Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Üç fidan Bursa'da da anıldı

Deniz Gezmiş,Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 41. yıldönümünde Nilüfer’deki “Üç Fidan Anıtı”nda düzenlenen törenle anıldı...

Deniz Gezmiş,Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 41. yıldönümünde Nilüfer’deki “Üç Fidan Anıtı”nda düzenlenen törenle anıldı.
68′liler Birliği Vakfı ve Nilüfer Belediyesi tarafından organize edilen anma törenine Deniz Gezmiş’in arkadaşları, TKP, Halkevleri, HKP, CHP, TGB ve çok sayıda yurttaş katıldı.
"Yaşamlarını ortaya koyarak mücadele ettiler"
Üç fidan Anıtı önünde yapılan törende ilk olarak söz alan 68’liler Birliği Vakfı Bursa Temsilcisi Betül Kuyucu,, “Üç özgürlük savaşçısını, üç yiğit devrimciyi, ölümsüzlüğe gidişlerinin 41. yılında saygıyla anıyoruz. Onlar önünde eğiliyoruz çünkü onlar dokunulamaz denene dokundular. Yıkılmaz deneni derinden sarstılar. Biat kültürüne karşı çıkarak özgür ve eşit olana sahip çıktılar. Bir heves olarak değil yaşamlarını ortaya koyarak bunu yaptılar. Onlar için ölümsüz diyebiliriz. Zira 41 yıl sonra bile hala hafızalarımızda capcanlı duruyorlar. Sola ışık olmayı sürdürüyorlar ve sürdürecekler” diye konuştu.
Denizler için saydı duruşu
Törende ayrıca Deniz Gezmiş’in arkadaşlarından Tuncay Çelen, Hacı Tonak, Cemil Orkunoğlu ve Fikir Kulüpleri Federasyonu adına Zozan Baran birer konuşma yaptı. Açılış konuşmalarının ardından sanatçı Feryal Öney de bir konser verdi.
Konser sonunda ise düzenlenen foruma katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Üç fidanı anmak ve onların ideallerini yaşatmak, Türkiye’nin tam bağımsızlığı için mücadele eden ve bedel ödemeye hazır olan insanlarla olacaktır” diye konuştu.
Yaklaşık iki saat süren forumun ardından Can Dündar’ın hazırladığı ‘Delikanlım’ isimli belgesel filmi izlendi. Şafak vakti saatler 05.30’u gösterdiğinde, 41 yıl önce aynı saatlerde kurulan darağacında idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için saygı duruşunda bulunuldu.
denizler-5.jpg
denizler-3.jpg
denizler-4.jpg
denizler2.jpg