Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Şampiyon Galatasaray (FOTO HABER)

Spor Toto Süper Lig 32. hafta maçında Sivasspor'u ağırlayan G.Saray, rakibini 4-2 mağlup ederek ligin bitimine 2 hafta kala şampiy...

Spor Toto Süper Lig 32. hafta maçında Sivasspor'u ağırlayan G.Saray, rakibini 4-2 mağlup ederek ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

G.Saray 19. şampiyonluğuna kendi evinde Sivas’ı 4-2 mağlup ederek ulaştı. Ama bu sıradan bir şampiyonluk değildi sarı-kırmızılılar için özeldi.. Çünkü Arena’da kazanılan ilk şampiyonluktu. Bu zafer Arena’ya, Ali Sami Yen’in ruhunu taşıyacaktı.. Zaten daha maç başlamadan Arena’yı tıklım tıklım dolduran G.Saray taraftarının çoşkusu ve heyecanı amaca ulaşıldığının en büyük göstergesiydi.

Şampiyonluk ateşiyle yanan Fatih Terim’in öğrencileri maça o kadar istekli başladı ki 6 dakikada 3 net pozisyon yakaladı. Önce Sneijder’in şutu direği yaladı sonra Burak’ın vuruşunu kaleci son anda kornere çeldi en son da Melo’nun kafa vuruşu az farkla dışarı gitti..
Ama beklenen gol çok gecikmeden G.Saray’ın ‘Paşa’sından geldi. 8’de Burak’ın düşürülmesi ile kazanılan serbest vuruşu kullanan Selçuk topu bir kez daha imkansıza yolladı: 1-0. 35’te Drogba’nın kafa vuruşunda top direğin içinden dönerek farkın açılmasını engelledi.

2. yarıda da G.Saray fırtınası esmeye devam etti. Ligin 3. haftasından beri liderlik koltuğunda oturan sarı-kırmızılılar, bu sezon dile kolay Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kadar da yükseldi. Avrupa’nın bir çok devine boyun eğdirdi. Manchester’ı, Schalke’yi, Real Madrid’i yenmeyi başardı Aslan. Ama belki de bu sezon ki en etkili en ofansif futbolunu Sivas’a gösterdi...
 53’te Eboue’nin derinlemesine pasına harika vuran Burak farkı ikiye çıkardı: 2-0. 60’ta sahneye bir kez daha Selçuk çıktı.

Ama öyle bir gol attı ki dünyanın en iyi yazarı kaleme alsa yine gözünüzde canlandırmanız gerçeğinin yanında sönük kalır: Önce rakibinin üzerinden aşırttı sonra füze misali bir vuruşla doksandan örümcek ağlarını aldı: 3-0. 75’te Burak kalecinin solundan plasesi ile farkı dörde çıkardı. Sivas’ın 80’de Kadir ve 90+3’te Cihan’dan gelen müthiş golleri ise sadece maçın skorunu tayin etti: 4-2.

DROGBA ÇOK İDDİALI

Didier Drogba, şampiyonluk kutlamalarında büyük coşku yaşadı

Galatsaray'ın 19. şampiyonluğunu ilan ettiği akşam soyunma odasında takım arkadaşlarıyla büyük coşku yaşayan Drogba, "Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu taraftar grubu her şeyi hak ediyor. Şampiyon olmayı hak ettik, bu zaferi taraftarlarımızla kutlayacağız." dedi.
Fenerbahçe ile aralarındaki farkı açmak istediklerini de belirten tecrübeli golcü, "Wesley Sneijder ile aynı zamanda buraya geldik. 19 şampiyonluk çok önemliydi bizim için. Bir sonraki sezon da 20. şampiyonluğa ulaşarak Fenerbahçe ile aramızdaki farkı daha da yukarı çekmek istiyoruz." sözlerini kullandı.

BAŞKAN NE DİYOR

Galatasaray'ın 19. şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Ünal Aysal açıklamalarda bulundu.

İşte Aysal'ın sözleri:

"Geçen seneki farklıydı, bu seneki farklı. Bir sonraki sene daha farklı olacak. Bu kurumsal bir başarıdır. Herkese huzur veren şekilde neticelendirdik ve şampiyon olduk. Malzemecisinden futbolcusuna kadar. Ekip olarak herkes elinden geleni yaptı. Tüm branşlarda özellikle Avrupa'da gücümüzü göstermek istiyoruz. "Şanlı bir tarihimiz var. Ona layık olarak organizasyonları ve neticeleri almak durumundayız yöneticiler olarak. Bu enerjinin sinerjiye dönüşmesi en büyük dlieğimiz."

BURAK: BU FORMAYLA ÇOK ŞAMPİYONLUK YAŞARIM

Golcü oyuncu yaptığı açıklamalarla takımda kalacağını ima etti.

Galatasaray'ın golcü oyuncusu Burak Yılmaz maçtan sonra yaptığı açıklamalar golcü oyuncunun takımda kalacağı şeklinde yorumlandı. İşte Burak'ın açıklamaları:

"Benim için biraz geç kalınmış bir şampiyonluk oldu. Umarım bu formayla çok şampiyonluk yaşarım. Gol krallığını kazansam da olur, kazanmasam da."