı için çağrılan ambulans polis tarafından engelleniyor. DİSK Genel Merkezi etrafındaki tüm sokaklarda polis saldırıları sürüyor.
09.36: Polis, Halaskargazi Caddesi’ne tüm çıkışları kapattı, caddede gördüğü herkese saldırıyor. Polisin attığı gaz bombaları çevredeki bazı binaların camlarını kırdı. Eylemciler DİSK Genel Merkezi önünde bir araya gelmeye çalışıyor.

09.35: Barbaros Bulvarı’nda çatışmalar sürüyor. Eylemciler Yıldız yönünde bir araya geliyor. Barbaros Anıtı’nda bine yakın Türk-İş üyesi bir araya geldi.
09.34: Polis, DİSK Genel Merkezi önünde bir araya gelenlere saldırıya geçti. Bir mimarlık ofisinin içine gaz bombaları atıldı. Enerji-Sen Genel Başkanı Ali Duman’ın kafasına gaz bombası isabet etti.
09.29: Enerji-Sen üyesi BEDAŞ işçileri ve Halkevleri üyeleri Osmanbey’de Halaskargazi Caddesi’ne çıkmayı başardı.
09.26: DİSK korteji, polis saldırısının ardından DİSK Genel Merkezi önünde yeniden bir araya gelmeye çalışıyor.
Beşiktaş, Mecidiyeköy, Şişli’de polis saldırısı
1mayis2013mecidiyekoy
@JinaBeNav tarafından paylaşıldı
09.23: Beşiktaş’ta Barbaros Bulvarı’na çıkmak isteyen tüm eylemcilere polis saldırıyor.
09.22: Şişli kolunda polis DİSK üyelerine saldırdı. Saldırı sonucu çok sayıda kişi biber gazından etkilendi, ezilenlerin olduğu söyleniyor.
09.19: Mecidiyeköy’de Çevre Yolu’nun altında polis eylemcilere biber gazı kullanarak saldırdı. Devrimci 1 Mayıs Platformu direnyor.

09.17:  Hak-İş üyeleri Dolmabahçe’de bir araya geldi.
09.16: Sosyalist Feminist Kolektif üyesi kadınlar Beşiktaş Meydan’ında bir araya geldi.
09.14: Polis, Beşiktaş Barbaros Bulvarı’ndaki binlerce kişinin üzerine panzerleri sürdü. Polis panzerleri sürerken biber gazı ve tazyikli su kullanarak saldırıyor. Eylemciler Abbas Ağa Parkı’nda toplanmaya çalışıyor.
‘Ya hep beraber ya hiç birimiz’
09.13: Şişli kolunda polis, 10-15 kişilik bir grubun Taksim’e girmesine izin vereceğini söylerken DİSK, “Hep beraber gideceğiz” dedi. DİSK yürüyüşe hazırlanıyor.
Beşiktaş’ta binlerce emekçi bir araya geldi polis saldırdı
09.07: Öğrenci Kolektifleri ve Halkevleri’nin çağrısıyla Beşiktaş’ın ara sokaklarında bir araya gelen binlerce kişi Barbaros Bulvarın’a çıktı. Polisin engellemelerine rağmen eylemciler birleşti. Polis saldırdı.
09.06: Şişli kolunda DİSK üyeleri, DİSK Genel Sekreteri Arzu Atabek Çerkezoğlu ve tertip komitesi, polise dağılmalarını söylemek üzere barikata doğru yürüdü.
09.05: Barbaros’ta CHP, Yol-İş, TTB ve taraftar grupları polis saldırısından sonra yeniden toplanıyor.
09.00: DİSK korteji yürüyüşe hazırlanırken barikat kuran polis, TOMA’ların olduğu barikatı DİSK’e doğru yaklaştırıyor.
Valinin korkusu büyüyor
1mayis2013kopru
İstanbul Valiliği’nin korkusunun boyutlarını fotoğraf açıklıyor. Taksim’e yürümek isteyen emekçiler Unkapanı Köprüsü’ne geldiğinde bu manzarayla karşılaştı.
08.58: İstanbul Valisi’nin korkusu büyüyor, açılır kapalı köprü olan Unkapanı Köprüsünün kollar havaya kaldırılarak Haliç’ten Taksim yönüne tüm gidişler engellenmeye çalışılıyor. Metrobüs ve metro seferleri ile İstanbul Boğazı’ndaki deniz ulaşımı durdu. Antalya, Urfa ve Sivas’tan getirilen TOMA’lar İstanbul sokaklarında.
08.51:  Polis Beşiktaş’ta bulunan herkese saldırıyor. Beşiktaşlılar polisin saldırısına tepki gösteriyor.
08.50: Polis, Barbaros Bulvarı’ndan Beşiktaş Meydanı’na yürümek isteyen Türk-İş, Emek Gençliği, KESK, ÖDP üyelerine biber gazı kullanarak saldırdı. Polis, Beşiktaş Çarşı, Barbaros Bulvarı ve Barbaros Anıtındaki eylemcileri bir araya getirmemek için saldırıyor. Polis attığı gaz bombaları eylemciler tarafından geri atılmaya devam ediyor.
08.43: Beşiktaş Köyiçi’nde polis saldırısı kesildi, 1 Mayıs’ı kutlamak isteyenler toplanmaya başladı. Toplananların sayısı giderek artıyor.
08.40: DİSK korteji barikatın önüne 200 metre kala durdu ve saat 09.00′da Taksim’e doğru yürüyüşe geçeceğini duyurdu.
08.39: Polis ile eylemciler arasında Beşiktaş Çarşı’da ve Barbaros Bulvarı’nda yer yer çatışmalar sürüyor.
08.35: DİSK korteji giderek büyüyor.
08.31: Türk-İş üyeleri de Beşiktaş Barbaros Anıtı önünde bir araya geliyor. Petrol-İş, Harb-İş, Türk Metal üyeleri ses araçlarından 1 Mayıs marşı çalıyor.
08.30: DİSK Taksim’e doğru yürüyüşe geçti. Osmanbey civarında polis barikatı var. DİSK barikata doğru yürüyor.
Barbaros’ta polisin gazı bitti
08.26: Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda polis, TOMA araçlarından sıktığı gaz bitti.
DİSK yürüyüşe geçti
08.25: Polis, Mecidiyeköy’den DİSK önüne geçişi engellemeye çalışsa da halk engelleri aşıyor.
1mayis2013he108.20: DİSK korteji yürüyüşe geçti. Binlerce emekçi AKP karşıtı sloganlar atıyor. Lastik-İş ve Nor Zartong da emekçilerin arasında yerini aldı.
Polisin attığı gaz bombalarını geri atıyorlar
08.15: Polis hem Çarşı’da hem de Barbaros Bulvarı’nda eylemcilere saldırıyor. Eylemciler iki noktada da dağılmıyor, polisin attığı gaz bombalarını polise geri atıyor, Beşiktaş Kültür Merkezi önünde polisin çarşıya girmesini engelledi.
08.10: Beşiktaş’ta Barbaros Caddesi önünde polisin kullandığı gazdan dolayı bir gazeteci baygınlık geçirdi. Polisin kullandığı gazın değişik bir içeriği olduğu aktarılıyor. Gazın kahverengi bir iz bıraktığı ifade ediliyor. Polis, eylemcilere “dağılmazsanız müdahalenin dozunu artıracağız” dedi. Eylemciler direnişlerini sürdürüyor.
08.05: Barbaros Bulvarı’nda 1 Mayıs’a gelenlerle polis arasında 07.45′te başlayan çatışma sürüyor. Polis, eylemcileri Yıldız yönüne doğru püskürtmeye çalışıyor. Taraftar grupları da Beşiktaş’ta toplanıyor. Eylemciler, Sinanpaşa Pasajı önünde toplanıyor. Polisin yoğun gaz bombası ve tazyikli su kullandığı saldırılarına karşı direniyor.
Emekçiler DİSK önünde, Taksim’e yürüyüşe hazırlanıyor
08.00: 1 Mayıs coşkusu ve emekçilerin kalabılığı büyüyor. Emekçiler DİSK’in önüne sığmıyor. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Taksim’e yürümekte kararlıyız” dedi.
07.55: Beşiktaş’ta CHP İlçe binasından polis saldırısını protesto ediyor. Beşiktaş Balık Pazarı’nda CHP’liler bir araya gelirken, Köyiçi tarafında da Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri bir araya geldi, sloganlar sürüyor. TKP 1920, ÖDP de Beşiktaş’ta.
07.50: DİSK önünde emekçiler buluşmaya devam ediyor. Sosyal-İş üyeleri, Devrimci 78′liler, HKP, ESP, BDSP, anarşistler, EÖC,  Alınteri, EHP, Öğrenci Kolektifleri ve Halkevleri üyeleri de DİSK önünde. DİSK önüne geçiş var.
besiktasBeşiktaş Meydanı’nda polis saldırdı
07.50: Beşiktaş Meydanı’nda polisin yoğun bir şekilde biber gazı kullanarak gerçekleştirdiği saldırı sonucu emekçiler Çarşı tarafından bir araya geliyor.
07.40: Polis, Beşiktaş Meydanı’nda bir araya gelen emekçilere tazyikli su ve biber gazı sıktı. Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri, CHP, EHP, Yol-İş üyeleri tekrar bir araya geldi.
07.20: Şişli’ye gelen gruplar polisin engeliyle karşılaşsa da Şişli’ye girişler oluyor. Polis, gelen grupları başka güzergahlara yönlendiriyor. Beşiktaş Meydanı’nda da emekçiler toplanmaya başladı.
07.10: DİSK Genel Merkezi önünde konuşna DİSK Genel Sekreteri Arzu Atabek Çerkezoğlu, tüm engellemelere rağmen işçilerin DİSK Genel Merkezi önünde toplanmaya başladığını saat 09.00′da kortejlerin oluştutaksimmeydaniiirulacağını 10.00′da Taksim’e hareket edeceklerini söyledi.
06.45: Saat 06.00′dan itibaren DİSK Genel Merkezi önünde işçiler bir araya gelmeye başladı. Devrimci Sağlık-İş, Enerji-Sen, Basın-İş ve Nakliyat-İş ve Genç Sen üyesi yüzlerce işçi alkış, sloganlar ve marşlar eşliğinde bekleyişlerini sürdürüyor.
00.30: Akşam saatlerinde CHP’nin otobüsleri ve Gaziosmanpaşa’da Eğitim-Sen’in otobüsleri Valilik tarafından bağlanmıştı. KESK, vapur seferlerinin kaldırılmasına tepki olarak Üsküdar İskelesi’nden Beşiktaş’a vapur kaldıracağını açıkladı ve Anadolu yakasından1 Mayıs’a katılacakları saat 9′da Üsküdar İskelesi’ne çağırdı.  Taksim 1 Mayıs’ına merkezi çağrı yapan örgütler de gece saatlerinde Ankara Kurtuluş Parkı çevresinde bir araya geldi. Marşlar eşliğinde yapılan bekleyişin ardından saat 12 sularında Taksim’e doğru yola çıkıldı.
Sendika.Org