Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Yandaş gazeteler yine sustu: Redhack belgesini göremediler!

Redhack’in dün yayınladığı belgeler, AKP’nin Reyhanlı’ya dönük saldırıyı önceden bildiğini ortaya koydu. Medya AKP ve polis yalanlarını...

Redhack’in dün yayınladığı belgeler, AKP’nin Reyhanlı’ya dönük saldırıyı önceden bildiğini ortaya koydu. Medya AKP ve polis yalanlarını manşet yaparken, bu belgeler karşısında susmayı görev bildi.
AKP’nin medya üzerinde nasıl bir hâkimiyet kurduğu bir kez daha ortaya çıktı. Reyhanlı’da yaşanan saldırının hemen ardından önce MİT ardından AKP kurmayları sonrasında ise polis senaryolarını üst üste manşet yapan, üstelik her biri diğerini yalanlayan bu senaryoları manşetlerine taşırken gazetecilik adına en ufak bir sıkıntı duymayan kurumlar yine şaşırtmadı.
Reyhanlı saldırısı sonrası yandaşlar tek sesli koro olmuştu. 
Ana akım ve yandaş basın olarak tasnif edilen gazeteler bugünkü manşetlerinde “El Muhaberat”, “Rakka’dan Esad’ın gönderdiği bombalı araçlar”, “Lazkiye’den deniz yoluyla gelen bombalar”, “Kesilen horozlar” gibi manşetler atamazken, Redhack’in yayınladığı belgeye de sayfalarında yer veremedi.
İşte yandaşların gazete manşetleri:
Hürriyet: Sinir Kapısı
Milliyet: Diyarbakır’a 20 yıl aradan sonra çöp konteyneri- Geri Dönüşüm
Sabah: Jolie Cesareti
Star: BÇG’yi darbe için kurdular
Vatan: Kozmik operasyon (Redhack bombası başlığıyla ilk sayfada bir haber bulunuyor)
Zaman: 28 Şubat’ın ilk iddianamesi mahkemede, soruşturma sürüyor
Radikal: Turkcell kilitlendi
Habertürk: Şiddet artık geri gelmez
Vatan gazetesi dışındaki diğer gazeteler konuyu manşet sayfasından göremezken, gazete manşetlerini magazin ve maç haberlerine ayırmayı tercih etti.
Belgeyi manşetten görenler
Redhack’in yayınladığı bu önemli belge bazı gazeteler tarafından ise manşete çekildi.
soL:
“Hadi Anlat Bakalım” manşeti ile çıkan soL gazetesi Reyhanlı konusunda onlarca yalan açıklama yapan Davutoğlu’na Redhack’in yayınladığı belgeleri sordu. soL, El Nusra’nın Suriye’deki benzer saldırılarına da dikkat çekti.
Yurt:
“Hükümete suçüstü” manşeti ile çıkan gazete belgelerin hükümeti yalanladığını vurguladı.
Cumhuriyet:
“Belge bombası” sürmanşeti ile çıkan gazete El Nusra iddiasına dikkat çekti.
Evrensel:
"Bomba geçen hanı" manşetiyle olayı duyurdu.
Aydınlık:
“Reyhanlı bombaları El Nusra’nın” manşeti atan gazete jandarmanın El Nusra’nın saldırısını hükümete önceden bildirdiğini yazdı.
Birgün:
Redhack’in yayınladığı belgeyi manşet sayfasında tek cümle ile duyurdu.
Bugün susanlar dün ne yazıyordu?
Reyhanlı'da yurttaşlarımızın hayatlarını kaybettiği saldırının ardından medyanın büyük kesimi AKP ne diyorsa hiç sorgulamadan yazmayı görev bilmişti. Saldırının hemen ardından yandaşların tamamı "El Muhaberat" demiş yine sadece muhalif basın AKP'nin rolüne dikkat çekmişti.
Vatan gazetesi olayın ardından “ESAD’IN KATİLLERİ” manşetini atarken yandaşlıkta ilk sırayı almaya çalışmıştı.
Zaman gazetesi “REYHANLI’DA AĞIR TAHRİK” şeklinde bir manşet atarken, saldırının El Muhaberat bağlantılı olduğunu iddia etmişti.
Benzer şekilde Hürriyet, Star, Radikal, Sabah ve Akşam gazeteleri de aynı şekilde "hükümet ne diyorsa o" demişti.
Gazetelerin asıl skandalı ise saldırıdan 3 gün sonra gelmişti. Yandaşların tek haber kaynağı olan polis raporları neredeyse tüm gazetelerin "özel haberi" olmuş, Türkiye'de basın adına büyük bir utanç sergilenmişti.