Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Taksim'de yürüyüş yasak zulüm serbest (FOTO HABER)

CAN BURSALI - ZEYNEP KURAY/BİRGÜN "Taksim yasağını tanımıyoruz" sloganıyla bir araya gelen birçok kurumun Atlas Pasajı'...

CAN BURSALI-ZEYNEP KURAY/BİRGÜN

"Taksim yasağını tanımıyoruz" sloganıyla bir araya gelen birçok kurumun Atlas Pasajı'ndan Taksim Meydanı'na gerçekleştirmek istedikleri yürüyüşe polis gaz bombalarıyla saldırdı.
İHD İSTANBUL ŞUBE BAŞKANI DARP EDİLDİ
Alınteri, BDSP, Devrimci Hareket, Devrimci İşçi Hareketi, Emek ve Özgürlük Cephesi, Halk Cephesi, Kaldıraç, Kazova işçileri ve Mücadele Birliği gibi kurumların "Taksim yasağını tanımıyoruz" sloganıyla yapmak isteedikleri yürüyüş öncesi Taksim'de OHAL ilan eden polis, grupların bir araya gelmeye başlamasıyla ilk müdahalesini gerçekleştirdi. Demirören AVM önünde toplanmaya başlayan Halk Cephesi üyelerine biber gazı ve coplarla saldıran polis, saldırıyı önlemek isteyen İHD İstanbul Şube Başkanı Ümit Efe'yi de darp etti.
ÇOCUK PARKINA GAZ BOMBASI
Polisin sert müdahalesi sırasında yoldan geçen yurttaşlar, polisi yuhalayarak protesto etti. Buradaki müdahalenin ardından İstiklal Caddesi üzerindeki ara sokaklarda polisin müdahalesine direnen eylemcilerden bir grup Cihangir yönüne, diğer grup ise Tarlabaşı yönüne doğru geri çekildi. Ara sokaklarda devam eden çatışmalarda, polis yoğun şekilde gaz bombası kullandı. Atılan gaz bombalarından etkilenen çok sayıda yurttaş ve Taksim esnafı polise tepki gösterirken, Cihangir yönüne çekilen grubu takip eden polis, Cihangir Parkı'nda çocuk parkında çok sayıda çocuk varken, parka da gaz bombası attı. 
 
Gazdan etkilenen çocuklar aileleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Tarlabaşı'nda devam eden çatışmalarda ise ateş yakarak barikat kuran göstericilerin üzerine gaz bombaları yağdı.
 
Taksim Meydanı'ndan İstiklal Caddesi'ne girişte bulunan bir fast food zincirinin balkonundan "Taksim yasağını tanımıyoruz" pankartı asan 3 kişi ve o sırada slogan atan 1 kişi gözaltına alındı. 
 
Çatışmaların ardından eylemciler geri çekilirken, onlarca çevik kuvvet ekibi İstiklal Caddesi'ne çıkan sokaklarda uzun süre nöbet tuttu. 
 
FOTOĞRAFLAR: CAN BURSALI-ZEYNEP KURAY