Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

Çatışmalar büyüyor, yüz binler sokakta, Ankara ayakta (Dakika dakika)

02.33 HALK, BAŞBAKANLIK OFİSİNİ ABLUKA ALTINA ALDI Gezi Parkı direnişine destek olan halk Başbakanlığı abluka altına aldı. Kalabalığın...

02.33
HALK, BAŞBAKANLIK OFİSİNİ ABLUKA ALTINA ALDI
Gezi Parkı direnişine destek olan halk Başbakanlığı abluka altına aldı. Kalabalığın her dakika artması ve Başbakanlık Binası’na doğru hareketlenmeleri üzerine Ankara Valisi Alaeddin Yüksel’in talimatı ile askeri birlikler de güvenlik önlemleri için devreye girdi. Şu an   Ankara'nın bir çok ilçesinden Kızılay'a akın akın insan geliyor. Tunus Caddesi'nde  Polis ile halk arasında  çatışmalar şiddetli şekilde devam ediyor.
Başbakanlık Çalışma Ofisi önünde toplanan yaklaşık binlerce kişi, ofis ve çevresini abluka altına almak istedi. Polisin saldırısına karşı kendini korumak için taş ile karşılık veren halka, polis biber gazıyla müdahale etti. Göstericiler yapılan müdahalenin ardından Barbaros Bulvarı ve Çırağan Caddesi üzerinden ara sokaklara çekildi. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yaşanan olayın ardından bölgeye takviye polis ekipleri sevk etti. 00.30 Küçüesat-Tunalı Hilmi Dörtyolu’nda akrepler ve TOMA’lar halka saldırmayı sürdürüyor. Polis, apartmanlardan insanlar tarafından yuhalanıyor. Eylemciler “Diktatör Tayyip”, “Hepimiz çapulcuyuz” sloganlarıyla direniyor.
00.10 Gözaltılar serbest bırakılmaya başladı. Organize Şube’den 30, Çayyolu Karakolu’ndan da 10 kişi serbest bırakıldı.
00.08 Tuzluçayır Meydanı’ndaki kitlenin 20 bini aştığı belirtildi.
00.06 Kuğulupark, Tunalı Hilmi Caddesi, Küçükesat Caddesi ve Bestekar Sokak’taki bölgede yaklaşık 15 bin kişi ile polisin arasında çatışma sürüyor. Polis, ara sokaklara kadar gaz bombası atıyor.
3 HAZİRAN
31 Mayıs’tan bu yana direniş sürüyor. Ankara’da yüz binler sokakta. Polis, tencere tava eylemlerine de saldırıyor fakat halk direniyor. Halkla polis arasında çatışamlar sürüyor. Halk,  “Hükümet istifa” diyor
On binlerce kişi Dikmen'den TBMM'ye doğru yürüyor.
On binlerce kişi Dikmen’den TBMM’ye doğru yürüyor.
23.30 Dikmen’den yürüyüşe geçen on binlerce kişi Kuğulupark’ta yürüyüşlerini sonlandırdı. Halkevleri burada bir açıklama yaparak on binleri yarından itibaren halk grevine çağırdı.  İçişleri Bakanı Muarrem Güler istifa edene kadar eylemlerin süreceğini belirterek eylem sonlandırıldı.
23.04 Mamak’tan Kızılay’a gelen 5 bin kişiye polis saldırdı. Çatışmalar sürüyor.
23.02 Bağlar Caddesi’nde 200 kişi yolu trafiğe kapattı. Tunalı Hilmi Caddesi yakınlarındaki Bestekar Sokak’ta çatışma sürüyor.
22.48 Bestekar Sokak’ta polis, sokağın başına kadar çekildi. Polis, uzak mesafeden gaz bombası atmayı sürdürüyor, halk “Çapulcular burada Tayyip nerede?” sloganı atıyor.
22.41 Dikmen’den TBMM’ye doğru yürüyen on binlerce kişiyle, Kuğulupark’tan gelen binlerce kişi buluştu.
22.35 Kuğulupark, Kenedy Caddesi, Esad Caddesi ve 96′lar Köprüsündeki çatışmalar polisin çekilmesiyle sona erdi.
22.25 Dikmen’den yürüyüşe geçen 15 bin kişilik Barınma Hakkı korteji de ana kortejle buluştu. Halk, Emniyet Müdürlüğü’nü geçti. Emniyet Müdürlüğü’nün tüm ışıklarının kapalı olması dikkat çekti. Ayrancı Pazarı’nı geçen on binlerce kişi TBMM’ye doğru yürüyor. Saimekadın’da 5 bin kişi tencere ve tavalarla Kızılay’a doğru yürüyor. Tuzluçayır’da 10 bini aşkın kişi meydanda “Hükümet istifa” sloganlarıyla Mamak’ı inletiyor.
22.15 Herhangi bir eylemin olmadığı Kızılay’da polis, gördüğü 3-5 kişiye gaz bombalarıyla saldırıyor.
22.10 Esad ile Kuğulu Park arasındaki Bestekar Sokak’ta tencere tava eylemi yapan 2 bin kişiye polis TOMA’larla saldırdı. Halk polise karşılık verdi çatışma sürüyor.
22.08 Eryaman 3. Etap’ta bine yakın kişi tencere ve tavalarla hükümeti protesto ediyor. Yenimahalle’de 5 bin kişi tencere tavalarla AKP’yi protesto ediyor.
22.06 Tunalı Hilmi Caddesi’nde halk barikat kurdu. TOMA barikata saldırıyor. Polisle halk arasında çatışma sürüyor. Esad Caddesi’nde binlerce kişi polisle çatışıyor. Kenedy Caddesi’nde de çatışma sürüyor. Libya Caddesi’nde 2 bin kişi barikatları ateşe verdi ve bekleyişini sürdürüyor. Çukurambar’da 4 bin üniversiteli ile polis arasında çatışma sürüyor.
21.53 Keklik’ten Dikmen’deki Polisevi’ne kadar yaklaşık 6 kilometre uzunluğundaki caddede insan seli oluşturan on binlerce kişi “Tayyip istifa” sloganlarıyla Dikmen’i inletiyor. Tuzluçayır’dan NATO Yolu’na kadar olan bölgede binlerce kişi “Her yer Taksim, her yer direniş” diyor. Batıkent’te binlerce kişi metro durağında buluşup yürüyüşe geçti. Keçiören’de de bine yakın kişinin yürüyüşü sürüyor.
21.45 Kurtuluş tarafındaki çatışmalar sona erdi polis çekildi.
21.22 Halkevleri’nin çağrısıyla Ankara’nın birçok mahallesinde buluşan binlerce kişi sokakta “Hükümet istifa” sloganlarıyla eylem yapıyor.
21.20 Çatışmalar sırasında Genel-İş üyesi Muharrem isminde bir belediye işçisi polisin attığı gaz bombasıyla gözünden yaralandı.
21.17 Kenedy Caddesi’nde polis, halka gaz bombası sıkıyor.
21.13 Çukurambar’da üniversiteliler bir çöp kamyonunu ele geçirdi ve barikat olarak kullanıyor.
21.12 Kuğulupark’ta bir araya gelenlerin sayısı 10 bini beçti. Kenedy Caddesi’nde 100 kişilik bir grup polisle çatışırken polisin attığı biber gazından rahatsız olan bölge esnafı sandalye ve kovalarla polisi kovaladı.
20.47 ODTÜ’lüler Çukurambar’a da yayılan çatışmasında polis, öğrencilere balkonlarından ve camlardan destek verenlere de gaz bombası atmaya başladı. Halk camlardan polisi yuhalıyor.
20.45 Dikmen Ahmet Arif Parkı’nda, Mamak’ta Tuzluçayır Göbek’te, Keçiören’de İncirli Lisesi önünde ve Batıkent’te Metro çıkışında halk bir araya gelmeye başladı. Ankara’nın birçok mahallesinde daha halk 21.00′da buluşacak.
20.33 ABD Büyükelçiliği önünde çatışmalar sürerken kitlenin büyük kısmı Kuğulupark’a çekildi. Kuğulupark’ta 2 bin kişi “Hükümet istifa” sloganlarını atıyor.
20.26 Atatürk Bulvarı üzerindekilere polis gaz bombalarıyla saldırdı. Saldırı sürerken 100. Yıl’daki ODTÜ’lülere de polis saldırdı. İki bölgede de çatışmalar başladı.
20.18 Kenedy Caddesi’ndeki kitle ABD Büyükelçiliği’nin bulunduğu Atatürk Bulvarı’nı trafiğe kapattı.
20.15: Kenedy Caddesi’nde 2 bin kişi “Hükümet istifa” sloganlarını atıyor ve çop kutularından barikat kurmaya başladı.
20.13 Kolej’de belediye otobüsüyle barikat kuran kitle polisle çatışıyor.
20.04 Kızılay’daki kitle çatışarak Kurtuluş’a çekildi. Ara sokaklarda yer yer çatışmalar sürüyor. ODTÜ’lüler de 100. Yıl bölgesinde yürüyüşlerini sürüdrüyor.
19.56 Kızılay bölgesinde çatışmalar sürüyor. Polisin Ziya Gökalp Caddesi üzerinde yaptığı gaz bombalı saldırılarda çok sayıda kişi yaralandı ve baygınlık geçirdi. Yaralananlar Ankara Tabip Odası’nda kurulan revire taşındı.
ankara3haziran619.38 Sivil giyimli 17-18 yaşında 20-30 kişilik gruplar Ziya Gökalp Bulvarı’nda ellerinde polis coplarıyla liselilere saldırdı
19.13 Polis, Mimarlar Odası’na giremedi geri çekildi.
19.00 Revir olarak kullanılan Mimarlar Odası’na polis saldırdı.
18.45 Çatışma Kolej’e kadar genişledi.
18.24 Ziya Gökalp Bulvarı’nda 3 bin kişi polisle çatışıyor. Barikatlar ateşe verilmiş durumda, kitle Gündoğdu Marşı okuyor. Polis Ankara’da binaların ve kafelerin içine gaz bombası atıyor.
17.52 Polis helikopterlerle de gaz bombası atıyor.
ankara3haziran1717.40 Sakarya Caddesi’nde Eski Halkevleri Genel Sekreteri Mustafa Coşar’ın bacağına gaz bombası isabet etti. Bacağı kırılan Coşar Numune Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
17.38 Akademisyenler Kızılay’a yaklaştı. Siyaset bilimciler “Diktatörler istifa etmez, devrilir” diyor. Akademisyenler “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganları atıyor. Kızılay’da çatışamlar sürüyor.
17.22 Polis gaz bombası, plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırıyor.
17.07 Polis Ziya Gökalp Caddesi’nin Kızılay Meydanı’na çıkan kısmında barikat kurdu. Polis barikatı ara sokaklardaki kitle tarafından taşlanıyor.
17.03 Cebeci Kampusu’ndan çıkan çoğunluğu akademisyenlerden oluşan 1.500 kişi Kızılay’a yaklaşıyor. Kitle içinde cübbeleriyle yer alan akademisyenler de var.
17.00 Kızılay’da liselierin polisle çatışması sürüyor.
16.38 Cebeci Kampüsü’nden 500 öğrenci Kızılay’a doğru yürüyüşe geçti.

16.32 Ankara’da Kızılay’ın ara sokaklarında binlerce kişi polisle çatışıyor.
ankara3haziran1516.30 Polis, Kızılay’da kafelere girip eylemci olduğunu iddia ettiği kişileri darp edip bırakıyor.
15.51 Ankara’daki revir noktaları: Ana Sağlık Merkezi, Ankara Tabip Odası’na taşındı. Mülkiyeliler Birliği, Mimarlar Odası ve Sakarya Caddesi Belediye Hizmet Binası ve Ankara Barosu revire dönüştürüldü.
15.48 Eskişehir yolunu trafiğe kapatarak Kızılay’a yürüyen üniversitelilerin önü polis tarafından MTA’da kesildi. Öğrenciler 100. Yıl üzerinden yürüyüşünü sürdürüyor.
ankara3haziran1415.35 Hacettepe Üniversitesi öğrencileri ODTÜ öğrencileriyle buluştu. 4 bin öğrenci Eskişehir yolunu trafiğe kapatarak Kızılay’a doğru yürüyor. AÜ Cebeci Kampüsü’nde öğrenciler 16.00′da Kızılay’a doğru harekete geçecek.
15.28 Polis, Konur Sokak’ın iki girişinden gaz bombaları atarak sokağın ortasına doğru ilerliyor.
15.27 Yüksel Caddesi’nde polis liselilere saldırdı.
15.13 Yüksel Caddesi, Konur Sokak bölgesinde akrep araçları her tarafa gaz bombası atıyor.
15.05 Kızılay Meydanı’nda bulunan iki akrep aracı Ziya Gökalp’e ve Güven Park tarafında buluan kitlelere gaz bombası yağdırıyor, plastik mermi atıyor. Kitle akrepe taşlarla karşılık veriyor.
15.03 Ziya Gökalp’e çıkan 2 bin kişi, caddeyi trafiğe kapattı. Kitle “Zıplamayan AKP’li olsun” sloganları atıyor.
ankara3haziran114.53 YKM önünde bin kişi yeniden bir araya geldi.
14.52 Polisin attığı gaz bombaları nedeniyle Konur Sokak’a gelen insanlara polis yeniden gaz bombalarıyla saldırdı. Polisin gördüğü herkese saldırısı sürüyor.
14.50 Ankara ve Hacettepe üniversiteleri tıp fakültelerinden sağlık çalışanları ve hekimler ortak bir basın açıklaması yaparak Kızılay’daki eylemlerde yaralananlara yardım eden sağlıkçılara yönelik polis şiddetini kınadı.
14.44 AB Komisyonankara3haziran2u Türkiye Delegasyonu ve Ankara Üniversitesi İnsan Hakları Merkezi tarafından organize edilen Demokrasi ve İnsan Hakları Avrupa Aracı (DİHAA) Semineri, “Değişimin Kolaylaştırıcısı Olarak DİHAA”, dinleyicilerin huzurunda, panelistlerin ortak açıklamasıyla, demokratik haklarını kullananlara yönelik saldırılar gerekçesiyle iptal edildi. 
14.43 Polis, Konur Sokak’a girdi ve hiçbir eylemcinin olmadığı sokakta her tarafa gaz bombası attı. Polis iki kişiden fazla gördüğü her topluluğa gaz bombası atıyor.
14.42 Liseliler GMK Bulvarı’nı kurdukları barikatla trafiğe kapattı.
14.39 GMK Bulvarı üzerinde polis, 60-65 yaşlarında bir kişiyi gaz bombasıyla vurdu.  Vurulan kişi hastaneye götürülmek üzere taksiye bindirilirken polisin gaz bombalı saldırısı sürdü.
14.38 GMK Bulvarı üzerindeki çatışma sürüyor, esnaf eylemcilere süt, limon yardımı yapıyor.
14.37 Polis, hiçbir eylemcinin olmadığı Konur Sokak’a dört adet gaz bombası attı.
14.35 Hacettepe Üniversitesi Öğrencileri, Eskişehir yolunu trafiğe kapattı, Kızılay’a doğru yürüyor.
14.34 Kızılay’da polis liselilere saldırdı, çıkan çatışmalar GMK Bulvarı’nda sürüyor.
14.30 Yüksel Caddesi önünde geçen bir kişi “tepki gösterdi” ve polis kendisine tepki gösteren kişiyi gözaltına aldı.
ankara3haziran314.00 Ziya Gökalp Caddesi’nin Kolej tarafında bulunan iki adet Akrep’ten yakınlarda herhangi bir eylem olmamasına rağmen rastgele gaz bombası atılıyor. Gaz bombalarından etkilenen halk, akrepleri taşlayarak tepki gösteriyor.
13.57 TBMM önünde polisle çatışan liseliler Kızılay Meydanı’na çekildi. Çoğu siyah kıyafetli 2 bin liseli meydanda oturma eylemine başladı. Liseli Genç Umutçular da eyleme katılmak üzere Kızılay Meydanı’na gidiyor.
13.44 Kızılay’da polisin saldırıs sonrasında geri çekilen liseliler TBMM önünde bir araya geldi. Binden fazla liseli TBMM önünde polisle çatışıyor.
13.29 Polis saldırısına uğrayan kitle geri çekildi. Kızılay Meydanı’nda polis ablukası var.
13.14 Ankara’da gözaltına alınan kişi sayısı 560. İşlem yapılan kişi sayısı 360. 200 kişi Emniyet’in önünde otobüslerde bekletiliyor. Gözaltına alınan Adli Tıp’a gönderildikten sonra Ankara’nın değşik yerlerindeki karakollara dağıtılıyor. Bir avukatın birden fazla müvekkile bakması engelleniyor. Polis böylece gözaltındakilerin bazı haklarını kullanmasının önüne geçiyor. Aynı tutum Hopa olaylarından sonra da yaşanmıştı. Avukatlar, hastanelerde müvekkillerine yardımcı olmaya çalışıyor. Avukatların aktardığı bilgiye göre gözaltına alınanlardan 55 kadın Keçiören Karakolu’na, 35 kişi Demetevler Karakolu’na ve 35 kişi de Kaçakçılık Şube’ye gönderildi.
12.58 Ankara Üniversitesi Gölbaşı Hazırlık’ta öğrencilerin saat 10.45′te başlattığı ders boykotu sürüyor, tüm öğrenciler boykotta
12.51 Akay Caddesi’nden Kızılay’a yürümek isteyen 500 kişiye polis saldırdı. Çatışma sürüyor.
10.25 Gözaltına alınanların büyük kısmı Ulus Devlet Hastanesi’ne getirildi. Hastanedeki sağlık çalışanları, uzun süre gözaltında tutulanlara meyve suyu ve çay veriyor.
ankara3haziran408.54 Ankara Üniversitesi İbni Sina ve Cebeci Hastanesi’nde sağlıkçılar, çatışmalarda yaralananların ve aciller dışında ameliyat yapamama kararı aldı.
08.49 Ankara Emniyeti avukatları içeri almadı. Avukatların Emniyet önündeki bekleyişi sürüyor.
03.36 Ankara Emniyeti otomatik kapılarını kapattı. Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da Emniyet’e alınmadı.
03.35 Ankara Emniyeti önündeki otobüslerden birininiçinde 18 yaşından küçükler tutuluyor. Bu çocuklar 5 saattir otobüsün içinde, Adli Tıp’a götürülmedi ve aileleriyle görüştürülmedi.
03.20 Ankara’da avukatların içeri girmesini engelleyen polis, savcılık talimatı olmadan gözaltındakilerin fotoğrafını çekiyor. Sendika.Org’a ulaşan avukatlar, emniyet önünde bir sivil polisin avukatları işaret ederek “dağıtın lan şunları” dediğini
Arkada duran otobüsün içinde 18 yaşından küçük çocuklar bulunuyor. Bu çocuklar 5 saattir otobüsün içinde, Adli Tıp'a götürülmedi, aileleriyle görüştürülmedi.
Arkada duran otobüsün içinde 18 yaşından küçük çocuklar bulunuyor. Bu çocuklar 5 saattir otobüsün içinde, Adli Tıp’a götürülmedi, aileleriyle görüştürülmedi.
03.19 Avukatlar Ankara Emniyeti’ne alınmıyor. Polis, avukatların müvekilleriyle görüşmesini engelliyor. 200 avukat Emniyet’in önünde “Faşizme karşı omuz omuza” sloganını atıyor.
01.41 Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde 4 otobüs dolusu gözaltına alınan kişi var.
01.26 Küçük Esat Caddesi, Tunalı Hilmi Caddesi ve Kenedy Caddesi’nde çatışmalar sürüyor. Kuğulu Park’ta halk tencere ve tavalarla eylemde.
01.06 Ankara’da 500′den fazla kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
00.46 Ankara Barosu’nun Sıhhiye’de bulunan ve kriz masası olarak kullanılan binaya polis saldırdı. Binada bulunan ve gözaltına alınanlara destek sağlayan avukatlar binadan çıkmak zorunda kaldı.
00.45 Dikmen’de gözaltına alınanlar Akköprü’de bulunan Emniyet’in spor salonuna götürüldü.
Ankara'da gözaltına alınanlar 12 Eylül sonrasında oldupu gibi spor salonunda tutuluyor.
Ankara’da gözaltına alınanlar 12 Eylül sonrasında oldupu gibi spor salonunda tutuluyor.
00.25 Ziya Gökalp Caddesi’nde çatışmalar sürüyor.
00.14 Etimesgut Sincan yolunu trafiğe kapatan 500 kişi hükümeti istifaya çağırıyor.
2 HAZİRAN PAZAR
Direne direne Kızılay’ı kazanan Ankaralılar, taleplerini haykırmak ve meydanın kazanılmasını kutlamak amacıyla saat 14.00′da Güvenpark’ta buluştu. Kitleye ilerleyen saatlerde polis saldırdı. Kızılay’da çatışmalar sürüyor. Çatışmaların durulmasının ardından Mamak ve Dikmen’den binlerce kişi TBMM’ye yürüdü.
23.54 Eski TED Koleji önünde 7 bin kişi polisle çatışıyor.
23.41 Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde yüzlerce kişi gözaltına alındı. Onlarca gönüllü avukat Ankara Emniyeti’negidiyor. Polis, avukatları Emniyet’e almıyor.

libyacaddesi
Libya Caddesi barikat
23.40 Kolej’den Mithatpaşa Caddesi’ne kadar Ziya Gökalp Caddesi’nde kurulan barikatlar ateşe verildi.
23.39 Çayyolu’nda 4 bin kişi tencere tavalarla eylemde.
23.34 Polis saldırısının ardından halk Libya Caddesi’nde barikat kurdu ve barikatları ateşe verdi.
23.23 Batıkent’te binlerce kişi, İstanbul yolunu trafiğe kapattı ve Kızılay’a doğru yürüyüşe geçti.

batikent
Batıkent’te halk yürüyor
23.18 Kolej’de çatışmalar sürüyor. Polis gözaltına aldığı kişileri araçların içinde darp ediyor. Polis, Kolej’de kitleye akreplerden gaz bombası atıyor.
23.17 Dikmen’den meclise yürüyenler, polis saldırısı sonrasında Ayrancı’ya çekildi, çatışma sürüyor.
halkin-uzerine-surulen-arac
Halkın üzerine sürülen araç
23.10 Halk haberin internet sitesi hacklendi.
23.09 Kızılay’da çatışmalar sürüyor, kitle Kolej’e çekildi.
23.08 Dikmen’de Emniyet Müdürlüğü’nü geçen kitleye polis saldırdı. Halk, TOMA’yı püskürttü.
22.56 Dikmen’den meclise yürüyenler Ankara Emniyet Müdürlüğü’nü geçti.
22.50 Mamak’tan meclise yürüyen 5 bin kişi Kızılay’a ulaştı. Polis saldırdı, kitle “Derdimiz Meclis” diyor.

22.13 Libya Caddesi’nin trafiği kesildi. Yüzlerce kişi tencere tavalarla sokakta.
22.09 Polis, TKP ve NHKM’den çekildi. Gözaltılar var.
22.06 Bülbülderesi Caddesi’nde halk yolu kesti, barikatlar kurdu, barikatları ateşe verdi.
22.03 Onlarca polis TKP ve NHKM’ye girdi, vahşice saldırıyor. Onlarca yaralı var.
21.55 Polis, Karanfil Sokak’ta TKP Genel Merkezi ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin bulunduğu binayı basmaya çalışıyor. Bina içinde ve girişindekiler direniyor.
21.44 Dikmen’den 10 bin kişi, Mamak’tan da binlerce kişi meclise doğru yürüyüşe geçti.
21.39 Sokakların boşalmasının ardından polis, apartmanlardan tepki gösterenlere de gaz bombası atmaya başladı. Bazı ev ve işyerlerinin camları atılan gaz bombalarıyla kırıldı. Güvenpark’ta da CHP Ankara İl Binası polis tarafından kuşatıldı, binaya çok sayıda gaz bombası atıldı.
21.36 Meşrutiyet Caddesi’ne akrep girdi. Ankaralılar ara sokaklarda çatışmayı sürdürüyor. Meşrutiyet Caddesi’ndeki çatışma Mithatpaşa’ya ulaştı.
21.26 Ankara ayakta! Tuzluçayır, Saimekadın, Batıkent, Dikmen, İlker, TOKİ Turkuvaz evleri, Küçükesat, Gaziosmanpaşa ve Cebeci’de tencere tavalarla, düdüklerle gürültü çıkarma eylemi yapılıyor.
21.24 Konur Sokak’ta polis kafelerin ışıklarını açtırıp eyleme katıldığını iddia ettiği onlarca kişiyi önce dövüyor, sonra gözaltına alıyor. Konur, Karanfil sokaklarında ses bombaları patlıyor.
21.21 Eskişehir Yolu üzerindeki TOKİ Turkuvaz Evleri’nde 4 bin kişi eyleme geçti.
21.16 Polis, Konur Sokak’a da girdi, yakalayabildiğini öldüresiye dövüyor.
21.14 Atatürk Bulvarı’nın Sıhhiye yönünde, Yüksel ve Meşrutiyet caddelerinde, Olgunlar, Karanfil ve Konur sokaklarında sert çatışmalar yaşanıyor. Binlerce kişinin üzerine gaz bombaları ve plastik mermiler yağıyor.
21.06 Yüzlerce çevik kuvvet polisi Atatürk Bulvarı’ndan Yüksel Caddesi’ne girdi. Karanfil Sokak’taki barikatları aşan polis, sokağı gaza boğdu. Konur Sokak’a da gaz bombası yağıyor.
ankara2haziran28
20.38 Kızılay’da halkın üzerine sürülen arabanın plakasının 61 ES 459 olduğu iddia edildi.
20.32 Polis, yaralılar için meydana gelmeye çalışan ambulansları gaz bombası atarak meydana yaklaştırmıyor.
20.28 İçinde bir kadın bir erkeğin olduğu, 61 plakalı, siyah bir Renault Laguna Kızılay Meydanı’ndaki kitlenin içine hızla daldı. En az 5 kişi yaralandı. Yaralılara tıp öğrencileri ilk müdahaleyi yapmaya başladı.
20.27 Yoğun saldırılara karşın binlerce kişi halen Kızılay Meydanı’nda “Hükümet istifa” sloganlarıyla direniyor.
20.20 Meşrutiyet Caddesi’ndeki çatışmalar yoğunlaştı.
Polis, çatılardan da gaz bombası atıyor.
Polis, çatılardan da gaz bombası atıyor.
20.00 Avukatların verdiği bilgiye göre 1 Haziran’daki çatışmalarda gözaltına alındıktan sonra tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen 12 kişi serbest bırakıldı.
19.55 Kızılay’da yaşanan saldırılara tepki gösteren yüzlerce Ankaralı Mamak’ta ve Dikmen’de sokağa çıktı, tencere tavalara vurarak gürültü eylemine başladı.
19.49 Binlerce Ankaralı polis ve jandarmanın çığrından çıkan saldırılarına karşı inatla direniyor. Kızılay tam anlamıyla savaş alanına döndü.
19.39 Çatışmalar Atatürk Bulvarı’nda yaygınlaştı. Kızılay Meydanı’ndaki kitle Ziya Gökalp Caddesi girişinde barikatlar kurmaya başladı.
Görme engelli 12 kişi Kızılay Meydanı'na yürüyor.
Görme engelli 12 kişi Kızılay Meydanı’na yürüyor.
19.34 Vücutlarına gaz bombası ve plastik mermi isabet eden, aşırı gaz kullanılması sonucu fenalaşan yaralıların sayısı artık onlarla değil yüzlerle ifade ediliyor. Kızılay’a yakın hastaneler yaralılarla doluyor.
19.30 Görme engelli 12 kişi, kol kola girerek Kızılay Meydanı’na doğru yürüyor.
19.26 Polis ve jandarma saldırısı çok sertleşti. Meşrutiyet Caddesi girişi, Kızılay Meydanı, GMK Bulvarı girişinde göz gözü görmüyor.
19.24 Jandarma da polise desteğe geldi. Jandarma erleri de gaz bombalarıyla halka saldırıyor.
19.14 itibariyle Kızılay Meydanı
19.14 itibariyle Kızılay Meydanı
19.19 Polis, çevre binaların çatılarından da gaz bombası atıyor.
19.15 Kızılay’daki tıp öğrencileri, gazdan etkilenen bir Halkevleri üyesinin kalp spazmı geçirdiğini söyledi. Halkevci acilen hastaneye kaldırıldı.
19.00 Polis, yaklaşık 1,5 saattir ses bombası da kullanıyor.
18.56 Polis, Atatürk Bulvarı üzerindeki tüp geçidin camları kırdı ve kırık camların arasından kitleye gaz bombası atmayı sürdürüyor.
18.52 Kızılay’da çatışmalar 3 saati geride bıraktı. Ankaralılar Meclis önü, Kızılay Meydanı, YKM önü, Meşrutiyet Caddesi, Ziya Gökalp Caddesi, GMK Bulvarı gibi noktalardan direnişini sürdürüyor.
18.05 Yaralı sayısının arttığı belirtildi. Meşrutiyet Caddesi’nde bekleyen araçlar yaralıları hastanelere taşıyor.
ankara2haziran16
18.01 Kızılay’da Başbakanlık çevresinde çatışmalar sürüyor. Kitle, gruplar halinde ve dönüşümlü olarak çatışmayı sürdürüyor.
17.49 Meşrutiyet Caddesi’nde binlerce kişi “Diktatör istifa” diye bağırıyor.
Meclis yönü
17.33 Konur Sokak’ta Mülkiyeliler Birliği ve Leman Kafe’de, İzmir Caddesi’nde Ayakkabı Dünyası’nda revirler oluşturuldu. Üç noktada sağlık ekipleri yaralılara müdahale ediyor. Alandan seyyar doktor numaraları: 05309235120, 05068403109, 05058949054.
17.23 Numune Hastanesi’ndeki sağlık emekçilerinden alınan bilgiye göre, Ankara polisinin dünkü saldırısında gerçek mermiyle başından vurulan Ethem Sarısülük’ün beyin ölümü gerçekleşti. Sarısülük, beyin anjiyosuna alındı.
17.21 Direnenler, Başbakanlık önündeki polislere hava fişekler atıyor. Polis ise gaz bombaları atmayı sürdürüyor.
Kızılay'da Bisiklet-Ambulans
Kızılay’da Bisiklet-Ambulans
16.58 Kitleyi dağıtamayan polis, direnişin büyümesi üzerine Güvenpark’tan Başbakanlığa doğru çekilmek zorunda kaldı. Sıkışan polis var gücüyle gaz bombası yağdırıyor.
16.41 Ankara Barosu kriz masası kurduğunu açıkladı. Sakarya Meydanı’nda, Konur Sokak’ta çok sayıda mekan, doğal revirlere dönüştürüldü. Yaralılar bu mekanlara taşınıyor ve mekanlardaki hekimler, sağlık emekçileri, tıp öğrencileri tarafından tedavi ediliyor.
16.33 Meydanda çatışmalar devam ederken, Kızılay’ın ara sokaklarındaki kafeler direnişçilere yardımlarda bulunmaya başladı. Limon, soda, süt dağıtımları yapılıyor, maskesi olmayana maskeler veriyor.
16.20 Kızılay Meydanı’ndaki kitle dağılmıyor. Polisin müdahalesi sertleştikçe karşılık da sertleşiyor. Görgü tanıkları ağır yaralılar olduğunu aktarıyor.
16.14 Tıp öğrencileri kafalarına yeşil bantlar takarak yaralananların yardımına koşmaya başladı. Mülkiyeliler Birliği ise hızlıca revire dönüştürüldü.
16.09 Halkevciler meydanın Ziya Gökalp Caddesi çıkışına barikatlar kuruyor.
Saldırılara karşın Kızılay Meydanı'ndaki binler dağılmıyor.
Saldırılara karşın Kızılay Meydanı’ndaki binler dağılmıyor.
16.07 Polis, Güvenpark içerisinden kitlenin üzerine gaz bombaları atıyor. Saldırıya karşın dağılmayan kitle taşlarla karşılık veriyor.
ankara2haziran1215.58 Polis saldırısı sürüyor.
15.50 Bu ana kadar ortalıkta görülmeyen polis, bir anda Başbakanlık yönünden çıkarak doğrudan kitlenin içine gaz bombaları atmaya başladı.
15.48 Polis yok, coşku var! Şarkılar ve marşlar söyleniyor, halaylar çekiliyor, sloganlar atılıyor.
15.30 Kızılay Meydanı’nda oturma eylemine başlandı.
15.01 Tuzluçayır’da buluşan yaklaşık 2 bin kişi alkışlar eşliğinde Kızılay Meydanı’na giriyor.
ankara2haziran7
14.51 Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, her kurumdan bir temsilci olmak üzere Numune Hastanesi’ne giderek, dün (1 Haziran) polis tarafından gerçek mermiyle başından vurulan genci ziyaret ediyor.
Melih Gökçek'in zarar verildiğini söylediği otobüsler.
Melih Gökçek’in zarar verildiğini söylediği otobüsler.
14.40 Kızılay’daki sayı her geçen dakika artıyor. On binler “Faşizme karşı omuz omuza”, “Faşizme ölüm, tek yol devrim”, “Ankara burada Tayyip nerede”, “Hükümet istifa” sloganları atıyor.
14.35 Tuzluçayır’da bir araya gelen binlerce Mamaklı Kızılay’a yürüyor.
14.25 Kızılay’a gelenler, YKM önüne kurulan kürsüden selamlanıyor. Kürsüde Halkevleri Kadın Sekreteri Dilşat Aktaş var.
14.00 Halkevleri, ÖDP ve TKP’nin çağrısına on binlerce kişi uydu. Ankaralılar, dört bir yandan Kızılay Meydanı’na aktı. Kızılay Meydanı tamamen kapandı.
ankara2haziran1
13.49 Ankara’daki direnişi hem bir haberci kimliğiyle izleyen, hem de direnişe destek veren Kanal D Ankara Temsilcisi Erhan Karadağ serbest bırakıldı. Karadağ, sabaha karşı “Eylemcilere destekten ank emniyetinde gözaltındayım” twiti atmıştı.
13.42 KESK Ankara Şubeler Platformu, saat 15.00′da Güvenpark’ta oturma eylemi yapacağını açıkladı.
13.14 Halkevleri, ÖDP ve TKP Kızılay ve Taksim başta olmak üzere kent meydanlarının direnişlerle kazanılmasını Güvenpark’ta bir şenlikle kutlayacağını duyurdu. Çağrıya çok sayıda demokratik kitle örgütü, siyasi parti ile emek ve meslek örgütü de katılacağını duyurdu.
Ankara muhalefeti Güvenpark’ta iki temel talebin haykırılacağını duyurdu:
  1. Ülkenin dört bir yanındaki direnişlere saldırı emri veren, saldırıları yöneten bir  yetkili istifa etsin, halktan özür dilensin.
  2. Gezi Parkı’na yapılmak istenen Topçu Kışlası ve AVM projesi iptal edilsin.
10.30 Sabah 7.20′de giyiminden şüphelendiği 2 kişiyi hiçbir açıklama yapmadan gözaltına alan polisler hala gruplar halinde Kızılay’da.
10.25 Avukatların verdiği bilgiye göre, Ankara’daki toplam gözaltı sayısı 110. Sabah 6′ya kadar Kızılay ara sokaklarda çatışmalar sürdü. Polis sokaklara gaz atıp geri çekildi. Polisin sert saldırısı sonucu yaralılar var.
10.00 Ankara Tabip Odası 1 Haziran Cumartesi günü yaşanan çatışmalarda ulaşabildikleri verileri paylaştı. Verilere göre 15′i ağır 414 yaralı bulunuyor:
  • Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi 12 yaralı biri kafa travması
  • Numune Hastanesi 30 yaralı, biri ağır kafa travması (Ethem Sarısülük)
  • İbni Sina Hastanesi 25 yaralı iki kişi beyin kanaması biri subdural hematom (beyin zarları arasında kanama) diğerinin kafasına kapsül saplanmış.
  • Ankara Hastanesi 7 yaralı
  • Hacettepe Hastanesi 25 yaralı biri parçalı frontal kemik kırığı ve subdural hematom, birinde maksilla (üst çene) kırığı, bir göz kaybı, bir polis memuruna toma çarpmış hafif yaralı
  • Bayındır Kavaklıdere Hastanesi 2 yaralı biri kafa travması
  • Bayındır Söğütözü Hastanesi kapsüle bağlı pelvis kırığı
  • Çağ Hastanesi 70 yaralı kapsüle bağlı yanıklar ve doku zedelenmesi, 4 kişide vücutta kırık var, 4 kafatası kırığı, biri açık parçalı kırık (Dilan Ece, Ankara Tıp Öğrencisi)
  • Medicana Hastanesi 30 yaralı polis, 1 yaralı gösterici
  • Akay Hastanesi 105 yaralı
  • Çeşitli demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerde oluşturulmuş bulunan acil müdahale revirlerine 100’ü aşkın yaralı getirilmiştir. Cumhurbaşkanlığı muhafız alayında çalışan bir subay bilinci kapalı olarak GATA’ya sevk edilmiştir. 2 hastada kırık tespit edilmiş.
  • Ankara Tabip Odası kriz masası revirine toplam 7 yaralı, biri ağır kafa travması

1 HAZİRAN CUMARTESİ
Ankara’da direnişin 2′nci gününde halk sokakları terk etmedi. Binlerce Ankaralı AKP faşizmine direndi, yasaklı Kızılay Meydanı’na girdi
kizilaydirenis6
04.10 Son olarak Ankara’nın durulduğu, yalnızca Keçiören’de taraftar grupları ile polis arasında bir çatışma olduğu bilgisini aldık.
01.56 Ankara’da toplam 400 yaralı var. Bunlardan 15′i yoğun bakımda bulunuyor. Toplam 88 gözaltı var. Bu sayı sürekli artıyor.
01.36 Ara sokaklarda çatışmalar sürüyor.
01.00 Kızılay yarın saat 14.00′da buluşmak üzere dağıldı.
00.30 Ankara-Seyranbağları semti inliyor: “Tayyip istifa!”
22.44 Mamak’ta binlerce kişi Kızılay’a doğru yürüyüşe geçti

22.14 Eğitim Sen  5 nolu Şube Yöneticisi (Üniversiteler şubesi) Barış Çelik’in kolu kırıldı. Hasan Hüseyin Özkan’ın bacağı kırıldı. Emek Gençliği’nden bir öğrenci vücuduna kapsül gelmesi sonucu yaralandı.
21.46 Avukatların verdiği bilgiye göre hastanelerden gözaltı yapılmaya çalışılıyorlar. ÇHD ve İHD’nin ortak çalışması sonucu, hastanelere avukatlar yerleştirildi. Avukatlar yaralılara yardımcı oluyor.
Acil durumlar için bir avukat listesi ve telefonları duyuruluyor.
Çağdaş Hukukçular Derneği:
0312 232 3669
İnsan Hakları Derneği
Cengiz  – 0507 247 4543
Ankara Barosu Gözaltı Takip Servisi (Bugüne özel kuruldu)
Deniz Özbilgin – 0533 221 7757
Baro (CMK) – 0312 416 7226 – 27 – 28 – 29
21.32 Kızılay Meydanı’nda direniş ateşleri yakıldı.
21.25 Kızılay Meydanı’na ses sistemi ve kürsü kurulacak, kurum temsilcileri ve sanatçılar konuşmalar gerçekleştirecek. Ankara emek ve demokrasi güçleri, bu gece Kızılay Meydanı’nda sabahlanacağını duyurdu ve tüm Ankaralıları Kızılay Meydanı’na çağırdı.
21.13 Kızılay’da Başbakanlık, bakanlıklar ve meclis önündeki polislerin, kitleyi kendilerine yaklaştırmamak için gaz bombası atması sürüyor. Kızılay Meydanı’ndan meclise kadar Atatürk Bulvarı üzerindeki bekleyiş ise sürüyor.
20.32 Polisin gerçek mermi kullanmasıyla yaralanan vatandaş, Numune Hastanesi’nde fakat durumu kritik olduğu için ameliyata alınamadı.
20.22 Kızılay’da polisin bakanlıklar ve meclis civarında gaz bombalı saldırısı sürüyor. Saatlerdir gaz bombasının içerisinde olan kitle ise son saldırılar karşısında en ufak bir geri adım atmıyor.
19.51 Karanfil Sokak’taki Nazım Hikmet Kültür Merkezi de revire dönüştürüldü. Kavaklıdere Güven Hastanesi ise ücretsiz tedavi yaptıklarını açıkladı.
19.49 Ankara polisi tavrını yine sertleştirmeye başladı. Plastik mermiler devreye sokuldu.
19.41 YKM, MEB ve meclis önündeki polisler gaz bombaları atıyor fakat kitleyi hiçbir biçimde dağıtamıyor.
19.29 Kızılay’ın çevresindeki çok sayıda kafe tedavi merkezlerine dönüştürüldü. Tıp öğrencileri ve hekimler kafelerde gezerek yaralılarla ilgileniyor.
19.17 Gaz bombaları coşkuyu azaltamadı. Kızılay Meydanı’ndaki on binler zaferlerini marşlar ve sloganlar eşliğinde kutluyor.
19.14 Milli Eğitim Bakanlığı önündeki kitle, polisin alandan çıkmasını istedi ve üzerine yürüdü. Polis gaz bombaları attı fakat kitleyi dağıtamadı. Meclise yürümek isteyen bir grubun önüne de gaz bombaları atıldı.
kizilatdirenis14
18.30 Meclisten Kızılay Meydanı’na kadar yüz binden fazla kişi Ankara sokaklarında sloganlarla bekleyişini sürdürüyor.
17.58 Ankara’daki kitle “Hükümet istifa” sloganlarıyla ve polisi püskürterek meclis yürüyüşünü sürdürüyor. Akay Caddesi’nden Kızılay Meydanı’na tıklım tıklım insan var. Kızılay Meydanı’nda kutlama amacıyla havai fişekler atılıyor.
17.52 Kızılay Meydanı’nı kazanan Ankaralılar, meclise doğru yürüyüşe geçti. On binler “AKP halka hesap verecek” sloganıyla meclise yürüyor.
17.43 Polisin süpürülmesiyle Kızılay Meydanı’na tamamen girildi. Meydan Ankaralıların, meydan direnenlerin!
kizilaydirenis5
17.41 Yüzlerce kişi gaz bombaları ve plastik mermi atan polisin üzerine “Katil polis hesap verecek” sloganlarıyla koşmaya başladı. Saldırısını sonlandırarak Bakanlıklar yönüne kaçan polis, havaya da defalarca ateş açtı. Polisin açtığı ateşte bir kişi gerçek mermi ile vuruldu. Yaralı, hastaneye kaldırıldı.
17.36 Polisin sert saldırısı sürüyor. Halkevleri üyesi Salih Yıldırım, gaz bombasıyla yaralanarak Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Bir başka Halkevleri üyesi Sonel Temel’in de parmağı kırıldı.
17.32 Yoğun gaz bombası ve plastik mermi kullanımına karşın Kızılay Meydanı’na tamamen girildi. On binler “Faşizme ölüm tek yol devrim”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Tayyip istifa” sloganları atıyor.
kizilaydirenis7
17.28 Kızılay Meydanı ve çevresinde sert çatışmalar devam ediyor. Sakarya ve Caddesi ve Konur Sokak’ta yaralılar için ilkyardım noktaları oluşturuldu. Konur Sokak’ta Leman Cafe ve Kahverengi Cafe yaralılar için yardım noktaları. Direnenler acil müdahale için yaralıları bu iki noktaya çağırıyor.
kizilaydirenis1217.16 Kızılay Meydanı’na girenlerin sayısı artıyor. YKM önüne sıkışan polis, kitleye plastik mermilerle saldırıyor.
17.13 Ziya Gökalp Caddesi’ndeki polis barikatı aşıldı ve kitle Kızılay Meydanı’na girmeye başladı. Polis, meydana girenlere gaz bombası yağdırıyor. Meydanın içerisindeki akrepler, kitlenin üzerine sürülüyor. Çatışmalar daha da şiddetlendi.
16.59 Ziya Gökalp Caddesi’nde iki kişi, GMK Bulvarı’nda da bir kişi daha başından gaz bombasıyla vuruldu. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.
16.46 Kızılay Meydanı, dört koldan zorlanıyor, polis Ankara’nın merkezini gaz bulutuna çevirdi. Hedef gözetilerek gaz bombası atılması sonucu onlarca yaralı var. Yaralılar ambulanslarla ve araçlarla hastanelere taşınıyor.
16.38 Akın Can, kafasına gaz bombası isabet etmesi sonucu yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Halkevleri üyesi Dilara adlı bir kadın da tedavisi için Ankara Tabip Odası’na götürüldü.
ankara
16.35 Ziya Gökalp Caddesi’ndeki kitle polis bariyerlerini yıktı. Küçük bir polis grubu kitleyi, üzerlerine gaz bombası yağdırarak engellemeye çalışıyor. Çatışmalar meydanın dört bir yanında devam ediyor.
16.27 Vücutlarının çeşitli yerlerine gaz bombası isabet eden 3 kişi tedavileri için Halkevleri Genel Merkezi’ne götürüldü.
16.24 Ziya Gökalp Caddesi’nde 7 bin, Sıhhiye Meydanı’nda 5 bin, Meşrutiyet Caddesi’nde 2bin, GMK Bulvarı’nda bin, Güvenpark’ta 500 kişi Kızılay Maydanı’nı kuşattı. Polis her yere rastgele gaz bombası atıyor. Kitle Kızılay Meydanı’na girmeye çalıyor.
16.10 ODTÜ’de dört bin kişi Eskişehir yoluna ilerliyor.
16.06 Ankara toplumsal muhalefeti Ziya Gökalp Caddesi’nde ara sokaklara kurulan barikatlarla polisin ara sokaklara girmesini engelledi. Ziya Gökalp Caddesi’nde 8 bin kişi sloganlarla bekliyor.
Helikopterlerden alçak uçuşlarla gaz bombaları atıldı.
Helikopterlerden alçak uçuşlarla gaz bombaları atıldı.
16.00 Meşrutiyet Caddesi’nde kitle boş bir otobüsü kendisine barikat yaptı. TOMA’nın ilerlemesin izin vermiyor. Ara sokaklardaki, gruplar ise Ziya Gökalp Caddesi’nde buluştu. Mamak’ta yürüyen binlerce kişi de onlara katıldı.
15.45 Mamak kolu Kızılay’a gelmek üzere. 650 kişi başlayan yürüyüş 2500 kişiye yaklaştı. Polis helikopterinden gaz bombası atışı devam ediyor.
15.40 Meşrutiyet ve Yüksel Caddelerine barikat kuruldu. Yüzlerce kişi var. Ziya Gökalp ve Mithat Paşa Caddelelerinde de polise direnen gruplar var. Bütün bu gruplar birleşmeye calışıyor.
15.30 MHP, İP, TGB ve Eğitim-İş’ten 2 bin kişi Sıhhıye Kızılay arasında polisle çatışıyor.
kizilaydirenis8
Kızılay’ın ara sokaklarına kurulan barikatlar direnişçilere polis karşısında önemli ölçüde üstünlük kurmasını sağladı.
15.19 Halkevleri, Dev-Genç Marşı okuyarak Kurtuluş Parkı’na doğru yürüyor.
ODTÜ'lüler Kızılay yürüyüşlerinde önünden geçtikleri Dışişleri Bakanlığı'nın kapısına "Katil Davutoğlu" yazılaması yaptı.
ODTÜ’lüler Kızılay yürüyüşlerinde önünden geçtikleri Dışişleri Bakanlığı’nın kapısına “Katil Davutoğlu” yazılaması yaptı.
15.13 İzmir ve Sakarya Caddesi’nde altı bin kişi Kızılay Meydan’a çıkmayı zorluyor.
15.12 Kızılay’da polisin attığı gaz bombası bir Öğrenci Kolektifleri üyesinin ayağına isabet etti.
15.07 Mamak Tuzluçayır halkı yarım saat önce yürüyüşe geçti. Abidinpaşa’dan Dikimevi’ne doğru yürünüyor. Helikopter kitle üzerinde alçak uçuş yapıyor, kitle yuhalıyor.
15.00 Esnaf Duman’ın “Eyvallah” adlı şarkısını son ses açtı. Bütün Konur Sokak, “Eyvallah” ile yankılanıyor.
Çatışmalar sırasında Başbakanlık'ı bin asker korudu.
Çatışmalar sırasında Başbakanlık’ı bin asker korudu.
14.58 Yüksel Caddesi’nde çatışma çıktı. Konur Sokak esnafı yaklaşık 2 saat öncesinden süt, limon, su gibi malzemeleri dükkanların önüne koydu. Bütün mekanlardan barikat kurulması için malzemeler çıkarılıyor. Esnaf, malzeme yardımı yapıyor.
14.29 Konur Sokak’tan yüzlerce kişi Güvenpark’a yürüyüşe başladı.
14.10 Yüksel’de toplanan herkese gaz bombası yağmuru oldu. Kızılay gaz bulutu altında.
14.00 Güvenpark’ta toplanan TGB’ye polis saldırdı. TGB, buluşma saatini 16.00′a çekti.
konursokak
13.51 Güvenpark Metro çıkışında polis saldırdı, biber gazı atıyor.
13.50 Ankara’da Mamak Tuzluçayır’dan yaklaşık 300 kişi saat 16.00′da Güvenpark’taki buluşmaya gitmek üzere bir araya gelmeye başladı. Halk eyleme tencere tavalarla katılıyor.
12.30 Tıp öğrencileri de Güven Park’ta revir kuracak.
12.00 Ankara’da dünkü gözaltılar ve bugünkü eylem için İHD ve ÇHD kriz masası oluşturdu.
11.45 Polisin Kızılay’ı abluka altına almasıyla Ankara’daki direnişin ikinci günü başladı.
31 MAYIS CUMA
kizilaydirenis3
05.45 Ve ODTÜ’lüler meclis önünde.
05.08 ODTÜ’lüler “Gelsene gelsene, Tayyip ODTÜ’ye gelsene”, “AKP’den hesabı gençlik soracak” sloganları atıyor.
05.03 Dikmenliler ara sokaklarda yürüyüşlerine ve gürültü çıkarma eylemlerine devam ediyor.
04.35 ODTÜ’lüler Anıttepe’de. Yürüyüşlerini sürdürüyor.
Çukurambar yürüyüşü.
Çukurambar yürüyüşü.
04.22 Gece yarısından itibaren ODTÜ yurtlarında bir araya gelen 3 bine yakın ODTÜ’lü, saat 03.30′da Yüzüncü Yıl kapısından çıktı. Yüzüncü Yıl’daki işçi bloklarında yürüyen kitleyle birleşen üniversiteliler, buradan Eskişehir Yolu’na yöneldi ve bir süre sonra da Ankara-Eskişehir yolunu trafiğe kapattı. Çukurambar’da yürüyen ve çoğunluğunu üniversitelilerin oluşturduğu grup da ODTÜ grubuyla birleşti. Yaklaşık 5 bin kişi Dikmen koluyla birleşmek üzere meclise doğru yürüyor.
04.20 Keçiören’de de halk tencere tavalarla sokağa indi. Mahalle içerisinde yürüyüş yapan ve Taksim direnişini anlatan Keçiörenliler, 1 Haziran günü saat 16.00′da Güvenpark’ta olma çağrısı da yaptı.
04.18 Tuzluçayır’ın ara sokaklarından Nato Yolu’na çıkan yaklaşık 300 kişilik kitle yolu trafiğe kapattı. Bu sırada 34 TN 7775 plakalı bir araç, aracını kitlenin üzerine sürdü. Bir kadına çarpan araç hızla uzaklaştı. Kadın hafif yaralanmayla saldırıyı atlattı.
04.08 Batıkentliler metroda toplanmaya devam ediyor.
04.02 Kuğulupark’ta yaklaşık 5 bin kişi “AKP istifa”, “Tayyip istifa”, “Kahrolsun AKP diktatörlüğü” sloganları atıyor.
Çukurambar'da çoğunluğunu ODTÜ'lülerin oluşturduğu yürüyüş.
Çukurambar’da çoğunluğunu ODTÜ’lülerin oluşturduğu yürüyüş.
03.55 Konur Sokak’taki çatışmalardan sonra Akay Caddesi’ne gelebilenler, buradan meclise yürümek istedi. Meclis yürüyüşüne polis saldırdı. Akay Caddesi’nde de çatışmalar var.
03.53 Kızılay’da Mithatpaşa ve Meşrutiyet caddeleri ile Konur ve Karanfil sokaklarında da akşam saatlerinden itibaren devam eden küçük çaplı çatışmalar var. Görgü tanıkları Kızılay’daki polis saldırılarında en az 5 kişinin yaralanarak hastaneye kaldırıldığını, çok sayıda kişinin de polis tarafından gözaltına alındığını iletti.
03.52 Esat Caddesi’nde tencere ve tavalarıyla sokağa çıkan yaklaşık 300 kişiye polis gaz bombalarıyla saldırdı. Ara sokaklara dağılan halk, farklı yürüyüşler yaparak yeniden bir araya gelmeye çalışıyor.
Meşrutiyet Caddesi'ndeki çatışmalardan. Foto: Kolektifler.net
Meşrutiyet Caddesi’ndeki çatışmalardan.
Foto: Kolektifler.net
03.43 İlker ve Sokullu’da bir araya gelen yaklaşık bin kişi de Dikmen Caddesi’ne çıktı. Apartmanlardan alkışlar, ıslıklar ve sloganlar yükseliyor.
03.40 Tuzluçayır’da Halkevi’nin önünde bir araya gelen 300 kişi, ara sokakları gezerek yürüyüş için çağrı yapmaya başladı.
03.33 Batıkent’te Anıt İş Merkezi önünde bir araya gelen yaklaşık 500 kişi metro çıkışına yürüdü. Yürüyüş sırasında çevreden de katılımlar olmasıyla sayı 700′e ulaştı. Çok sayıda Batıkentli de araçlarıyla konvoy oluşturdu. Batıkent tam anlamıyla ayakta.
Dikmenliler, yürüdükleri güzergahlara sloganlarının yazılamasını yaptı.
Dikmenliler, yürüdükleri güzergahlara sloganlarının yazılamasını yaptı.
03.25 Ayrancı’da yaklaşık 1500 kişi tencere tavalar ve sloganlarla meclise yürüdü. Meclisin önünden Atatürk Bulvarı’na çıkan kitle, buradan da Kuğulupark’a yürüyerek oradaki kitleyle birleşti.
03.19 Ankara halkı Meclis’e yürüyor. Binlerce ODTÜ’lü Yüzüncü Yıl kapısından çıkıyor.
02.41 ODTÜ yurtları ayakta.
02.40 İlker halkı Dikmen’e doğru yürüyor. Dikmen halkı da sokakta.
02.23 Yüzüncü Yıl, Akay Caddesi, Ayrancı, Batıkent Atlantis önünde tencere tavalarla yürüyor.. Tunalı ve Kuğulu Park’ta halk barikata yüklendi.
02.21 Ayrancı mahallesi halkı tencereleri tavalarıyla Kızılay’a yürüyor.
02.08 Ayrancı ve Yüzüncü Yıl mahallelerinde halk tencere tavalarla sokaklara döküldü.
mecliseyuruyusu-ankara
Ayrancı’da bir araya gelenler meclise yürüdü.
01.59 Gözaltına alınanlar arasında yaralılar, bir avukat, barda otururken alınan bir vatandaş, 60′lı yaşlarda Güven Park’ta dolmuş bekleyen bir adam bulunuyor.
01.51 Başına gaz bombası isabet eten oyuncu Leyla Okay beyin kanaması geçirdi. Okay, Numune Hastanesi’nde ameliyata alındı.
Kızılay sokaklarında çevik kuvvet polisleri. Foto: Kolektifler.net
Kızılay sokaklarında çevik kuvvet polisleri.
Foto: Kolektifler.net
01.30 Gençlerbirliği taraftarı Yusuf Murat Özdemir gaz kapsülünün gözüne gelmesi sonucu sol gözünü kaybetti.
01.17 Gözaltı sayısının 45′e yükseldiği belirtildi.
00.30 Avukatların verdiği bilgiye göre, Ankara’da toplam 35 gözaltı var.
23.00 Kızılay’da yer yer çatışmalar sürüyor.
Halkevleri, Gezi Parkı’nın Topçu Kışlası ve alışveriş merkezi yapılmak istenmesine karşı süren direnişe destek vermek ve polis saldırısını protesto etmek için saat 17.00′da Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı’nda bir araya geldi. Halkevleri MYK üyesi Mustafa Eberliköse tarafından burada bir basın açıklaması yapıldı. Halkevciler, açıklama sonrasında oturma eylemine başladı.
KESK Ankara Şubeler Platformu’nun çağrısıyla bir araya gelen toplumsal muhalefet bileşenleri de ilerleyen dakikalarda oturma eyleminin yapıldığı İnsan Hakları Anıtı’na geldi. Saat 18.00′da ise AKP İl Binası önünde yapılacak basın açıklaması için yürüyüş başladı.
Ankara muhalefeti, AKP İl Binası önüne yüzlerce polisle yığınak yapan polise çalım attı. Kocatepe Cami’nin altından geçen yaklaşık 1500 kişi, Esat ve Tunalı Hilmi caddelerini trafiğe kapatarak saat 19.00′daki Kuğulupark’a doğru yöneldi. Aralarında CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın da bulunduğu çok sayıda milletvekili ve sanatçı da eyleme destek verdi.
ABD Büyükelçiliği’ne yapılan yürüyüşe polis saldırdı