Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Tribünde bir pankart: "ADININ OLDUĞU YERDE YÜREĞİM VAR!"

Spor Toto Süper Lig 32. hafta maçında Sivasspor'u ağırlayan G.Saray, rakibini 4-2 mağlup ederek ligin bitimine 2 hafta kala şampiy...

Spor Toto Süper Lig 32. hafta maçında Sivasspor'u ağırlayan G.Saray, rakibini 4-2 mağlup ederek ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Haftaya F.Bahçe'nin 7 puan önünde giren G.Saray, kazanması halinde şampiyonluğunu ilan edeceği maçta deyim yerindeyse şov yaptı.

8. dakikada Selçuk İnan'ın muhteşem firikik golüyle 1-0 öne geçen Ssrı-Kırmızılılar ilk yarıyı da önde kapattı.

İkinci yarıda 53'te sahneye çıkan Kral Burak Yılmaz ise adeta şampiyonu ilan eden, lig heyecanını bitiren gole imzasını attı. 2-0

Ancak G.Saray fırtınası bu golle de dinmedi. Selçuk İnan 60. dakikada topu 90 diye tabir edilen noktaya göndererek maça damgasını vurdu. 3-0

G.Saray adına son sözü ise 74'te ligdeki gol sayısını 22'ye yükselterek Burak Yılmaz söyledi. 4-0

Perde kapatan goller ise 80' Kadir Bekmezci ve uzatmalarda Cihan'dan geldi. 4-2

Son dakikalarda hakeme itiraz eden Umut Bulut hakem Fırat Aydınus tarafından oyundan ihraç edildi.

Bu sonuçla G.Saray, ligin bitimine 2 hafta kala F.Bahçe'nin 10 puan önüne geçerek lig tarihindeki 19. şampiyonluğunu ilan etti.

MÜTHİŞ ÜÇLEME

Galatasaray bugün 3 farklı branşta şampiyonluk sevinci yaşadı.

Günün ilk zaferi Türkiye Kürek Şampiyonası'ndan geldi. Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi geçerek şampiyonluk ipini göğüsledi.

Sarı kırmızılılara günün ikinci şampiyonluğunu 'Engelsiz Aslanlar' getirdi. İtalya temsilcisi Santa Lucia'yı 71-50 yenen Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Avrupa'nın en büyüğü oldu. Sarı kırmızılılar bu zaferle birlikte Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı 4. kez kazanmış oldu.

Spor Toto Süper Lig'de 2012-2013 sezonunda bitime 2 hafta Galatasaray futbol takımı sezonu lider bitirmeyi garantiledi ve şampiyonluğunu ilan etti.

Böylece, Galatasaray biri Avrupa şampiyonluğu olmak üzere aynı gün içinde 3 tane şampiyonluk kazanarak tarihi bir gün yaşadı.

20'YE RAMAK KALA TİŞÖRTÜ

Galatasaray Store şampiyonluğa özel bir tişört hazırladı.

Maçın ardından Galatasaraylı oyuncular GS Store tarafından hazırlanan "Şampiyon değişmez, destanlar bitmez" tişörtünü giydiler. Fatih Terim'in cezası nedeniyle futbolcular hocalarını beklemek için tribüne çıktı. Sarı-kırmızılı futbolcular tek tek hocalarına sarılarak şampiyonluğu kutladı.

15 dakikalık sürenin ardından sarı-kırmızılı futbolcular sahaya indi ve şampiyonluk turunu attı. Teknik Direktör Fatih Terim tribünleri selamlarken, sarı-kırmızılı taraftarlar "İmparator Fatih Terim" diye tempo tuttu.

TERİM'DEN İLK CÜMLELER

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, maçtan sonra yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim şampiyonluğun garantilendiği Sivasspor maçının ardından, "Çok mutluyum, şampiyon olmak başka bir duygu. Hakkımızla şampiyon olduk" ifadelerini kullandı.

KALECİ ERAY'A BÜYÜK JEST

Galatasaray teknik ekibi, takım 4-1 öndeyken kaleci değişikliğine gitti.

Galatasaray-Sivasspor maçının 80. dakikasında Galatasaray teknik ekibi 3. değişiklik hakkını Muslera'yı çıkarıp Eray'ı oyuna sokarak kullandı. Muslera oyundan çıkarken uzun süre alkışlandı. Genç file bekçisi Eray İşçan da böylelikle ligde forma şansı bulmuş oldu.

TERİM DEMEK ŞAMPİYONLUK DEMEK

Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'deki 19. şampiyonluğunu kazanmasında en büyük etkenlerden biri şüphesiz ki teknik direktör Fatih Terim'di...

Uzun yıllar futbolcu olarak hizmet ettiği Glatasaray'ın başına teknik direktör olarak ilk kez 1996-1997 sezonunun başında gelen Fatih Terim, sarı kırmızılı takımdaki 4 yıllık ilk döneminde 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 2 Süper Kupa ve bir de UEFA Kupası şampiyonluğu kazanan Terim, müthiş bir başarı grafiği çizmişti.

Araya giren İtalya yıllarının ardından yuvaya dönen deneyimli çalıştırıcı, 2002 yılında devraldığı Galatasaray'da geçirdiği 1,5 sezonda istenen başarıları yakalayamamıştı.

Milli Takım'la geçen başarılı yılların ardından 2011-2012 sezonunun başında başkan Ünal Aysal tarafından yeniden Galatasaray'ın başına getirilen İmparator, sarı kırmızılı takımda geçirdiği üçüncü dönemde de farkını 2 şampiyonluk birden kazanarak göstermiş oldu.

Terim ayrıca bu dönemde 1 Süper Kupa şampiyonluğu bir de Şampiyonlar Ligi çeyrek finali görerek başarılarına yeni halkalar ekledi.

ARENA'DA "FENER AĞLAMA" ŞARKISI

Maç sonunda Arena'da çalan şarkı dikkat çekti...

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Galatasaray'ın UEFA kupasını kazanması için 'tesadüf' benzetmesine Galatasaray'dan ilginç bir cevap geldi.

Galatasaray'ın Sivasspor'u 4-2 mağlup ettiği ve şampiyonluğunu ilan ettiği maçın sonunda Türk Telekom Arena'da, "Sana göre tesadüf bize göre göre söke söke, sen rüyanda göremezsin kupa bizim müzemizde" şarkısı çalındı.

Ayrıca maç içinde ve sonunda taraftarlar birçok kez 'Fener ağlama' şarkısını söyleyerek tempo tutu.

DÜNYA ÇAPINDA 2 GOL

Galatasaray, Sivasspor ile çıktığı şampiyonluk maçında 7. dakikada frikik ustası Selçuk İnan’ın attığı golle 1-0 öne geçti.

Son 2 haftaya girilirken ezeli rakibi Fenerbahçe’nin 7 puan önünde yer alan Galatasaray, kazanırsa şampiyonluğu ilan edeceği Sivasspor maçında yıldız oyuncu Selçuk İnan ile aradığı golü buldu. Böylece Selçuk İnan, bu sezon 5. golüne imza attı.

Müthiş taraftar desteği ile maça başlayan Sarı-Kırmızılı ekip, Burak’ın ceza sahası dışında düşürüldüğü pozisyonda serbest vuruş kazandı. Topun başına bu sezon orta alanda Galatasaray’ın yükünü sırtlayan Selçuk İnan geçti. Attığı frikik golleri bilinen Selçuk, yaklaşık 22 metreden kullandığı serbest vuruşu gole çevirdi.

Selçuk İnan yine sahneye çıkarak maçın 60. dakikasında harika bir kontrolle topu önüne aldı ve gelişine sert bir vuruşla müthiş bir gole imza attı.

21. YÜZYILA DAMGA VURAN BAŞARI

 2000'li yıllarda iki ezeli rakip Fenerbahçe ve Galatasaray lig şampiyonluğu konusunda eşit sayıda bulunuyordu. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin bu sezona kadar 2000’li yıllarda 5’şer kez şampiyonluğu bulunuyordu. 2000’li yıllarda Beşiktaş 2 kez, Bursaspor ise 1 kez şampiyonluk yaşadı.Galatasaray, 2012-2013 sezonu şampiyonu olarak 2000’li yıllarda öne geçmiş oldu. Galatasaray, daha önce 2000, 2002, 2006, 2008, 2012 yıllarında Fenerbahçe ise 2001, 2004, 2005, 2007, 2011 yıllarında şampiyonluk yaşadı.

SON 6 SEZONDA İLK KEZ

2003-04 ve 2004-05 sezonlarında üst üste şampiyon olan Fenerbahçe’nin ardından Süper Lig’de her yıl başka takım mutlu sona ulaşmış son 6 sezonda üst üste şampiyon olan takım olmamıştı. 2005-06 sezonunda Galatasaray, 2006-07 sezonunda Fenerbahçe, 2007-08 sezonunda Galatasaray, 2008-09 sezonunda Beşiktaş, 2009-10 sezonunda Bursaspor, 2010-11 sezonunda Fenerbahçe ve 2011-12 sezonunda Galatasaray şampiyon olmuştu.
Galatasaray, 2004-05 sezonundan sonra üst üste 2 şampiyonluk yaşayan ilk takım oldu. Galatasaray toplamda 19 şampiyonluk ile ezeli rakibini geçip 1959 yılından beri oynanan lig tarihinde en çok şampiyonluk olan takım da olmayı başardı.

SİVASSPOR MAÇININ AYRINTILARI

 Galatasaray'a şampiyonluğu getiren maçta sarı kırmızılıların golleri 8. ve 60. dakikada Selçuk İnan, 53. ve 75. dakikada Burak Yılmaz'dan geldi. Maçın 89. dakikasında Umut Bulut itirazdan aynı dakika içerisinde gördüğü sarı kartlarla oyun dışı kaldı.  Sivasspor'un golleri ise 79. dakikada Kadir Bekmezci ve 90+2'de Cihan Özkara'dan geldi.

KADROLAR

GALATASARAY: Muslera(Dk. 80 Eray İşcan)  - Eboue, Semih, Gökhan, Riera - Melo, Hamit(Dk 70 Umut Bulut), Selçuk, Sneijder(Dk. 58 Amrabat) - Burak, Drogba
SİVASSPOR: Borjan, Erhan, Navratil, Rajnoch, Ziya, Grosicki, Mehmet Nas, Erman, Kadir, Aatif, Eneramo


 *Dk. 89: Umut Bulut aynı dakika içersinde itirazdan ikisarı kart ve kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı...
*GOOLL Dk. 79: Kadir muhteşem bir vuruşla Sivasspor'un maçtaki tek golüne imza atıyor. 4-1
*GOOOLL Dk. 75:
Burak Yılmaz Galatasaray'ın adım adım şampiyonluğa yürüdüğü gecede farkı 4'e çıkarıyor... 4-0
*GOOOLL Dk. 60: Selçuk İnan muhteşem gollerine bir yenisini daha ekledi... 3-0
*GOOOLLL Dk. 54:
Burak Yılmaz ceza sahasına girdi ve farkı ikiye çıkaran golü attı...
Maçın ikinci yarısı başladı

İlk yarı 1-0 sona erdi..
*GGOOOOLLL Dk. 8 Selçuk İnan attığı süper frikik gollerine birisini daha ekledi... 1-0
* Önemli mücadeleye başlayan taraf Sivasspor oldu.


Galatasaray'da sakatlığı nedeniyle son 2 maçta forma giyemeyen Sneijder, Sivasspor maçında takımdaki yerini aldı. Kardemir Karabükspor maçından sonra yaşadığı sakatlık nedeniyle Sanica Boru Elazığspor ve Gaziantepspor karşılaşmalarında görev alamayan Sneijder, Sivasspor karşılaşmasına ilk 11'de başladı.
Teknik adamlık sırası Hasan Şaş'ta
Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in Mersin İdmanyurdu maçı sonrası aldığı cezanın ardından dördüncü karşılaşmada teknik adaklık görevi antrenör Hasan Şaş'a geçti. Terim ile birlikte Ümit Davala ve Hasan Şaş'ın cezalı olduğu Kardemir Karabükspor ile Terim ve Şaş'ın cezalarının devam ettiği Sanica Boru Elazığspor maçlarında takımın başında yer alan Claudio Taffarel'in yerine Gaziantepspor karşısında bu görevi Ümit Davala devralmıştı. Sivasspor karşısında ise sarı-kırmızılı takımın başında Hasan Şaş bulundu.
Terim'in dördüncü cezalı maçı
Sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Fatih Terim, Sivasspor maçıyla 9 maçlık cezasının dördüncü karşılaşmasını da saha kenarında izlemek zorunda kaldı. Cezası nedeniyle Kardemir Karabükspor, Sanica Boru Elazığspor ve Gaziantepspor maçlarında takımın başında yer alamayan tecrübeli teknik adam, Sivasspor karşılaşmasını da Galatasaray yedek kulübesinin hemen arkasındaki tribünden izledi. Taraftarların tezahüratları altında yerine geçen Terim, ayağa kalkıp el sallayarak tribünleri selamladı.
Stat tamamen doldu
Galatasaray'ın kazanması durumunda şampiyonluğa ulaşacağı karşılaşmaya sarı-kırmızılı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Türk Telekom Arena'yı tamamen dolduran taraftarlar, şampiyonluk şarkıları söyleyerek, takımlarını coşkulu bir şekilde destekledi. Az sayıda Sivasspor taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden karşılaşmayı takip etti.
Gripin konseri
Galatasaray'ın Sivasspor ile oynadığı karşılaşma öncesinde müzik grubu Gripin, konser verdi. Türk Telekom Arena'nın metro girişindeki bölümde gerçekleştirilen organizasyonda, Gripin grubu verdiği konserle taraftarlara keyifli anlar yaşattı. Öte yandan, sarı-kırmızılı taraftarlar, Ali Sami Yen Spor Kompleksi içinde yer alan GS Store mağazasındaki ürünlere büyük ilgi gösterdi.
Vedat İnceefe'ye plaket verildi
Sarı-kırmızılı takımın iç saha maçlarında düzenlenen "Galatasaray Efsanelerini Anıyor, Türk Telekom Dünyaya Duyuruyor" organizasyonun konuğu, Sivasspor maçında Galatasaray'ın eski futbolcularından Vedat İnceefe oldu. Maç öncesi düzenlenen törende Vedat İnceefe'ye plaket verildi.

BAŞKANDAN İLK AÇIKLAMA

Ünal Aysal maç sonrasında şu açıklamaları yaptı:
“Geçen seneki farklıydı bu seneki daha farklı. İnşallah gelecek sezonki daha farklı olacak. Malzemeciden başkana kadar herkesin katkısı var. Bu yarışta bizimle berber olan diğer kulüpleri de saygıyla anmak lazım. Onlar da ellerinden gelen her şeyi yaptı. Galatasaray'ın yükselişi devam edecek. Türkiye'de ve Avrupa'da gücümüzü göstermek istiyoruz. Galatasaray çok büyük bir kurum, ona layık olacak organizasyonları ve neticeleri elde etmek zorundayız. Nice nice şampiyonluklara...”

ALPER GALATASARAY'A DOĞRU

 Radyospor'dan Özgür Sancar'a konuşan Şahbaz, "Alper, transferi bir buçuk senedir konuşuluyordu. Sezon sonunu beklemek zorundaydık. Sezon sonuna geldik. Başkanımızın ifade ettiği gibi ciddi bir noktaya geldik. Prensipte ve mali konularda belli bir noktaya vardık. Ama henüz imza atmadık. Umarım alan taraf, belli işlemler gerçekleştikten sonra açıklar" dedi.
"Alper mutlu, onu kutluyorum"      
Şahbaz, Alper'in Eskişehir'de yetişmiş bir futbolcu olduğunu belirterek, "Biz, Alper'e sadece bir futbolcu olarak bakmıyoruz. Kendi çocuğumuz gibi görüyoruz. Başkanımız Alper'e, Galatasaray'a transferiyle ilgili görüşünü sordu. Gerekli görüşmeler yapıldı. Alper'in görüşü alındı. Bu nedenle görüşme yapıldı. Alper, genç bir futbolcu. Türkiye'nin önemli kulüplerinden bir tanesine, Galatasaray'a, gitmiş olmaktan dolayı mutluluk duygunu ifade ediyor. Burada başka bir kulübü dışlamak amacı taşımıyor. Ama Alper'in hedefi daha büyük hedefler, daha büyük noktalar. Galatasaray, Türkiye'nin çok büyük bir kulübü. Dolayısıyla bu transferi Alper de çok istiyor" şeklinde konuştu.