Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Reyhanlı protestosunu engelleyemeyen polis basını engelledi

Reyhanlı’da yaşanan patlamanın ardından birçok üniversiteden protesto sesleri yükselirken bir eylem de Uludağ Üniversitesi öğrencileri ...

Reyhanlı’da yaşanan patlamanın ardından birçok üniversiteden protesto sesleri yükselirken bir eylem de Uludağ Üniversitesi öğrencileri tarafından gerçekleştirildi. Üniversite yönetimi ve polis eylemi engelleyemeyince, yolları kapattı, basını içeri almadı

Bursa’da Reyhanlı’daki patlamayı protesto eden üniversiteliler İİBF Sevgi Meydanı’nda buluştular. “Reyhanlı katliamının sorumlusu işbirlikçi AKP’dir, Reyhanlı için yasta, barış için ayaktayız” pankartı açarak protestoya başlayan öğrenciler fakülte içinden geçerek Mediko’ya doğru yürüdüler. Yürüyüş boyunca “emperyalistler yenilecek direnen halklar kazanacak, AKP savaş gençlik barış istiyor, Hatay’ın katili işbirlikçi AKP, AKP’den hesabı gençlik soracak” sloganları atan üniversiteliler “Savaş çığırtkanı AKP’den hesap soracağız, Reyhanlı katliamını kınıyoruz, yaşasın halkların kardeşliği” yazılı dövizler taşıdılar. Eylem boyunca onlarca özel güvenlik yürüyüş kortejinin etrafında dolaşarak üniversitelilerin protestoya katılımını engellediler.
Bir sansür de okul yönetiminden
Üniversiteliler basın açıklamasının yapılacağı Mediko önüne geldiğinde ise yemekhane çıkışları ve Mediko önüne girişlerin şeritlerle kapatıldığı görüldü. Şeritlerin önünde ise çevik kuvvet, özel güvenlik ve sivil polis barikatları kuruldu. Etraftaki öğrenciler “gidin buradan bir şey burada” diyerek alandan uzaklaştırıldı ve protesto gizlenmeye çalışıldı. Basın açıklamasına katılmak isteyen muhabirler ise okul yönetimi ve polis işbirliği ile üniversiteye sokulmadı.
Uludağ Üniversitesi Öğrencileri adına okunan basın açıklamasında şunlar söylendi:
“Bir hesap sorulacaksa AKP’den sorulacaktır. Hesap sormak AKP’ye düşmez, AKP hesap verecek. Ölüm saçan savaş politikalarının hesabını verecekler! Hesap soracağız! Gözyaşına boğulmuş bu halk eğer bir savaş verecekse o da emperyalizmin işbirlikçisi AKP’ye karşı verilecektir. Gençlik dünden bugüne emperyalizmin ve yerli işbirlikçilerinin karşısındaydı. Bugün de öyle! Bizler üniversiteliler olarak kirli savaş politikalarının bedelini Türkiye halkları ödemeyecek diyoruz. İzin vermeyeceğiz diyoruz! UÜ Öğrencileri olarak Reyhanlı’da gerçekleşen insanlık dışı saldırıyı ve böylesi saldırıların zeminini hazırlayan savaş çığırtkanı politikaları lanetliyoruz.”
Basın açıklamasının ardından Reyhanlı katliamının üzerini örtmeye çalışan AKP iktidarı ve her alanda yaşanan sansürler dile getirilerek protesto edildi. Reyhanlı’ya uygulanan sansürü deleceklerini söyleyen üniversiteliler “emniyet” şeritlerini yırtarak eylemlerini sonlandırdılar.
Kaynak.Kolektifler.net