Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Uçurtmalar tutuklu gazeteciler için uçuruldu

Türkiye Gazeteciler Sendikası 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde üzerinde cezaevlerindeki 62 gazetecinin fotoğraflarının bulund...

Türkiye Gazeteciler Sendikası 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde üzerinde cezaevlerindeki 62 gazetecinin fotoğraflarının bulunduğu 62 uçurtma uçurdu.
Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde, dünyanın en çok gazeteci hapseden ülkesi olan Türkiye’de, Avrupa’nın en büyük adliye binası önünde, hapisteki 62 gazetecinin fotoğraflarını taşıyan 62 uçurtma uçuruldu. Türkiye Gazeteciler Sendikası tarafından organize edilen eyleme basın emekçileri, yargılaması devam eden gazeteciler, hapisten çıkan gazeteciler, hapisteki gazetecilerin aileleri, avukatlar, öğrenciler, yazarlar, sanatçılar, aydınlar, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar destek verdi.
Bir kişi eksik olursa, bir gazetecinin uçurtması yerde kalacak
"Bir kişi eksik olursa, bir gazetecinin uçurtması yerde kalacak" sloganı ile bir araya gelen gazeteciler, sendika ve vatandaşlar dün saat 12:00'da 62 gazeteciye özgürlük için üzerlerinde tutuklu gazetecilerin fotoğrafları bulunan uçurtmaları havalandırdılar. Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi de etkinliğin ardından Adiliye önünde bir basın açıklaması düzenledi.
İpekçi, "Bugün Dünya Basın Özgürlüğü Günü, basın özgürlüğünü tartışma, hükümetere basın özgürlüğünü hatırlatma, meslek etiği ve basın özgürlüğü konusunda tartışmaları açma, mesleki faaliyetleri sırasında hayatını kaybedenleri anma günü. Türkiye bugün dünyada en çok gazetecinin hapsedildiği unvanını elinden bırakmak mevcut iktidarın elinde. Meslektaşlarımız herhangi bir suç işlememiş olup yalnızca mesleki faaliyetlerinde bulunmuşlardır" dedi.
“Meslektaşlarımızın yargılandığı tüm davaları reddediyoruz”
Cezaevlerindeki gazetecilerin TGS'nin onuru olduğunu belirten İpekçi şöyle devam etti, "Bugün içerde tutuklu bulunan 62 gazeteci mevcut iktidarın utancıdır. Şayet Türkiye bu utançtan kurtulmak istiyorsa derhal içeride bulunan gazetecileri serbest bırakmalıdır. Gazetecilerin yaptıkları haberleri, fotoğrafları delil olarak sunuyorlar. Bunlar kabul edilir nedenler değil. Dolayısı ile meslektaşlarımızın yargılandığı tüm davaları reddediyoruz. Bugün uçurtmaları tutuklu gazetecilere tahliye talebi ile uçuyoruz."
CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ise yaptığı konuşmada, "Adalet Sarayları'nda adalet aradıklarını söylüyorlar.Onlar önce adaleti vicdanlarında arasınlar” ifadelerini kullandı.