Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

TELLE ARACA BAĞLANMIŞ YANIK CESET ÖSO'YU İŞARET EDİYOR

YANMIŞ CESETLERDEN BİRİ ARACA TELLE BAĞLANMIŞTI Reyhanlı’da belediye binası yanında patlatılan araçlardan bakır telle bağlanmış, yanm...

YANMIŞ CESETLERDEN BİRİ ARACA TELLE BAĞLANMIŞTI

Reyhanlı’da belediye binası yanında patlatılan araçlardan bakır telle bağlanmış, yanmış bir ceset görünüyor. Gerçekten de fotoğraf, patlatılan araçta, telle bağlanmış bir esirin olduğunu düşündürüyor.

Bu korkunç ayrıntı, herkesin unuttuğu bir başka korkunç ayrıntıya benzerliğiyle dikkat çekiyor. Geçtiğimiz Ağustos’ta dünya basınına yansımıştı: ÖSO çeteleri, ellerindeki tutsakları araçlara bindirip intihar saldırısında kullanıyordu. Esirleri otomobile kilitleyip intihar saldırıların kullanmak, ÖSO’nun taktiği olarak o dönemden beri biliniyor.

New York Times ile BBC televizyonunun duyurduğu habere göre, ÖSO çeteleri, esir aldıkları bir Esad yanlısını, “esir değişimi yapacağız” diye kandırarak bir otomobile bindirmişler ve Suriye ordusu kontrol noktasına sürmesini istemişlerdi. Ne olayı izleyen muhabirin ne otomobili süren esirin, otomobilde bombalar bulunduğundan haberi vardı. Sonunda, otomobil teknik bir nedenle patlamayınca, militanlar New York Times muhabirine durumu açıklamışlardı. BBC haberini, “bu kuşkusuz bir savaş suçu” sözleriyle bitiriyordu.AJANSLAR


AVRUPA VE DÜNYA MEDYASINDA ÖLÜ SAYISINA İLİŞKİN ÇELİŞKİLİ HABERLER
Özellikle BBC ve AP mahreçli haber yayınlarında, Reyhanlı'da meydana gelen saldırıya ilşkin olarak farklı haberler servis ediliyor. BBC, bugünkü haberlerinin büyük bir kısmında ölü sayısını 150 civarı olarak verirken, AP ise 80'i geçtiğini bildirdi.
Fransız ve İngiliz medyasının önemli bir bölümü ise, BBC kaynaklı haberlere itibar ettiler.
Amerikan medyası ise, ölüm vakalarının 100'e yaklaştığını bildirdi.

EL KAİDE REYHANLI'DA

İran gazeteleri bunu defalarca belirtti

Reyhanlı’da hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına sabır, yaralılara şifalar dileriz. Başbakan daha iki gün önce, Haçlının Suriye’ye yapacağı müdahaleye her türlü desteği vereceğini söylemişti. Yani Mehmetçiğin kanını, sizlerin hizmetine sunmaya hazırım demişti. İktidarın Batı merkezli sürdürdüğü politikaların bedelleri ödenmeye başlandı. Osmanlı fatihi olmak galiba böyle bir şey. Siz terörist ihraç ederseniz, o terör döner sizi vurur. Sınırlarımız buharlaştı, savaş yayılıyor başlıklı bir yazı yazmıştım.8.5.2013. 450 bin Suriyelinin Türkiye’de ikamet ettiğini bilirsek, bunların varlığı bile, başlı başına bir savaştır. Türk vatandaşı olarak Hatay sınırları içinde huzurlu bir yaşam süren Nusayriler, El Kaide tarafından hedefe konulmuştur. Reyhanlı’daki bombalamadan sonra, Reyhanlı sokaklarına baktığınız da, tıpkı Halep’te El Kaidenin bombaladığı sokakları görebilirsiniz. Batı, bölgede ne kadar istikrarsızlık yaratırsa, ne kadar Şii/Sünni çatışması çıkarırsa, kendisini, o kadar güvende hissedecektir. Irak’ta, Libya’da, Mısır’da ne yapılmışsa, Türkiye’de o yapılmaktadır. Reyhanlı’daki patlamaları Ergenekon yaptı diyecek kadar Batı merkezli düşünmenin, Türkiye’yi getirdiği yer; Reyhanlı’dır. Batı bölgemizde provokasyonları yapar, suçu da, bölgeyi savunanların üzerine atar. Suriye’ye terör ihraç etmek, terör ithalatı ile hayat bulmaya başlamıştır. Namuslu yayın organları, Türkiye’de 2000 El Kaide elemanı var diye uyarıda bulundu. İran gazeteleri bunu defalarca belirtti. Sınırların ortadan kalktığını aklı başında herkes yazdı. Söyledi. Dinlemek bazılarının işine gelmedi, gelmiyor. Batıya Mehmetçiğin kanını vermeye söz vermiş iktidar, Açık Kapı siyasetini sürdürüyor. Eğer bu iş böyle giderse, Esad’ı düşüreceğim diyen iktidarın kendisi düşecek. Düşecek ama Türkiye’nin çok yeri Reyhanlı olacak. Bu iktidardan kurtulmadan, Türk halkına rahat olmayacağı açıktır. Ülkemizde bunlar yokken savaş tehlikesi de yoktu. Bunlar geldi hem iç, hem de dış tehditler arttı. Bölge halkları, Amerikancı iktidarlar istemiyor. 
BÜLENT ESİNOĞLU-İP

HÜKÜMETİN SALDIRIDAN HABERİ VARDI

Bölgeden telefonla canlı yayınımıza bağlanan milletvekilleri, kitle önderleri ve gazetecilerin ortak çağrısı AKP'nin Amerikan yanlısı savaş poltikasını bir an önce terketmesi gerektiği oldu. Öncü Haber Gazetesi yazarı Hasan Özdemir, hükümetin saldırıdan önceden haberdar olduğunu savundu.

ÖSO VE EL KAİDE BAĞLANTILARI
Bütün bu tartışmaların ortasında, internete bir "korkunç ayrıntı" yansıdı. Fotoğrafta, Reyhanlı'da belediye binası yanında patlatılan araçlardan bakır telle bağlanmış, yanmış bir ceset görünüyor. Gerçekten de fotoğraf, patlatılan araçta, telle bağlanmış bir esirin olduğunu düşündürüyor.

DAHA ÖNCE DE AYNI EYLEM


Hükümet, medya ve medyadan eksik olmayan uzmanlar olayı Esad yönetimine bağlamakta fazla aceleci. Öte yandan bölgeden gelen videolar, Reyhanlı'da halkın, olayın faturasını hükümete kestiğini gösteriyor.

Bu korkunç ayrıntı, herkesin unuttuğu bir başka korkunç ayrıntıya benzerliğiyle dikkat çekiyor. Geçtiğimiz Ağustos'ta dünya basınına yansımıştı: ÖSO çeteleri, ellerindeki tutsakları araçlara bindirip intihar saldırısında kullanıyordu. Esirleri otomobile kilitleyip intihar saldırıların kullanmak, ÖSO'nun taktiği olarak o dönemden beri biliniyor.

New York Times ile BBC televizyonunun duyurduğu habere göre, ÖSO çeteleri, esir aldıkları bir Esad yanlısını, "esir değişimi yapacağız" diye kandırarak bir otomobile bindirmişler ve Suriye ordusu kontrol noktasına sürmesini istemişlerdi. Ne olayı izleyen muhabirin ne otomobili süren esirin, otomobilde bombalar bulunduğundan haberi vardı. Sonunda, otomobil teknik bir nedenle patlamayınca, militanlar New York Times muhabirine durumu açıklamışlardı. BBC haberini, "bu kuşkusuz bir savaş suçu" sözleriyle bitiriyordu.