HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Türkiye, Gezi Parkı için ayağa kalktı

Taksim Gezi Parkı’nın yağmalanmasına karşı çıkanlara sabaha karşı başlayan ve saatlerdir kesintisiz devam eden polis saldırısına karşı ...

Taksim Gezi Parkı’nın yağmalanmasına karşı çıkanlara sabaha karşı başlayan ve saatlerdir kesintisiz devam eden polis saldırısına karşı toplumsal muhalefet tüm Türkiye’de ayağa kalktı
Ankara
Halkevleri, Gezi Parkı’nın Topçu Kışlası ve alışveriş merkezi yapılmak istenmesine karşı süren direnişe destek vermek ve polis saldırısını protesto etmek için saat 17.00′da Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı’nda bir araya geldi. Halkevleri MYK üyesi Mustafa Eberliköse tarafından burada bir basın açıklaması yapıldı. Halkevciler, açıklama sonrasında oturma eylemine başladı.
KESK Ankara Şubeler Platformu’nun çağrısıyla bir araya gelen toplumsal muhalefet bileşenleri de ilerleyen dakikalarda oturma eyleminin yapıldığı İnsan Hakları Anıtı’na geldi. Saat 18.00′da ise AKP İl Binası önünde yapılacak basın açıklaması için yürüyüş başladı.
Ankara muhalefeti, AKP İl Binası önündeki açıklamadan sonra saat 19.00′da Kuğulupark’taki eyleme katılacak.
Adana
Adana’da da saat 17.30′da Atatürk Parkı’nda yapılan basın açıklaması için dakikalar öncesinden buluşma başladı. Yüzlerce kişi Atatürk Parkı’nda bir araya gelerek İstanbul’daki Gezi Parkı direnişine selam gönderdi.
Hopa
Hopa direnişinin ve Metin Lokumcu’nun katledilmesinin ikinci yılında anma ve anıt mezar etkinliklerinin düzenlendiği Hopa’da da halk, Gezi Parkı’nı unutmadı.  Hopalılar, bir basın açıklaması ile Gezi Parkı direnişinin yanında olduklarını açıkladı.
Gelişmeleri aktaracağız.

Business News