HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Kazova işçilerinin fabrika işgali sürüyor

Dört aylık maaşları ve kıdem tazminatları verilmeden işten çıkarılan ve 29 Nisan’dan bu yana direnişlerini sürdüren Kazova işçileri, Ka...

Dört aylık maaşları ve kıdem tazminatları verilmeden işten çıkarılan ve 29 Nisan’dan bu yana direnişlerini sürdüren Kazova işçileri, Kazova Tekstil fabrikasını işgal etti. İşçilerin eylemi sürüyor
Kazova işçileri 28 Haziran sabahı İstanbul’daki Kazova Tekstil fabrikasını işgal etti. İşçiler, haklarımızı alana kadar fabrikadan çıkmayacaklarını söylüyor. Kazova işçilerinin eylemine çevredeki işçiler de alkışlarıyla destek veriyor.
İşgal eylemi sürerken işverenin oğlu Umut Somuncu işçilerden birini telefonla arayarak ödemeleri Ramazan’dan sonra yapacağını söyledi. İşçilerse, “Biz o zamana kadar bekleyemeyiz, ister ödesin ister ödemesin biz makineleri satar alacağımızı alırız” diyerek yanıt verdi.
İşçilerin eylemi sürüyor.
İşçiler, 4 aylık maaşlarını ve kıdem tazminatlarını almak için işveren Ümit Somuncu ve oğlu Mustafa Umut Somuncu ile görüşmeye çalışmış ancak ulaşamamıştı. İşçiler son olarak işverenin kızı Gaye Somuncu ile görüşmüş ancak görüşmelerden bir sonuç çıkmamıştı.

Business News