Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

AVM'DEN "MÜZE"YE KIVIRDI... TÜKENİYOR...!!!!

Başbakan Erdoğan, 29 Nisan'da yaptığı açıklamada Topçu Kışlası'nın AVM ve rezidans olarak hizmet vereceğini açıklamıştı. Bugün...

Başbakan Erdoğan, 29 Nisan'da yaptığı açıklamada Topçu Kışlası'nın AVM ve rezidans olarak hizmet vereceğini açıklamıştı. Bugün Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde konuşan Başbakan, Topçu Kışlası yapıldığı zaman AVM olacak diye alınmış nihai bir karar olmadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, bugün yaptığı konuşmada Topçu Kışlası ile ilgili olarak şunları söyledi:Toplu Kışlası yapıldığı zaman giriş katı ister AVM yapılabilir, şehir müzesi yapılabilir
Atılmış bir adım kesin olarak yok, bir imza yok
Cumhuriyet Caddesi’nde mağazalar yok mu, büfeler yok mu
Neden bunlara isyan edilmiyor
Bu olmazsa olmaz değil. Şehir müzesi de yapabiliriz
Bunlar nihai kararlar değil
Binanın tamamı AVM olacakmış falan bunlar gerçek değil

DAHA ÖNCE NELER SÖYLEMİŞTİ NELER...

ÇILGIN PROJELER İÇİN BİZE HENDEK ATLATIYORLARÇılgın projeler için bize hendek atlatıyorlar. Bakın Marmaray’a bizi çanak çömlekle bize kaç sene kaybettirdiler. Üç dört sene önce açılacaktı. Biz muasır ülkeler seviyesinin üzerine çıkacaksan bu yatırımları hızla yapmalıyız.
ÜÇ BEŞ ÇANAK ÇÖMLEĞİ KORUYORSUN DA TARİHİ KIŞLAYI NEDEN KORUMUYORSUNKanal İstanbul’la ilgili birileri gelip bize akıl veriyor “bu yanlış” diye. Ya arkadaş sen aklını kendine sakla.
Dört yıl gibi bir sürede üçüncü havalimanını bitireceğiz.
Taksim Gezi Alanı dedik hemen karşı çıktılar. Kışlayı yeniden yapacağız dedik başta ana muhalefet partisi karşı çıktılar.
Ben de reddinize ret dedim ve sonra retlerine ret kararı çıktı.
Yahu çanak çömleği koruyorsun da oradaki tarihi kışlayı neden korumuyorsun. Denizin kenarında üç beş çanak çömlek, üç beş çatal bıçak bulunmuş onu koruyorsun da bu tarihi binayı neden korumuyorsun.
TOPÇU KIŞLASI AVM OLACAKO zaman ne dedik, “olacak” dedik, şimdi oluyor.
Bu tabi kışla olmayacak. AVM, belki rezidans olarak hizmet görecek.

KADİR TOPBAŞ NELER SÖYLEMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 07 Şubat'ta A Haber'de katıldığı bir programda yeniden inşa edilecek Taksim Kışlası’nın AVM olmasının söz konusu olmadığını söylemişti.
Topbaş, Topçu Kışlasıyla ilgili bir soru üzerine şunları söylemişti: AVM yok. AKM'yi yıkalım yeniden yapalım derken de bize cami mi otel mi avm mi yapacaklar diye söylediler. Herkes kendi endişelerini veya hayallerini dile getirerek konuşuyor. Kendilerince gündeme onu koyuyor ve gündem tutuyorlar. Asla böyle bir şey yok. Net olarak söylüyorum AVM yok.