Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

'Reddediyoruz' mitingine katılanlar anlatıyor...

Alanda bir çok sektörden işçi temsilcileri, aydınlar, gençler kısa konuşmalarla AKP anayasasını reddettiklerini belirtiyorlar… ...

Alanda bir çok sektörden işçi temsilcileri, aydınlar, gençler kısa konuşmalarla AKP anayasasını reddettiklerini belirtiyorlar…
1 Mayıs'ta Kadıköy'deki "Reddediyoruz!" mitingine katılanlara mitinge neden katıldıklarını sorduk.
Merdan Yanardağ: Taksim konusunda iktidarın tavrı gerici, faşizan yüzünü ortaya çıkarması bakımından çok çarpıcı bir tablo. AKP’nin demokrasisinin sınırlarının Taksim’de bittiğini görüyoruz. İstanbul’da tam bir sıkı yönetim havası var. Polis devleti provası yapılıyor. Taksim’de fiziki şartların gerekçe gösterilmesinin bir bahane olduğu ortaya çıktı.
Kadıköy’de 1 Mayıs’ın anlamı da son derece önemli. Kadıköy, AKP’nin karşısında sağduyulu bir mücadelenin verildiğinin göstergesi oluyor.
Deniz Kıyafet PSAKD Maltepe Şube Başkanı: Eşit yurttaşlık taleplerini söylemek, zorunlu din derslerinin kaldırılması, Madımak Oteli'nin müze yapılması için bu alandayız. Sivas’ta zaman aşımına karşı zaman aşımını reddetmek için Alevi emekçileri TKP’nin Kadıköy’de kurduğu “Reddediyoruz” mitingine destek veriyor. Ayrıca alevi emekçileri olarak AKP anayasasını bir oyun olarak görüyoruz. Bu anayasasının Alevilere hiçbir şey getiremeyeceğini, Alevi haklarına daha fazla saldırı anlamına geleceği için reddediyoruz.
Can Kolukısa-sanatçı: Türkiye’de gerçek bir demokrasi inşaa edilmesi için buradayım. Meclis’te bütün renklerin temsil edilmesi için buradayım. AKP’nin bölge politikalrına, sanata yönelik saldırılarını reddediyorum. Böyle bir demokrasiyi kabul etmiyorum. İsterse yüzde 70-80 oy alsınlar böyle bir dayatmayı kabul etmiyorum ve bunu burada reddetmeye geldim.
Yiğit Özatalay-Piyanist: Fazıl Say’a verilen cezadan başlarsak bu Türkiye için bir utanç kaynağı. Ben de bir piyanist olarak bu utanca karşı çıkmak için bu alanda bulunuyorum. 1 Mayıs marşını da bu alanda seslendirmek çok anlamlı. Biz de sanatın üzerindeki piyasa egenmenliğini reddediyoruz ve sanatın özgürleştirilmesini istiyoruz.
Çoşkun Irmak- Öyle bir geçer zaman ki öykü yazarı: Herkesin burada olması emekçilerin bu alanda olmasından dolayı bu alandayım. Sol adına ABD’nin güdümüne girenlere, Ortadoğu'yu yeniden dizayn eden Türkiye’deki gerici taşeron iktidarın politikalarına karşı mücadele eden buaradaki kesimlerle aynı duyguları paylaşmak için 1 Mayıs’ta Kadıköy alandayım. TKP’nin bu yönde attığı adımları yurtsever kimliğimle desteklemek için bu alandayım.
(soL - İstanbul)