HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

HEM İLMİHAL, HEM SAPIKLIK

Bingöl’deki tecavüz olayının ardından Mardin’de de 14 yaşındaki bir erkek çocuğunun, 4 ay kaldığı özel yurttaki ilmihal hocasının tecav...

Bingöl’deki tecavüz olayının ardından Mardin’de de 14 yaşındaki bir erkek çocuğunun, 4 ay kaldığı özel yurttaki ilmihal hocasının tecavüzüne uğradığı ortaya çıktı. Tecavüzcünün “nitelikli cinsel istismar” suçlamasıyla ceza almaması için kaloriferci yapıldığı iddia edildi.

Hürriyet’te yer alan habere göre, babası Şırnak’ta memur olan 14 yaşındaki A., geçen yıl Mardin’deki Anadolu lisesini kazandı. Devlet yurdu olmadığı için de özel bir erkek yurduna yerleşti.

Yurt yöneticisi ve ilmihâl öğretmeni olduğu kaydedilen H.K tarafından 2012 Kasım ayından 2013 yılının Mart ayına kadar tecavüze uğrayan A., aynı zamanda yaşananları anlatmaması için tehdit edildi ve dövüldü. Tecavüzler nedeniyle bitkinlik ve oturma güçlüğü çeken A.’nın devamsızlığının 21 güne çıkmasının ardından babasına bu konuda mektupla bildirim yapıldı.

Annenin mektubun ardından kaldığı yurda gitmesiyle A., başına gelenleri itiraf etti. Yurt müdürünün “Aramızda anlaşalım” teklifini reddeden anne, önce savcılığı ardından hastaneye gitti. Muayene eden doktor, oğlunun tecavüze uğradığını teşhis edip rapor düzenledi. Bunun üzerine H.K. tutuklandı. Midyat Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Nitelikli cinsel istismar ve darp suçundan” yargılanan H.K.’nin ikincisi 20 Haziran’da yapılan duruşması 11 Temmuz’a ertelendi.

Business News