Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

"Suriye'de de Türkiye'de de halkla savaşıyorsunuz"

TKP, üniversite öğrencilerine yönelik saldırılara ilişkin yaptığı açıklama, "Reyhanlı patlamalarıyla ayyuka çıkan politik rezaleti...

TKP, üniversite öğrencilerine yönelik saldırılara ilişkin yaptığı açıklama, "Reyhanlı patlamalarıyla ayyuka çıkan politik rezaletin sorumlusu Davutoğlu'nu istifaya davet eden gençlerimize uygulanan terörü reddediyoruz. Gençlerimize geçmiş olsun diyor ve hatırlatıyoruz: Onlar bu ülkenin umududur" dedi.
Türkiye Komünist Partisi Merkez Komitesi, üniversite öğrencilerinin Reyhanlı protestolarına yapılan insanlık dışı saldırılara ilişkin bir açıklama yaptı. TKP, Davutoğlu'nu istifaya çağırırken, "Suriye'de de Türkiye'de de halkla savaşıyorsunuz" dedi.

TKP MK imzalı açıklama şöyle:
Suriye'de de Türkiye'de de halkla savaşıyorsunuz
Davutoğlu istifa!
Reyhanlı'daki patlamalar sonrasında, yaşanan kanlı hesaplaşmanın sorumlusu olarak gördükleri Dışişleri Bakanı'nı istifaya davet eden öğrenciler, gaz bombaları ve plastik mermilerle kendilerine saldıran bir ordu ile karşılaştılar.
Suriye'de silahlandırdığı çetelerle Suriye halkına savaş açanlar, Türkiye'de dünyanın öbür ucundan getirdikleri gaz bombaları ile donattıkları polis ordusuyla kendi halklarıyla savaşıyor.
Bugün bu ülkede söylenebilecek en doğru sözü söyleyen, "Davutoğlu istifa" diyen gençlere isabet ettirme niyetiyle gaz bombaları atanlara soruyoruz: kimin koltuğunun bekçiliğini yapıyorsunuz?
Tayyip Erdoğan'a sesleniyoruz: Taşeronluğunu yaptığınız emperyalist ağabeyinizden bir kaç hediye kopartıp öyle ülkeye döneceğinizi, Reyhanlı'nın hesabını soran, gidişattan memnun olmayan halkı böylece susturacağınızı umuyor olmalısınız.
Size şunu üzülerek bildirmek zorundayız: Emperyalizmi kızdırmak, onu memnun etmekten her zaman daha kolaydır.
Dengesiz, tutarsız, maceracı, kanlı ve gerici dış politikanızı bu halk tarihe gömecektir.
Halkımıza çağrımızdır.
Bu rezaletin mimarını, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nu koltuğundan indirerek işe başlayalım.
Saldırıya uğrayan öğrenci kardeşlerimize geçmiş olsun diyoruz. Bu ülkenin umudu ve gururusunuz.
Türkiye Komünist Partisi
Merkez Komitesi