HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

"Hükümet üzerine düşeni yapmazsa bu süreç yürümez"

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, Lice'de karakol yapımını protesto etmek isteyen köylülerin üzerine ateş açılması sonucu hayatını ka...

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, Lice'de karakol yapımını protesto etmek isteyen köylülerin üzerine ateş açılması sonucu hayatını kaybeden Medeni Yıldırım'ın ailesine başsağlığı dileyerek konuyla ilgili bir açıklama yaptı.
KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, Lice'de dün meydana gelen katliamda yaşamını yitiren Medeni Yıldırım'ın ailesine başsağlığı diledi.
Lice'de yaşananlarla ilgili KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Önceki gün Dersim'in Kanoğlu Köyü'ne dönük kontra birliklerin yapmış olduğu saldırının toplumda bıraktığı izler daha taptazeyken, dün Lice'nin Kayacık Köyü'nde askerlerin barış isteyen köylüleri hunharca tarayarak Medeni Yıldırım isimli Kürt gencini katletmeleri, niyetleri daha net ortaya koymaktadır. Halkların kardeşliği yolunda halkımızın attığı adımların karşılığı, Kürdistan doğasının imhası, Kürt siyasetçilerinin ve onurunu savunan Kürt yurtseverlerinin zindanlara atılması ve bütün bunlara 'Êdî Bes e!' diyen Medeni'lerin katledilmesi olmaktadır." ifadelerine yer verildi.
'Biz gerekeni yaptık, hükümet de üzerine düşeni yapmazsa bu süreç yürümez'
Brüksel'deki Barış ve Demokrasi Konferansı sırasında ANF'ye konuşan KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar, Lice'de Medeni Yıldırım'ın ölümüne yol açan saldırının "düşündürücü bir olay" olduğunu belirterek, "Varılan mutabakat çerçevesinde hükümet Newroz'dan hemen sonra parlamentoda bir karar alacaktı. Sonra oyaladılar, 'işte biz ikinci aşama başlarken alacağız' dediler. Bir hakikatleri araştırma komisyonu kurulacaktı. Bunlar olmadı. Hükümet şimdiye kadar birçok kanunda değişiklik yapmalıydı. Bunların hiçbiri olmadı. Yıllardır içerde olan tutukluların bırakılması gerekiyordu, tahliye edilmediler. Tek taraflı adımlarla bu iş yürümez; biz gerekeni yaptık, hükümet de üzerine düşeni yapmazsa bu süreç yürümez." dedi.

Business News