Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Seyitömer Termik Santrali işçisi ayakta!

Santralin devir işleminden önce nakillerin tamamlanmasını isteyen emekçiler AKP il binasına yürüdü ve "satılmış AKP nerede" d...

Santralin devir işleminden önce nakillerin tamamlanmasını isteyen emekçiler AKP il binasına yürüdü ve "satılmış AKP nerede" diyerek hükümeti protesto etti.

Cumhuriyet değerlerini bir bir satan AKP'nin özelleştirme politikası bir kez daha işçileri sokağa döktü.

Kütahya Seyitömer Termik Santrali Mart ayında Çelikler İnşaat Şirketi'ne satıldı. Ancak işçilerin başka bir kamu kurumuna nakil işlemleri henüz yapılmadı.

Emekçiler, santralin Çelikler İnşaat Şirketi'ne devredilmeden önce nakillerin yapılmasını istiyor, çünkü devirden sonra işsiz kalmaktan korkuyorlar.

Yaklaşık 150 işçi taleplerini dile getirmek için AKP Kütahya il binası önünde basına açıklama yaptı. "Kamu kurumlarına nakil işlemlerinin 'hukuki değil ve zor bir iş' demesi 4-C ile kıdem tazminatındaki açıklamaları işletmemiz çalışanlarını tedirgin etmiş ve işçi kardeşlerimizin morallerini bozmuştur."
Açıklamanın ardından topluca AKP il binasına girmek isteyen emekçilere polis engel oldu.


Bina önünde oturma eylemine başlayan işçiler AKP Kütahya Milletvekillerini bakın nasıl protesto etti. AKP'li vekillerin de katılımıyla 18 Mayıs'ta bir toplantı sözü alan işçiler eylemi sonlandırdı.